FOLLOW ME

22 August 2016

Pasang Implan di LPPKN Putrajaya, Presint 4



Sambung cite yer...dari SINI
sblum ni ingat nak pasang Implan kat Klinik Maria di Alamanda, Putrajaya jer..
kosnya RM650...dah pergi hari Rabu yg lepas 17/8/2016,,ingat nak pasang terus...
tapi doktor Maria takde,,,jam 6.00 petang baru ade,,,sya lak tak wat Temujanji pun..
sya sampai awal pagi,,,so pkir² mmg x bleh tggu petang..
sbb nt petang si syauqi balik skolah pukul 6.40 sampai rumah..
memang x sempat kami nk berkejar balik ke sepang dari putrajaya...
so cancel pasang implan di Klinik Maria,,,terus ke LPPKN Putrajaya
w/pun x tau maner LPPKN kat Putrajaya,,,,trus on WAZE...cari jalan...
cari punya cari....x jumpa pulak guna waze,,,memang ade kat Presint 4...
tp lokasi x btul dlm waze,,,lastly tanya orang....baru lah jumpa..
kat dlm bangunan Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga & Masyarakat... 
trus naik Tingkat 4,,,ade LPPKN....alamatnya pernah cite SINI







sbenarnya malas wat kat LPPKN 
sebab ingatkan banyak kali prosedur,,,kena ulang alik jumpe dr & pergi LPPKN..
rupanya x pun....hari tu sya gi 1 kali amik Tarikh Temujanji...
lepas tu Hari ni 22 Ogos 2016 (Isnin) dah pasang Implan...
harga jauh lebih murah :

RM5 - Pendaftaran (1 kali seumur hidup)
RM10 - Perundingan
RM500 - Pemasangan Implan
 
Jumlah : RM 515

 Tempoh Pemasangan : Selama 3 tahun


jujur sya cakap...sya selesa sangat wat rawatan di sini...
rasa cam gi hospital swasta pulak...
selesa tempatnya,,,aircond sejuk...tandas bersih...
w/pun staff hanya lebih kurang 5 orang jer,,,x perlu tunggu lama
doktor hanya ade seorang jer...


sebab selesa kan...
mggu depan sya nak pergi lagi LPPKN ni..
doktor nak check kesan pemasangan implan tu di lengan...sama ada baik or not
sya nak wat skali Check Pap Smear...
bayaran RM20 utk Pap Smear...
sbenarnya leh je wat Free kat Klinik Kerajaan....
tapi malu r sebab majoriti nurse kat klinik kerajaan tu sya kenal...
malu lah nak menghadap muka diaorang @ jiran rumah lama...
x pe la bayor pun,,,lagipun RM20 jer pun...klu RM50 yer la cam pkir banyak kali
da alang² datang LPPKN kan,,,wat jer la skali...
lagi pulak,,,last masa lepas bersalinkan si syasya tu jer wat pap smear...
si syasya tu pun dah 6 tahun skang...lama dah x wat pap smear..


masa nak pasang Implan...berdebar jugak rasa...
rupanya x sakit pun,,,masa cucuk ubat kebas kena inject tu jer sakit sikit...
masa Dr. cucuk masukkan Implan tu,,x de rasa aper pun...dah kebas kut
prosedur pasang x sampai 5 minit pun...skejap je da siap..
rod implan tu kecik je rupanya... 4 cm x 2 mm jer...
kecik je oii...
tgok la rupa kat bawah...




This is My Card...





hihihi (ngengada cam nak nunjuk Business Card)
kad ni penting untuk rekod tarikh expired nak kluarkan Implan..
kena simpan elok²..


sblum ni sriau jugak nak pasang Implan ni sebab dgor nt nak buang kena toreh besor lah...
jangan percaya..."Pedo-oh je" bak kata orang pahang...
tu lah,,,lain kali jangan dengar kata orang,,,dengor cakap Doktor...
sbenarnya nak kluarkan nanti Dr. juz lukakan skit je lebih kurang 2mm tu lah...
pastu rod tu akan ditarik secara vakum alat dia lah kan caner pun x tau lah...x nah tgok lagi
x de lah toreh sampai 4 cm tu jugak..
kos kluarkan Implan di LPKKN - RM100...
cara kluarkan rod ni di LPPKN camtu lah prosedurnya..
better korang pasang Implan di LPPKN,,,,keluarkan pun di LPPKN jugak...
sebab kalau pergi klinik lain,,,x tau lah Dr. klinik tu prosedur camner lak...
kut nt ditoreh panjang 4cm tu kang pulak,,,harga lak maybe lagi mahal kut..


stakat ni je lah perkara yang ingat nak story...
harap² berguna lah pada sesiapa yang berminat nak pasang jugak...
wassalam...

Alhamdulillah Dah Selamat Pasang....
Smoga Harapnya Sesuailah Dengan Badan & Sihat Sentiasa...


5 komen:

hainom OKje said...

Mahal jugak rupanya nak pasang implan tu ye Syumsya. Kalau LPPKN lagi murah baik ambik yg murah. Ye dak. Duit tu hihi.... Akak dulu rancang sendiri je tak pernah pakai benda benda gini.

sumysya said...

@hainom OKje mula² dulu sndiri lak,,tp ter gak,,hihi..tu yg anak 1st n 2nd tu rapat...2 tahun je jarak...

yaya cendana said...

hi..jalan2 singgah sini...jemput singgah sini, jangan lupa join sekali untuk menangi set Skinfood bernilai RM200 :)

http://www.yayacendana.com/2016/08/skinfood-worth-rm200-set-korean-beauty.html

Iela Fazielah said...

aduhai.....ila dulu ada plan nak pakai implanon..tp implanon ni dia hormon..ila takut berat bdan naik teruk..so..skrg ila xapaki apa2 even IUCD....sendiri planning je

sumysya said...

@Iela Fazielah redha je la naik badan...hihi..tggu anak besar skit baru plan sndiri,,ni pun rasa da berat badan ni...hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...