* Klik Dapat Duit *

center>

18 September 2014

Cian Syamim Sakit Mata & Campak

ohohoho...
cian sgt my baby boo syamim nieee..
ibarat dah jatuh ditimpa tangga...


baru2 ni syamim berjangkit sakit mata dr kakaknya..
mula2 sebelah,,da nak elok,,,
jangkit pulak lg sebelah dr abangnya
da lar tu...merah menyala mata tu..
mesti sakit sangat..
nasib baik dia x meraung melalak sangat..
memang tahan sakit tul syamim ni & behave sgt..

matanya tak sihat lagi...
dah demam pulak...
ingatkan demam biasa..
rupanya naik campak lak..
bukan campak chicken-pop tu yer..
campak cam ruam tu..
tapi campak tu kan gatal..
kali ni demam memang dia meragam..
da 2-3 ari demam baru mula nak meragam..
menangis je sebab mungkin gatal & bisa2 badan kut..
menyusu pun menangis2..
alahai...sian tul..

tengok r bengkak matanya




kecik2 baby lagi da kena sakit mata & campak..
sakit mata tp masih leh senyum..
tu yg mama geram sangat ni nak gigit...hehe

nasib baik la omak ni x berjangkit sakit mata..
sedaya upaya omak ni jaga2 ngan protection..
klu omak kena gak,,,cane lar nak jaga anak2 yg sakit tu
smua 3 anak da kena...omak & bapak je lum
arap2 omak x kena la wei...
serik sangat dah kena sakit mata last tahun 2011 rasanya
memang omak teruk sgt sampai 2 biji mata kena & bengkak
mmg trauma sgt rasanya...
tiap kali isi ubat mata anak,,,omak pakai hand sanitizer
pastu cuba x nak garu mata ni w/pun gatal,,
omak ni ade resdung,,paham2 la resdung mesti gatal mata tu slalu..
bersin & selsema tu biasa dah..

hmmm...alhamdulillah Allah lindungi omak ni ha...
klu tak mau mak stress...
pastu bila omak ni rasa lain macam je mata...
cepat2 mata ni letak susu badan sendiri...
korang tau tak susu badan ni memang elok utk ubatkan sakit mata
yg syauqi & syasya letak susu tu je...
syamim letak gak tp x jadi per..
mungkin dia baby lagi imun kurang kan..
so,,mak ni risau sgt takut pe2...
gi la gak amik ubat kat klinik..
sebabnya da lebih 3 ari mata syamim tak kurang..
makin merah...tu gi gak klinik amik ubat..
 da amik ubat baru la cepat recover merah tu..
lega akhirnya..

ari ni demam da ok..
mata tu alhamdulillah da elok..
cuma ruam tu masih lum ilang...
arap cepat sembuh anakku..
smoga Allah lindungi & sembuhkan anakku...Aminnn 

15 September 2014

Redeem Barkod Untuk Termometer HUGGIES

1 barang lg dapat dr Pos Laju ni la cam cite SINI
dapat Termometer..
gigih mengumpul barkod pampers Huggies..
kena ada 6 barkod..baru leh Redeem

contohnya cam gambar ni utk redeem
 leh redeem termometer hanya pampers saiz S dan M je



x sangka lak leh dapat cepat..
sebabnya ada mention *sementara stok masih ada 
ingatkan lum tentu dapat kan...
pastu dpt call Huggies nak hantar termometer..
sonok x terkira lah..
terus huggies pos laju segera 

happy sangat sebab da lama nak termometer cam ni
klu beli mahal gak kan...cecah RM 100 gak





ari ni bleh guna terus
kebetulan baby demam...

Baru Sampai Pam Susu Baru MEDELA FS

Salamz..
i'm happy coz...
pam susu baru dah sampai..
dapat pam & 1 lg barang..ti citer yer brg 1 lg
dari jual hari tu SINI sampai skang..
baru la hari ni dapatnya pam..
sebabnya Pre-order kan..
stoknya da abis...
x pe la,,,janji harganya murah,,
rela tggu w/pun amik masa...

sya beli Breastpump Medela FS ni yang Basic je
wat per nak beli mahal2 sangat kan..
sebab cam cooler bag,,ice pack,,smua dah ade..
wat pe nak banyak2..pakai je yg ade beli sblum ni
harga kan byk gak beza tu..
Complete set RM 1,499,,,Basic set RM 999
haaa,,,dekat RM 500 tu beza..
klu ikutkan harga basic RM 1,099...
tp sebab ade offer Merdeka Sale
dapat la harga RM 999 tu
so da jimat RM 100 kan
tu rela menunggu,,,,nak jimat,,,hehehe
 

beli yg Basic ni x de la Handsfree,,,
kena la nt beli lain pulak..
x pe,,tu bleh postpone,,
yg penting pam kena ada dulu..




 sya beli pam ni dari web ni :
www.pumponthego.com




dapatla gak Free gift :

V-cool cooler bag Oren tu
3 ice pack
10 keping bag plastik milk storage

jadik la dari non hadorrr

 da alang2 ade offer Medeka Sale ritu
beli la gak sekali botol susu Bumblebee
RM 25 harga offer...



  so pasni kena aktif balik mengepam yer
da lama Cuti Rehat Mengepam...muahaha
hampir 2 mggu gak tu berehat...



12 September 2014

Sape Sangka Barang Murah Tu Berkualiti Sama Cam Mahal !!!

Sape rasa berminat nak tau??
Meh nak cite..

Citenya cam boring je
Yg penting point cite tu nak sampaikan..

Baru2 ni shop at TESCO
Beli sapu tangan...
3 helai - Rm 10.90
mestilah amik yg berkualiti kan
n telap air...

Pastu pi lah kedai serbaneka..
Kat tempat korang ade tak?
Tanda Nama kedai tu hadapannya KUNING
Alah barang yg jual Rm 1.95
 jimat 5 sen tu
Nak beli raga kain sebab murah skit situ,,
Skali terjumpa sapu tangan sejibik
Tp kecik skit...
Rm 1.95 ok,,,material n pakaging cop same tu
2 helai...

Balik umah compare...mmg sama
kain pun sama...
cuma beza kecik & besar je
yg besar 3 helai,,yg kecik 2 helai
agak2 korang la kan..
 klu serbaneka tu jual sapu tangan saiz besor tu
mesti harganya tak sampai Rm 10 kan...




hmmm..ingatkan beli barang kat Pasaraya..
confirm la barang tu terbaik punya,,
rupanya sama je kualiti..
cam ni,,,pe2 cari dulu kat kedai serbaneka..
ala2 kedai Rm 2 kan...
bleh jimat banyak duit...

ade lak jupe tempat isi susu travel...
sama cam kat pasaraya tp lupa nak snap pic..
sbijik segolek rupanya & tagging...
kat pasaraya tu Rm 6 tau harganya..
kat serbaneka baru Rm 1.95
haaa,,,bpe banyak beza harga tu kan..
len kali survey dulu kat kedai serbaneka
klu nak beli barang2 kecik ni kan..
agaknya supplyer yg sama je kan..
sebab pasaraya ni gah skit,,,tu mark-up harga kan..

meh la kite berjimat ok...

Da Siap Sedia Utk Food Baby 6 Bulan Nanti...Magic Bullet Baby Bullet

Salam Jumaat...
sya tau blog ni serabut & tak update gambor masih lama
x de pic baby selit tepi blog...
x nyempat la...
klu free nanti baru la wat yer..
klu korang tgok blog ni semak..
maaf la yer...


x lama lagi...
27 hb ni cukupla syamim 6 bulan...
so da mula boleh makan...
 this time mama tak nak bagi nestum da yer
mama nak wat sendiri...
uihhh cam rajin benor..
arap2 rajin la mak ni yer..

mak terlampau excited benor..
awal2 lagi da beli Magic Bullet ni
ehehe...yg benornya mak ni mood main masak2 masa kecik x abis lagi
tu nak sambung lg main masak2,,,menda alah ni comey sangat
bla tengok je menda ni pun da rasa seronok...hehehe
mak beli ni masa Offer kat LAZADA
barang2 kat Lazada ni murah2 gak..time offer la
sape minat klik yer :
www.lazada.com.my


menda ni sangat elok utk wat Puree baby
arap2 mak ni mampu la wat puree tiap2 mggu utk baby
kite tgok nt cane yer,,,berjaya ke tak mama ni wat
coz mama ni byk nya lah kerja umah wei
ngan nak perah susu,,memasak,,ngemas,,basuh bagai,,
x yah cite byk,,,korang sndiri pun tau banyaknya keje umah kan
wait & see yaa...

11 September 2014

Yes...Sampai Sample Free Pampers Drypers

Semalam dapat lagi sample free Drypers..
Sya check balik tarikh daftar,,,
3 bulan gak baru Drypers hantar sample
X pe la..bukan urgent pun
Janji sampai kan...




10 September 2014

Sayang Sangat Adik Dia....

Haii...
da lama x cite pasal syauqi..
skang ni,,,lega la skit w/pun ada anak kecik..
sebab syauqi @ abg da besar...
serba skit,,,leh gak nolong kerja kat umah
w/pun x de la besor sgt kerjanya..
setakat tolong nengok baby pun jadik la...

sejak dapat baby ni...
suka sangat dia ada baby..
sebab dia da besar,,,faham la & sronok ade baby
ni klu dulu masa dapat syasya,,,x faham per..
gi penyek2 je si syasya dulu...
bukan aje penyek,,,pantang mama lepa..
nak wat kuda je adik dia,,,
nasib baik slalu mama cepat2 tgok...
klu x,,mau patah pinggang syasya tu...

nak citenya...
pantang wehh org usik baby dia nie...
klu mama tinggal,,,kelam kabut nak angkat baby
iskh,,,,tp mama cepat2 gi amik..
risau la,,,sebab syamim masih lagi lembik..
x harap le mama nak suh syauqi usung baby tu..
risau benor org tinggalkan adik dia tu sorg2..
pastu risau sangat orang AMIK Adik dia tu..
klu orang SAKAT nak AMIK Adik dia,,,sampai nangis2 bagai
marah2 x hingat,,,merajuk bagai..

mai la tengok gambor nie...
baby pun naik rimas dibuatnya...






tapi adik lagi sorg tu...
x heran pun abang yer...
klu org nak amik pun x pe...
sebab asyik gaduh je...

ni la adik tu..




hmmm...macam2 budak2 ni...
klu salah sorg tak de...tanya2 lak maner gi..
si syasya tanya syauqi mane,,,syauqi plak tanya..
rindu-rinduan plak
bla ade,,,bergaduh je kerjanya..


nak marah beriya pun x leh gak...
teringat zaman kecik2 dulu kite gitu gak..
muahahaha...


05 September 2014

Lasagna Roti Lagi...

wat lasagna roti lagi...
ekceli sbenornya ni Roti Perancis yg x abis..
pastu dia nya daging utk makan ngan roti pun x abis..
ade susu cair dalam peti ais lebih x abis gak...

terus mak ni tepkir wat lasagna roti tu..
senang je kan watnya...

kali ni memang superb sedap sebab tabur mozarella cheese
abis licin budak2 & bapak budak makan..
simple recipe but delicious...

sape nak resepi..
godek SINI yer...





pic with & without flash..

02 September 2014

Minggu ni Syamim Terpaksa Minum Susu Tepung

Oleh sebab x beli awal2 pam Medela FS..
sya x de pam nak guna utk pam susu..
x beli awal takut org tak jadi beli Spectra 3 kan..
semalam godek almari,,,ingat nak guna la pam lama..
pam Manual Pureen...tp x test pun...
yg lektrik pun ada,,,tp kabel lektrik da rosak..
memang ingat nak humban je dalam tong sampah tp sayang lak...
kut2 ade org nak,,,leh bagi je kat sesape yg tak mampu nak beli..
sebab pam lektrik Pureen ni memang sakit mengepam..

ari ni nak ngepam..
da ler mmg breast ni full..
picit2 pam....eh pesal ni..
ayoyoyo...x bleh la nak pam..
da bpe tahun umor syasya nak masuk 4 tahun..tu la umor pam tu
rosak sndiri kut pam ni..
x leh langsung nak sedut susu..
huhuhu..hampa

at last...
perah manual ngan tangan jer la...
dapat gak 5 oz...
fuhhh...banyak gak kan sebab da full breast..
tapi lenguh pinggang duk lama...


eh lari topik plak..
nak cite pasal susu tepung..
syamim nya stok susu BF memang tak banyak..
cukup utk smggu jer...
ari mggu memang x leh nak wat stok da..
klu paksa perah,,,si syamim akan nangis2 menetek x puas nyusu
atau pun nak perah memang x kuar da susu,,,abis syamim sedut...
huhuhu..

kat umah pun la ni masih x beli Deep Freezer..
so,,,this week terpaksa bagi susu Anmum kotak kecik kat syamim
susu ni utk minum di umah Baby Sitter je la..
cukup la utk smggu...ada skali tu x sampai,,,khamis da abis..
sementara tggu Pam Medela FS sampai sebab tgh Restock..

ni kali ke-2 syamim minum Anmum..
aritu masa lepas Raya,,,
Raya bz body sgt...x nyempat wat stok..raya sakan
pastu bulan pose,,,susu x bpe ade...
jenuh da memerah sampai berjam
ngam2 susu BF abis timing last day kerja...
nasib baik la syamim ni semua susu dia minum..
susu BF minum...yg tepung pun minum..
alhamdulillah syamim mmg senang sgguh jaga dia..


Bye2 Spectra 3, Will Miss It

X sangka sangat blog picisan ni ada gak orang sudi baca..
ada gak org baca pasal sya nak jual Pam Spectra 3 ni dulu SINI
asalnya sya test market je masuk kat blog ni..
rasanya bpe org je reader blog sya ni..
so sya anggap maybe x dpt sambutan la Jualan ni..

Ada la gak org sudi nak beli pam ni..
pembeli ni da bagi tau awal2 nak beli..
tapi tggu gaji..sya paham tapi x berharap sangat..
risau nt beli MEDELA FS,,tiba2 x jadi lak dia beli..
rugi la rasa nak ade 2 pam...
klu org tu x jadi beli,,,memang sya nak continue je guna Spectra 3 ni
sebab pam ni memang bagus,,,cuma berat je nak usung..

Semalam dia suh sya COD di Cyberjaya..
mengejut gak,,,ingatkan x jadi da dia beli..
so,,Rasmi la Jual Spectra 3 semalam...
huhuhu,,,,sedih nak berpisah dengannya...
da berjasa dengan baik...
Bye Spectra 3,,,will miss it..

Sya harap mesin ni OK la...
pas sya decide nak jual pam ni...
memang sya jaga ngan baik la pam ni..
pakai air-back flow,,,hati2 pegang mesin..x jatuh
supaya tak rosak kan..
maklumla nak jual kat orang kan...
x nak la nt org kata jual barang x elok kan..
memang sepanjang sya pakai x nah rosak lagi..
lgpun sekejap je baru pakai pam ni...
susu pun tak nah masuk mesin lagi..

smoga pam ni berfungsi ngan baik la yer..
jangan la meragam..
risau sgguh hati ni jual kat orang...
1st time jual barang secondhand..

dalam sedih ada gembira..
yeaa..
dapat gak beli Medela FS..
nt cite yer..





Feeling MERDEKA..

Salamz...
hai korang...
caner korang sambut merdeka??
gi celebrate tak??
sya x de la gi celebrate nak bawak anak2 bagai..
panas2 sesak ke or malam2 berembun...
cukup la sya celebrate ngan cara sya sendiri...
"berdiri tegak kat umah sambil nyanyi lagu kemerdekaan"..
uhuhuhu,,,leh cayer ke wat tu??
sya tak la wat,,,pas job ni ke anak2..
anak2 yg xcited bler dengor lagu merdeka nie...
sambil nyanyi2 ikut same...
harap2 diaorang paham la erti merdeka

weekend...
pergi shopping barang rumah..
alang2 ade gak nak beli baju utk pakai basahan kat umah..
terjumpa la 1 baju nie...
memang sesuai sgt la ngan Jiwa Merdeka skang ni..





harga tak mahal maner...
yg penting SEMANGAT MERDEKA tu yg TINGGI...heheh
amik ko,,,sentiasa berjiwa merdeka la pasni..
wat baju basahan kan...
tiap2 mggu mesti pakai kan...
haaa...korang ado??
sampai reput la baju ni pakai..sepanjang tahun kite JIWA MERDEKA yer..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...