* Klik Dapat Duit *

center>

28 March 2014

My new baby yesterday..



Salam...
lama menyepikan diri..
my new story..
akhirnya lepas baby overdue 10 hr..
baru lah baby nk kuar...
normal lahir tanpa induce pun..

nt cite blk pasal bersalin kali ni..
klu sempat n x bz ngan baby..

so..
my new baby...



Lahir d Hospital serdang..
27/3/2014, 9.50 pg
3.51 kg..
Baby Boy..
nama x de lg,,
kali ni nk suh abah dia lak namakan..

nt sempat kite story lg k..
daaa....

06 March 2014

Doa Mudah Melahirkan Anak/Bersalin



Salam smuaa..
skang da 38 mggu usia kandungan sya...
lg 2 mggu je lagi nak deliver..
ohhh,,,x sabarnya laahhh..

just nak kongsi pengalaman bersalin sya,,,
anak 1st,,,bongok2 lg x tau ape sgt kan..
x de pengalaman...
sakit agak lama jgk,,tp mudah la gak bersalin..
main hentam jer doa ape yg ingat kt kepala..

so,,bla da ank ke-2,,,
da ade pengalaman & persediaan..
ank ke-2 sya bersalin mmg mudah sgt...
sakit skejap jerr...
rasa btul2 sakit tu ade la dlm 30 minit jer..
masa sakit tu,,,,mmg sya amalkan baca suatu doa niee..
memang Allah permudahkan baby sya lahir...
bibir x henti2 baca doa tu je...

Pada ibu2 yg nak bersalin...
cuba la baca doa nie :





masa ank 1st,,,
mengerang2 sakit & meleleh2 air mata sndiri tahan sakit..
ank 2nd...
x de da camtu,,x meleleh pun air mata..
just tarik nafas hembus,,,siap senyum2 lg kat suami..
Alhamdulillah mudah sgt bersalin..
contraction pun skejap sgt,,& tk sakit sgt..

Smoga Deliver baby ke-3 nie,,Allah permudahkan juga macam tu...
wassalammm..

04 March 2014

Sarung Tilam Baby Baru Untuk My Baby...



Morning uoalllsss...
syok hari ni dpt blogging awal...

mggu lepas,,mak dtg umah skejap...
nak pi melawat kakak ipar yg tgh pantang...
dia bawakkan Sarung Tilam Baby Baru...
sonok sgt...
cantik,,corak & design cam tgh IN skang nie kann..
sbenarnya,,,kain tu sya yg beli..
pastu mintak mak sya JAHITKAN...
mmg tip top la mak sya nie..
ape sya request,,,mesti leh buat...
tp sayangnya anaknya ni tk de Bakat nak Warisi..
x minat & x kreatif menjahit..

mak sya ni mmg hobi dia menjahit & minat giler menjahit..
even skang da berumur ni,,still amik upah menjahit..
utk isi masa lapang katanya,,
duk saja boring katanya...


comey tak???
I Like It A Lot...
x sabar nak tggu baby kuar utk rasmi..

ohhh,,tilam baby pakai yg lama jer,,,
sbb kekabu kan,,still ok lg & nampak cam baru...
sarung tilam lama pun still cantik lg,,
tp sbb da 2 baby pakai sarung yg sama,,,boring dah..
baby yg ke-3 ni kite pakai la sarung yg baru plak yer..
& then bleh tukar2 klu baby terkencing atas sarung tu..




that's all..
daaa...

03 March 2014

Bengkung Moden Baru...Yippieee..




Salam...
hari Isnin yang sgt bz giler..
pastu nk upload picture problem lak kat ofis nie..
line internet HP pun masalah gak...
tup2 petang ni baru berjaya..

Ohohoho..
pejam celik,,,2 mggu stgh je nak DUE..
hari2 tanda Kalendar,,x sabor dah,,,x larat dah bawak perut..
da ler wat 2 kerja kat ofis nie,,TANGGUNG Kerja..
letihnya lahh...
x sabor nak cuti 3 bulan nie...

sebenarnya,,,
Xcited nk cite beli BENGKUNG MODEN...
sya da ade bengkung jenis lilit2 tu..
tapi beli je la Bengkung Moden..
sebab rasa leceh sgt pakai yg lilit2 tu..
bla nak terkucil,,,terlurut abis,,,pastu malas nak pakai..
leceh kannn..

so,,,BENGKUNG MODEN ni senang nak pakai kan..
just STRAP & lekat terus kat pinggang..
mudah je kan...
walaupun harganya agak MAHAL jugak ler..
yg penting SENANG nak PAKAI kan..

sya beli kat web nie :
http://www.bengkungmoden.com

tk tau la cane nt pakai...
tgok2 masa sampai barang,,alahai x panjang pun,,
sya da siap ukur saiz pinggang,,,klu ikutkan spatutnya muat la..
mintak tukar balik saiz lebih besar,,,
sanggup la kan sya bayar kos tambahan..
tp cam tk beriya Penjual tu nk layan..
so maleh la port..
amik jer la..
Penjual tu kata nt leh meregang jadik besar..
nt kite tgok muat ke tak kat badan sya nie haa...


tu la bengkung & free CD...



Nt time Pantang kite Test Ok tak..
yg pasti,,x leh tukar da kannn..
tak per la harga mahal pun..berguna masa panjang..
klu bersalin OPERATE pun still bleh pakai...

Pasni ade hati lagi nak BERANAK ke-4 lak...
hehehe

04 February 2014

Oh My English PASTI...Bagus Juga Silibus Pembelajaran di PASTI..




Cam sya komen di SINI
sya ingatkan sblum ni di PASTI x de speaking English..
sya pun x de survey2 pun parents yg hantar anak di PASTI pe cite...
mmg anggap pembelajaran dlm BM jer..

pastu ade la dengar2 syauqi speaking sepatah dua di umah..
bla tanya,,dia kata ustazah di PASTI yg ajar..
ooo..
baru tau ustazah tu speak BI gak ngan pelajar rupanya..


mggu lepas tgok beg syauqi penuh ngan buku..
pelik kejap sbb kat LC x de dpt buku awal tahun..
baru tingat,,,agaknya ustazah dia suh tulis nama kut buku tu..
sya pun tulis la skali balut buku dgn plastik..




selak2 la tgok buku2 PASTI niee..
ohhh,,,bagus juga buku2 dr PASTI nie..




tgok buku BI...
ok gak silibus BI tu..
x de la syauqi ni nt Buta BI time skolah nt kan..
ade gak blajar di PASTI..
sya mati2 ingat PASTI ni ajar AGAMA jer kooo..




silibus BM PASTI pun lebih kurang ngan LC..
jadi,,,x de la syauqi ni keliru sgt kan cara blajar..
blajar suku kata tu sama cam LC ajar...




PASTI ni pun ade ajar SAINS gak...
x sangka sungguh la sya niee..




so,,sya tk perlu risau lg tentang pembelajaran syauqi di PASTI..
bagus gak ustazah dia bg buku tu tgok kat ibu bapa..
baru la kite tau ape yg anak2 kite blajar kan...
wassalam...



03 February 2014

Confirm Syauqi TRANSIT di PASTI...




Salam & Good Morning...
i'm happy coz bos tak dak...cuti...
so,,i relax jer la hari nie...yeeehaaa...
blh la menaip entri pe yg ade...

sblum nie dalam DILEMA kan pasal Transit syauqi..
cam diceritakan kat SINI hari tu..

so,,sya da bincang ngan hubby..
memang confirm TRANSIT syauqi di PASTI jer..
sebabnya,,time petang lepas syauqi bangun tidorr..
dia akan blajar IQRA' & ade sesi Reading gak..
so,,,ade la sesi pembelajaran..
lgpun sya tk de hantar syauqi blajar Iqra' pun sblum ni..
just ajar kadang2,,jarang2 kat umah,,time tingat..
maklum ler,,as mak kat umah kan,,sya asyik bz jer..
wat macam2 keje kat umah..
hubby lak asyik keje je kan..
payah btul2 nk timing masa bljar...
& sya nie mmg x de bakat mengajar OK..

sya da bgtau Taska yg dulu tu...nk stop transit..
nasib baik ok jer diaorang..
x de lak kena denda ke pe,,bayaran
nasib baik..
sebab tgok syauqi x de progress pe2 kat situ..

wat masa skang,,,
syauqi lum start lg Transit hari nie..
sebab PASTI tu masih CUTI RAYA CINA..
amboi,,amik cuti sama cam sekolah plak diaorang nie..
patut kite ni gomen dapat gak cuti xtra kan...hehehe..
nasib baik mak pak mertua de kat sblah umah,,
tumpang syauqi kat situ jer utk 2 hari nie..
pelik?? (abg iparku sblah umah jer ok)..
selesai masalah utk hantar syauqi kat mane Cuti nie..
si syasya x pe,,coz mmg ade pengasuh kan..

nt nk kongsi tentang Pembelajaran syauqi di PASTI..
nt continue back..
komen yg very GOOD will publish..



31 January 2014

Barut Baby Buatan Sendiri ColorFull...




X de cite saje nak cari crite kan..
hehehe...
baby bla lahir nt mesti kena pakai barut kann..
sya tk wat barut baru pun..
yg lama still lg ok..



ok tak??
skang nie da ade jual merata2 barut bercorak nie kan..
yg nie sya x beli kat org tau..
sya beli kain...
mak yg buatkan..
murah je tauu klu wat sndiri..

barut nie wujud dr anak 1st lg..
syauqi da umur 6 tahun...
maknanya da 6 tahun lebih wujud barut nieee...

Berjasa sungguh barut niee..
Akan Berkhidmat Untuk Baby ke-3 lak x lama lg...
daaa...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...