FOLLOW ME

22 August 2016

Buat Keputusan Ambik Perancang IMPLANON



Salam...
pagi tadi sya ke LPPKN...
sblum ni sya dah pkir²,,,ape la kaedah terbaik utk Family Planning..
maklum ler syamim skang dah 2 tahun lebih...
ikutkan hati nak lagi menambah anak tahun depan...
tapi macam² perkara bermain di minda...
soal duit,,soal masa,,soal tanggungjawab..
at last...sya amik kputusan amik lah Implanon...


mahal memang lah kan,,,pejam jer la mata..
asalkan jangan termengandung skang...
dapat la rehatkan badan utk 3 tahun ni..
sya rasa badan amat letih & lesu maklum ler susukan syamim sampai skang...
skang still x putus susu lagi budak syamim tu...
sya tak sempat orang kata nak 'Jaga Body' kan..
maklum ler badan ni nak pakai lama orang tua kata..
klu Body pun dah x bagus,,suami pun lari,,,itu lah pesanan ibu...
sebab tu penting jugak jaga kesihatan,,,bukan utk org jer,,,elok utk diri sndiri jugak..

w/pun dulu sya pernah cite badan x bpe sesuai klu nak pakai SINI
sya Nekad jugak ambik,,,supaya X Stress & Pening Kepala Pkir,,,
"aku termengandung ke?"
korang mesti paham kan...
so klu pakai Implan Hampir 100% terjamin...InsyaAllah dengan Izin-Nya..


so hari ni sya dah pergi pasang Implan...
nanti sya cite proses caner sya wat tu..


sya bukan aper,,,,rasanya x terurus dah anak²,,,x cukup kaki tangan dah..
nak handle 3 orang anak skang...
x baik merungut kan....tp itu lah yg sya rasa...
slalu stress memanjang,,,
sukar nak urus anak² biler suami tiada di rumah..
anak yg lelaki tu,,,smakin membesar,,,smakin mencabar jugak nak menDisiplinkan anak²
klu maknya yg marah,,,x brape berkesan,,,klu bapaknya ade baru lah mendengar kata anak tu..
so itu yg wat sya tension...
sebab bapaknya banyak masa tiada di rumah,,,,
maknya jer yg slalu ada ngan anak²...


sebab tu,,,,
sya rasa inilah jalan terbaik yg perlu sya pilih...
w/pun jauh di sudut hati sya nak anak² ramai..
tapi sya tak mampu utk memberi mengurus/mendidik dengan sempurna...
biarla sya beri tumpuan pada anak² yg 3 orang ni dulu..
baru lah pkir baby baru...


nt sambung cite pasal Implan tu..

1 komen:

hainom OKje said...

Kalau rasa belum ready eloklah merancang, kang termengandung dlm keadaan kita tak sedia tak best jugakkan...

Anak anak mmg cenggitu, dgn mak dia bukan dia takut pun

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...