* Klik Dapat Duit *

center>

31 October 2014

Swimming Suit Frozen Murah Untuk Syasya

nt tadika PASTI wat program pi Wet World..
so mesti la perlu baju mandi kan...
si syauqi da ada baju mandi Spiderman..
si syasya lak ade gak tp baju tu beli da lama..
skang bla dia pakai amatlah SEKSI...skang dia da tinggi
jd kena beli baju mandi yg comey skit...

skang kang tengah HOT FROZEN..
sbenarnya bkn anak yg request..
tp mamanya yg syok sndiri suka FROZEN..
dulu masa beli baju mandi syauqi tu RM35...
tahun 2013 tu sya beli...lum campur postage..
pastu tanya lah penjual yg sama tu nak beli semula..
mak oi,,,skang dia jual RM45 selai lum campur postage lg..

then sya pun search la cari yg murah2 punya..
jumpa la 1blog tu cite dia beli kat 1fb...
skang kan mmg byk fb jual brg frozen...
so kena bijak memilih yer,,sesuai ngan harga..
da klu harga murah kualiti sama ngan harga mahal,,,
sape x nk kan...

sya pun tgok la fb : ZzR CollectionZ
korang cuba la search
barang yg lain sya x pasti la murah...
tapi swimming suit mmg murah...
RM34 sahaja...postage 6...total RM40
murah kan...
lg murah dr yg sya beli dulu tu...


comey tak baju swim syasya???





I Like Elsa...

29 October 2014

Short Trip di A'Famosa Resort Melaka - Part 2

Kite sambung lg cite dr SINI yer
pas tu kami jalan kaki lak tgok haiwan..
yg ni leh tgok cam biasa coz bukan haiwan bahaya kan






then kami tgok show burung...
 best gak






 pastu sgala jenis burung wat show 'catwalk'
eh klu burung 'birdwalk' la kan panggilnya..hehehe




mamat ni pun nak wat show gak..hehehe




then kami pi naik bot ke tmpt seberangnya ade monyet & kambing biri2
tp x byk pun haiwannya..




x lupa tgok gajah wat show...
pandai melukis gajah2 ni...
diaorang siap jual lukisan gajah tu..
 jaga2 nt gajah tu akan sembur air dr baldi
baldi air tu sengaja je trainer tu suh gajah sedut air & sembur
kurang asam je kena sembur air dr belalai gajah tu
nasib baik kami da prepare awal2 lari..




kami ada terkilan skit la...
sebab terlepas 1 show...
x perasan sgt kat pamplet diaorang...
patutnya kul 3.00 ptg tu ada show 'Koiboi' naik kuda
tp kami time tu sbuk gi naik sampan..
pastu gi ke seberang tu padahal x menarik sgt pun..
ralat jugak la..
masa kami da blk dr bot, dengar bunyi pistol menembak
rupanya tgh show koiboi tu...
kami pi sane da abis show...
sebab skejap je show tu...
hmmm...tu la lain kali kaji btul2 program..hehe
salah sndiri gak..
tp 1st time gi mane la nk tau..
gi lak tk survey2 pun,,main terjah je
bwk lak baby,,,mane la ade masa nk belek beriya pamplet tu
sbuk duk ngendong baby je...

hmmm...
tp kami mmg sonok sgt pi sini...
sampai ke malam kami tgok show di A'Famosa ni
nt kite cite lak show yg malam tu...Old West
will continue....daa...

28 October 2014

Short Trip di A'Famosa Resort Melaka - Part 1

Morning....
sebenarnya pergi A'Famosa Resort ni da lama...
tapi tk sempat nak story coz nk kena kumpul gmbrnya..
kami pergi ni masa sya tgh Cuti Bersalin lg...
mmg sengaja pi time ni coz pergi time hubby 'Off Day'
klu ikutkan x sesuai la kan ade baby kecik nk gi jenjalan gini
tp coz klu sya da keje,,nk timing sama cuti ngan hubby mmg payah
so,,baik sya gi time mmg sya cuti kan...
x de la rugi sya nk apply2 cuti rehat plak nt...

cadangan awal nk pi tido sana semalam..
pastu bla gerak dr rumah,,,
rupanya dekat je A'Famosa ni dgn umah,,
1 jam lebih je da sampai,,,
so x jd lah bermalam sana...kami gi hari je
pastu malam tu gak balik umah..


ok...sblum selfie berleluasa di Fb
kami da selfie awal2 yer...
 




saya x amik smua Pakej..
amik Safari & Old West Show je...
itu pun da RM 211...
si syasya x yah bayar sbb x cukup umur & tinggi..
kami mmg target nk tgok tu je...lgpun low bajet..
 



nasib baik harga tu da include skali Lunch..
fuhhh...lega
korg paham2 je la,,,smua makanan mahal dlm tu
brape kali ganda harga up utk tiap makanan
 ce bayang...air mineral je pun da mahal...
padahal kat luar baru RM1 je kan..
nasib baik sya da bwk 2 botol besar air dr umah
wat selamba je masuk dlm stroller...





mula2 kami pi Safari
x sangka lak kena duk dlm kurungan..
cam tk best je...
sbb x leh tgok dekat2 haiwan tu...
tp safety la kan naik duk dlm ni...

 
 


sian si kenit bergegar2 naik ni...
hish...mama la ni punya pasal...




 
snap pic dr kurungan je la...

 
 




berani gi jalan bawak si kenit nie
coz dia sgt baik x meragam..
nt kite sambung lg cite yer...


27 October 2014

Perkembangan Syamim Cecah 7 Bulan

Hari ni syamim dah 7 bulan...
fuhhh....aktif sgt skang ni...
x terlarat dah mama nak jaga..
x blh dah mama nk tinggalkan dia wat kerja..
kena monitor slalu...
klu letak dia kat lantai,,, skejap je da sampai dapur
x dan 5 minit pun.. da tup2 ada kat kaki

Apa yg dia pandai skang time 7 bulan :

  1. menyulur ke merata tempat...terpaksa mama masukkan dlm walker,,,skurang2nya dia bergerak guna walker,,tkde la badan dia kotor kena abuk2 di lantai..
  2. pandai protes dgn nangis bla mama amik brg ditangannya yg tk sepatutnya dia pegang.... beriya2 nangis cam sakit kena pukul bla mama amik brg tu...
  3. pandai x nak berenggang dah ngan mama... nangis bla mama tinggalkan dia,,,nk berkepit je ngan mama
  4. dah tau makanan dia x sedap....coz bla tgok org lain makan,,,dia nak gak masuk mulut dia,,,ternganga2 iya2 nak...bla suap makanan dia,,,x bpe mau kecuali da lapar sgt baru abis makanan dia,,,,hehehe mmg la x sedap makanan syamim sbb gula & garam pe pun tak de...hehehe....semata2 rasa manis original dr buah2an atau sayuran,,,rasa masin pun just dpt dr ikan bilis...btul2 mama jaga makanan baby kan,,,jgn jd cam kakak & abang,,,da besar suka makan jajan & fast food (sbenarnya mama pun sama,,,hehe)


payah lak skang dia da pandai menyulur merata nie..
kerjanya menjelajah ke serata rumah...
sampai ke dapur klu mama x perasan..
terlampau sbuk sgt mama wat kerja dapur..sampai x sedar
da nak sedar caner,,,suara x bunyi pun
tiba2 syamim capai kaki mama...
alahai sian sayang mama...
kakak & abang tu leh gak tolong mama jaga syamim
tp bla da tgok kartun trus lupa baby...hmmmm

tu je la setakat ni yg mama ingat..
daaa..

24 October 2014

Dobi di Ofis AAN

Salamz & Good Morning to all my readers..
saje nak share ngan korang cite dobi nie...
sya really enjoy persekitaran my ofis..
sblum ni ada cite SINI pi Dobi Layan Diri..
baru tingat something special di my ofis..
klu korang nak tau..
sya kerja di Akademi Audit Negara, Nilai, N9
mmg byk istimewa kerja di sini..
dulu sya enjoy 1st keje di RTM,,skang sya enjoy di sni
ape tak enjoy,,tiap2 thn dpt beg free
pastu leh kursus merata2 negeri...
keje kat ofis pun santai,,,
nk urusan bank blakang ofis je..
gimnasium pun ada,,,tp tak nah gi gunakan..
sya tingin nak gi,,tp x de kawan..
org lain sini pas ofis hour,,smua blk trus..
hr mggu weekend lg la susah nak ajak mai kan..
smua nak pi berjalan with famili..
so gim tu wat perhiasan je la kat AAN ni..
klu ade org guna pun sorg, 2 je la..

AAN ni tmpt org kursus...ade sedia asrama
nama je asrama tp cam Hotel da rupa nya..
mmg ramai org datang kursus sini puas hati duk sini
so,,Mesin Dobi ni sedia utk peserta kursus basuh baju..

baru2 ni sya ikut kawan check Aset AAN..
so pi la jenguk mesin dobi tu..antara Aset AAN
klu nak pi sorg2 cam segan je..
ni gi ngan kawan...coz sya tk tau mesin tu letak kat ner
malu la nt terjenguk2 sana sini kan sorg2 sbb nak cari mesin tu
heheh,,,beriya ikut padahal sya x bertugas pun check area Asrama tu
saje nyibuk...
tercapai gak misi nak tgok mesin dobi tu..





ni Mesin pengering..
sama je rupa Mesin basuh & pengering...
bla2 nt sya nak pi guna mesin pengering ni..


 

bawah ni mesin basuh...






 murah kan...membasuh RM2.50
mengering RM2.00




ni rupa pintu bilik je la..
bilik x dpt masuk berkunci..
time ni ada org berkursus...
x dpt la masuk...



oh...heaven giler keje sini...

23 October 2014

Mee Udang & Burger Bakar Abg Burn di MMA Corner, Nilai

Pagi2 kite menjamu mata yer...
sblum ni baca kat blog Ben Ashari pasal Mee Udang..
di MMA Corner, Nilai,,,dekat je ngan umah
tp caya tak,,,skali pun x nah jejak tmpt tu..
duk lalu lalang je..

hati ni pun asyik tingat je nak rasa Mee Udang tu..
sedap sgt ke?? btul ke besar udang tu??

sya pun ajak la hubby gi...
sampai je sana,,,
baru la ku tau,,,
rupanya byk kedai makan dlm MMA Corner tu rupanya
macam2 makanan ade..
pastu terjumpa gak gerai Burger Bakar Abg Burn..
sblum ni sya cari gerai Burger ni x jumpa..
rupanya dlm tu duk gerai tu..
dekat je MMA Corner ni ngan SENG HENG,,,atas bukit je
dr jalan raya mmg da nampak MMA Corner ni..

sya pun order la Mee Udang ni..
rupanya ade saiz Udang,,,sya amik 'M' jer RM7.00
klu 'L' RM12.00




kuahnya rasa manis2 tau..
sbenarnya sya x suka makanan yg manis..
this time sya kecualikan,,,sedap,,mgkin udang tu fresh
sbb tu sedap...mmg fresh sgt udang tu..
ratah2 udang tu,,,lazatnya..


 

gerai mee udang tu...D'Laila
sya nak rasa gak Mee Ketam,,,
sayangnya ketam da abis...
udang galah pun ada..kupang..




syauqi pun suka,,abis dia makan w/pun pedas
mmg feveret dia la udang tu...




kami duk betul2 depan gerai sup nie...
selera nampak sup dia,,lain kali la rasa
tingin nak makan sup gear-box






with all my beloved
sorry gmbr ntah pe2...
main snap je pic,,sambil pegang baby..
gilir2 jaga anak time makan..


tingin nak rasa Burger Bakar Abg Burn..
so order gak la...

 


order daging ayam...
sedap,,,mmg lain rasanya dr daging burger biasa

 


order sosej utk syasya sbb dia x leh mkn Mee Udang tu pedas..
dia pun numpang makan nasi lemak hubby..
cukup la utk dia,,dia tu x bpe nak makan sgt
perut kecik...

 


saje nak rasa Onion Ring...
mmm x sedap..
btul2 bawang hiris & goreng..
x kena la ngan tekak sya nie..
igtkan cam A&W nya..rupanya bkn...
klu camtu gayanya,,,
baik sya grg sndiri je bawang kat umah..hehehe
 
 
nampaknya leh gi lagi MMA Corner nie..
byk lg gerai leh test,,ada satay,,steamboat dll...




20 October 2014

I'm Alive

Salam...
hai baru hari ni ke temu lagi..
tajuk gitu gaya...coz...
sya baru je sembuh dr Demam...
Demam yg teruk giler...da lama x demam teruk
nak tau caner teruknya?? caya tak leh dpt 4 hari MC
hmmm...MC Kerajaan tu...bukan senang nak dapat tau
klinik kat umah sya tu mmg susah dpt MC tau...
so bla dpt MC tu mmg betul la teruk sakit tu..
sya klu berani amik MC kerajaan pun,,,
bla time Cirit-birit je,,,mmg confirm dpt MC
klu sakit lain,,,baik gi klinik swasta je la..


sbenarnya sya malas gak gi klinik kerajaan...
paham2 jer la...ramai org & lambat..
tapi sebab sya nak check darah,,,takut denggi kan
gi la gak...check suhu,,,39.5' celcius,,,panas giler..
dpt 2 hari MC,,,platlet 300 tinggi...so bukan denggi

badan serius mmg x larat,,,,kepala panas tp badan sejuk
ngan sakit urat & pinggang & belakang,,,x selera makan
rasa nak muntah,,,tp x muntah pun...
bau busuk ke wangi wat sya jd pening...
risau lak kut preggy,,tp sblum ni check (-ve) result


lepas 2 hari masih x sembuh gak demam
makan ubat sihat,,,abis je ubat,,,x larat blk..
mmg risau sgt denggi...
tu yg pi lg klinik tadah lengan utk dicucuk amik darah..
this time sya x mintak pun MC,,,mmg doktor trus bg 2 hari
dia faham la gak kut...
sya siap request check darah & pregnancy...
1) takut denggi
2) takut preggy sbb selama ni x dtg period
nasib baik smua sangkaan tu meleset..
smua (-ve) result
jawapan doktor maybe sya kencing kotor..
sebab tu sakit pinggang...
kali ni check darah pun platlet still 300
fuhhh...lega...
memang sya risau k..
sebab adik ipar umor 22 tahun meninggal sebab denggi berdarah
smua x sangka dia leh meninggal sbb x demam beriya pun..
tup2 masuk hospital 1 malam,,,,esoknya trus koma..
k,,,srius klu jupe nyamuk..
trauma takut kena gigit tau..
adik ipar koma 2 mggu wat dialisis,,terus meninggal..
that why i really scare...

alhamdulillah hari ni da sihat sepenuhnya...
cuma sakit tulang belakang masih lg terasa...
ape2 pun segala penyakit...
still perlukan minum air dengan banyak kan...
utk kencing kotor ni pun kena minum air banyak gak...

k....back to my job yg banyak tergendala..
dekat 1 week tk gi keje..
menimbun dah...
daaa...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...