FOLLOW ME

23 March 2015

Hari Keluarga AAN @ PD



Salam...
Sabtu lepas ofis sya wat Hari Keluarga kat PD
gi sekejap je sbb hubby nak masuk kerja lak petang tu..
so budak² ni x dapat la mandi pantai lama²
mula² budak² ni join games yg ofis wat utk kanak²
pastu tak sabor sgt dah diaorang nak mandi pantai..
btul² abis games diaorang,,,trus lesap main air..
pastu mama lak main games..
hihihi..saje suka²..
abahnya jaga baby syamim & monitor budak² ni..


nk citenya..
banyak gak la dpt hadiah..
si syauqi da pandai main dah lawan games..
klu dulu asyik kalah je kan,,,
ni ahli kumpulan pun smua baya dia jer..
so byk la menang..
si syasya lak,,kat umah punya lah lasak amat..
sampai je situ main games..
trus slow,,,x reti main..
games rebut gula² tu pun slow..padahal dia la paling suka makan gula²
x tau ler sbb malu ke pe...
dpt bpe bijik je gula²,,,si syauqi byk,,penuh baju dia tadah gula²
mmg gitu la dia,,da byk kali masuk games rebut gula²
syasya cam x reti rebut gula² dlm ramai² org..
dapat gak dia adiah,,tp saguhati jer la,,adiah tupperware..3 bijik





hihihi..
sbb syauqi byk menang...
sya bahagi 2 je adiah tu..
sbb ade dpt bekas pensel 2 & botol air 2..
so amik sorg 1...
tau jer la budak² ni kan suka berebut...
abg ade menda ni,,adik pun nak gak,,nasib baik baby x paham pe lagi
klu x, dia pun nak gak..
so wat gitu jer la..
cuma Pensil Color Magic dpt 1 jer..
kena bagi kat  syauqi la sbb mmg hak dia,,, 
gigih Bertanding tu utk Menang




cekci² smua...budak² ni x suka pakai baju kat umah..
panas...
malas nak kumpul smua adiah tu amik gambor..
sbb budak² ni pegang x mo lepas dah adiah yg bukak tu..
tu snap pic ni je la..




 Hajat hati nak bg budak kenit ni mandi laut..
skali baru celup kaki da menangis beriya..
syamim takut ngan air laut tu..
trus lupakan hajat nak mandikan dia air laut tu..
gambar ni amik masa dia lepas nangis...hihi
 

sya pun dpt gak hadiah hamper..
hamper kecik jer la..
malas nk snap pic..
bg kat anak² je makan smua tu..


k..daaa..

20 March 2015

Design Sendiri Gambar Kek Bday Syamim Guna Photoshop



Salams...
mggu depan 27hb syamim nyer bday...
hoyeehhh....skejap je da nak masuk 1 Tahun...
lasak dia skang ni...
lahirnya besor..skang muka da kecut sbb kurang tidor..
badan still maintain bulat,,,
tp biler tgok muka kecut,,cam da kurus jer nampak..

so mama nak wat simple celebrate je..
makan anak-beranak je la..
saje suka suki,,,tempah kek Secret Recipe..
beriya² mama gigih edit gambar syamim guna Photoshop..
da lama x sentuh Photoshop ni,,,bkn reti sgt pun guna..
tetiba mggu ni mama wat..
sebabnya Secret Recipe x nak Editkan gambar...
terpaksa la mama wat sendiri jer..
nak bagi gambar 1 keping trus,,,x best lak,,,
sebab mama nak gambor kartun gak..
hihihi...mama yg lebih dr anak lak...



 


ni lah hasilnya pas edit..
mama main belasah je wat,,lgpun x byk masa sgt..
main wat jer sbb bz ngan keje ofis ni..
so,,,mama x leh nak pkir lama² wat..
sbb masa sgt limited...
klu nak tempah kek bergambar ni kan kena awal smggu..
jd kena tempah awal² kek..

mama pun Print kat kertas A4 & bawak gak softcopy gi SR
skali biler gi...budak kek tu cakap..
kak,,,x leh wat,,sebab gambar ni A4..kek tu bulat..
aiyaaa..masa mama call,,,x bgtau lak gitu..
klu x mama leh design bulat kan..
pastu dia kata akak nak gambar ni,,kena beli kek petak la cam gambor..
tp harganya da jadi makin mahal la kan,,,& lg besar...
pastu ade budak lain kata,,,,eh ada customer len penah bawak gambar gini
utk kek bulat...
pastu dpt la tempah kek bulat...


hmmm...mama pasrah jer la...
nt kite tgok...
caner jadiknya kek tu..
wait & see pe jadik Rupa Kek tu nt..
mama nak bagi softcopy,,,budak tu x nak lak amik..
da berkali² mama cakap,, x mo dia amik..
dia amik kertas tu A4 print bergambar tu jer..
what ever je la...
janji kek sedap...
mama saje nak sonok² je wat gambar kek tu utk kenang²-an..


p/s : jgn komen gambor tu x kemas edit ke per yer...
mama bkn pandai sgt edit gambar...hihihih

12 March 2015

Sakitnya ULSER...Kenapa Selalu Ulser?? Ape Ubatnya?? Check It Out



Salams & Morning Smua...
harap korang jgn nak menyampah la sya slalu sgt story pasal ULSER..
hmmm,,,korang nyampah nak baca kan,,,Tuan yg kena ULSER ni pun,,da naik bosan asyik kena ULSER jer...hadoiii...x tau la pe kena ngan diri sya ni kan..
memang la Sakit tu Penghapus Dosa² Kecil....tapiiii...
huhuhu,,,,Azaab nyer rasa di Dunia ni haaa rasa,,,
bleh kata sya ni da bertahun² da jd ulser,,plak² tiap² bln mesti jd ulser,,,
dlm sbulan 2-3 kali jd...biler la nak BAIK,,,x jd ulser sampai biler²...
yg sya perasannya,,,,srius,,mmg sya NOTED...
sya jarang & susah jd Ulser biler MENGANDUNG...
biler sya cari² info,,,,ooohh,,rupanya Patutlah...
tau x sebab per??? 
sebabnya biler Mengandung,,,memang sya MAKAN PIL² Zat Besi, Asid Folik & Vitamin B
sya makan tu,,,sebab darah HB sya Rendah...
biler makan ubat ni,,,HB sya leh naik,,sape nah Ngandung tau ler ape menda HB ni kan..
rupa² ade kaitan gak Pil² ni ngan ULSER...
penyebab sya slalu jd ULSER coz kurang Zat Besi, Asid Folik & Vitamin ni..
patutla biler sya Preggy,,jarang jd & bleh kira bpe kali je jd Ulser..
sebabnya Body sya da cukup supply vitamin tu sbb sya makan pil segala bagai tu..
biler sya cari info kalau terlebih makan pil² ni,,,Bahaya lak,,,takut plak jadinya..

sape yg nak tau pasal kenapa jd ulser tu klik SINI
Bahaya lebih Vitamin Zat Besi klik SINI


Jadinya,,,sya rasa skang,,,sya nak cuba tambah Zat ni secara semulajadi jer la...
x de la risiko sgt kan berbanding pil²...

: Sya Share Utk Tatapan Bersama Sape Yg Ade Masalah Sama :


Makanan Yg Tinggi Zat Besi

Ayam, Kekacang, Kismis, Buah Prune, Sayuran Berdaun Hijau, Tauhu, Bijan, Tembikai, Labu & Lain²

Makan makanan ni selepas tu makanan yg bervitamin C utk serapan nutrien yg optimum...

Jangan lupa minum susu yg mempunyai kalsium sebelum tidur kerana untuk elakkan renjatan kesan dari zat besi....

*semua ni wat utk menyerap nutrien zat besi ke dalam tubuh badan*


PERHATIAN :   

Sya bukan doktor,,ini hasil survey sya sendiri,,,,
sape² yg punyai masalah kritikal,,,sila berjumpa doktor utk pengawasan
jgn nak cuba amik pil² sendiri tanpa Spesifikasi Dari Pantaun Doktor
sya tak akan bertanggungjawab atas ape yg korang wat yer...


sya nak makan yg smulajadi tu jer,,,
Kismis, Prune, Tauhu, Ayam tu jer...
Vitamin C yg Shaklee ada kat umah..
pastu minum Susu Anlene..
cuba Ikhtiar - arap² berkesan lah..
skang tgh Ulser kat Lidah ni haaa...aduiii,,,Sakitnyaaa Ku Disini,,,nyanyi jap..hihih
baru mggu lepas lega,,,mggu ni jadi lagi,,,alahai,,,
da cuba minum air banyak,,,bawak 1 botol besar kat ofis ni ha...
tp klu nak jd ulser,,jd gak,,,tp mmg r klu kurang air,,,lg Parah Ulser tu..
x baik ngeluh kan,,,tapi sakitnya lahhh..

10 March 2015

Jual MURAH² Barangan Kosmetik & Produk



Salams...
Hai Uoalls..
sya nak list-out macam² produk yg sya jual..
Meh Tgok Ape Yang Ade...
Sesiapa yg nak beli : direct waaps : 019-9151360
or pm jer di FB..


  1. AURAWHITE 900,000 MG
  2. AURAWHITE CHOCOLATE
  3. AURAWHITE STEMCELL
  4. AURA SHINE
  5. AURA SLIM SHAKE
  6. AURA MEN TURBO
  7. AURAWHITE BUBBLY
  8. AURA BABIES SAKURA
  9. AMIRNA PLUS TABLET
  10. BABIES BLINK 5 IN 1 - 2015
  11. BABIES BLINK 7 DAYS WHITENING
  12. BABIES BLINK COFFEE
  13. COMBO BABIES BLINK 5 IN 1 + COFFEE BABIES BLINK
  14. BELLA FORMULA SINUS CARE
  15. BEST SLIM
  16. BVR ALIVE DOLL
  17. BYR COLLAGEN (BVCR)
  18. BVR BUBBLE SCRUB
  19. BVR LOLLY'S PINK SCRUB
  20. BVR HOTTEST SHAPE
  21. CHRISZEN MOIST CAKE + AMPOULE 
  22. CHRISZEN EYELINER GEL
  23. DERMANIC TRANSCRAPS
  24. DTRIM
  25. FEEL VOGUE FOUNDATION (NATURAL / BEIGE)
  26. GARCINIA BURNER
  27. GC MAX FAT BURNER
  28. HARUM MALAM
  29. IBU PUTIH KOLAGEN DRINK
  30. IBU PUTIH MIRACLE JUICE
  31. INAYAH ADVANCE
  32. JANNA LAWWA IBU PUTIH
  33. JELITA PRO 5 IN 1
  34. KCOLLY SWEET 17
  35. KWHITE 38
  36. KLOROK CANDY
  37. LA BOURSE SHAMPOO
  38. LA BOURSE CONDITIONER
  39. LADY SECRET BUST UP
  40. LAROME
  41. MANJA KASEH
  42. PRODUK MOLLY'S
  43. OPA SNOW
  44. PERLA COFFEE / COKLAT
  45. PERLA DUST
  46. PERLA EXCLUSIVE
  47. QU PUTEH
  48. RADIANCE SIGNATUE
  49. RADIGLOW
  50. ROYAL SLIM
  51. SATIN SKINZ
  52. SECRET BUST UP
  53. SECRET SKIN WHITE KAWAII COLAGEN
  54.  SELFIE SKINCARE
  55. SET WONDERGLOW
  56. STAY FLAWLESS
  57. SURE KENCANG
  58. SYMA BEAUTY
  59. VIETNAM BLACKHEAD
  60. VGRIP
  61. VGS SKINCARE
  62. WIRA MALAM
  63. ZOFEA BEAUTY

Cepat² yer...harga murah² bagi..

09 March 2015

Resepi Puding Kastard Sedaaap Berkuah Koktail



Salams & Morningss..
sblum pe² nak ngaku dulu..
ni bukan resepi sya...
sya amik kat fb...tp lupa amik link..
maaf yer tuan/puan nyer resepi..
sya share pada smua pembaca blog sya..
sebab resepi ni mmg sedap...
sblum ni sya mmg x minat langsung Puding Kastard..
pas wat Resepi ni,,,trus jatuh cinta ngan Puding Kastard..
sblum ni x suka org wat sbb terasa sgt tepung kastard ni..
resepi yg ni ada gak tepung kastard tp kenyal² gitu sebab ada tambah agar²
srius,,,sya btul² suka & Famili suka...kena ngan tekak kami ni haa...

Maaf la rupa sya Hidangkan Resepi x smenggah..
x jupe dah bekas comey..
da letak² puding tu skali tenggelam plak..
last² gitu jadinya..
malas dah nak cari bekas len...
 

let schroll "The Recipe"




PUDING KASTARD BERKUAH KOKTAIL





Bahan-bahan : PUDING

½ cawan tepung kastard
½ cawan air utk membancuh tepung kastard
5 cawan air
¾ cawan susu cair
Gula secukup rasa – lbh kurang 3 sudu besar
Sedikit agar² - 1 sudu besar

Cara Membuat :

Satukan semua bahan-bahan di dalam periuk, kemudian masak hingga kuah pekat dan mendidih. Tuang dalam bekas. Sejukkan.


KUAH

4 cawan air
Baki susu cair tadi
Gula secukup rasa – anggaran 5 sudu besar gula
½ cawan tepung kastard
½ cawan air utk membancuh tepung kastard

Cara Membuat :

Satukan semua bahan-bahan di dalam periuk dengan menggunakan api sederhana. Sentiasa kacau adunan dan masak hingga mendidih. Sejukkan.

1 tin Fruit Cocktail

Puding sangat lembut strukturnya. Cara hidangkan sesuka hati. 
Nak makan nanti...amik puding,,letak kuah & tabur buah² koktail & curah skit air koktail tu..dalam 1 mangkuk kecil yg korang nak makan tu..
itu cara sya lah,,,x pun,,,suka hati korang ler,,,janji sedap makan..




04 March 2015

Domino's Pizza Offer 30% Less Bulan Mac Nie..



Salam & Morning semuaa..
hari ni nak bgtau korang...
hari Isnin lepas,,kami pi tapau Domino's Pizza..
malas makan situ,,bab payah baby x duk diam,,nk mkn pun x senang..hihi
smenjak 2 menjak skang ni,,kami suka makan Pizza Domino's
sebabnya harganya lebih murah & mengenyangkan sebab banyak kan..
dulu² x bpe suka makan,,,sbb slalu biler makan time pizza tu sejuk,,keras,,x sedap
sejak kami 1st time dulu beli & makan trus kat tempat Domino's tu..
walllah....sedap OK,,,dengan syarat,,,korang makan time Panas² yer..
klu da sejuk mmg x sedap pizza ni..
sejak dr hari tu....trus suka Domino's..

suka skang beli pizza ni sebab BANYAK Kupon & Murah...
kalau Pizza Hut,,RM50 bayar,,lum tentu skluarga kenyang makan..
ni pizza ni,,,RM50 kenyang makan,,,,ade gak x terabis makan..
x abis bkn x sedap,,,tp da sgt kenyang..

Kami tapau ritu..
staff Domino's bgtau skang tgh Offer smua 30% less..
x kira lah pizza ker,,air ke..
mmg lagi murah la kan...

sya tapau pizza ni...
utk sedap makan pizza ni..
balik rumah,,masak sendiri sup mushroom Kimball tu..
biler cicah sup tu ngan pizza...perh...sedap..
baru la "Kiikkk"...ala² cam Pizza Hut lak kann..
cam tu la da berkali² wat..
sebab Domino's x de jual sup kan...
sya x reti makan pizza ngan sos cili,,suka ngan sup..
tambahan lak sya & syauqi x tahan makan sos cili banyak²
nt mesti cirit-birit & pedih perut & ulu hati..


K...
layan jer la gambor yer..
 sya Add X-tra Lasagna & Bebola Beef tu..
saja nak rasa sedap ke tak...
 ok gak la...





 Budak kecik ni Pandai Makan Pizza Ok...
slalu klu suap Roti,,,dia makan,,tp kemam je sampai penuh mulut..pastu 'Luweek'
kluarkan balik roti tu..
ni mama suap Pizza cicah sup mushroom tu...abis smua makan..
skit pun x de dia buang / kluarkan dr mulut dia..
sedap la tu,,,kena ngan selera dia..
x sangka mama ni haa..




 tgok situ..ade lg kupon...
saje nk suh sya Repeat balik beli Pizza la tuh..




perisa Xtravaganza cam x tepati citarasa kami..saje amik ni rasa..
yg Tuna tu...Kuning tu kan...mmg Sedaapp..
da byk kali kami order tuna...


 

eh...gambar lasagna terlupa lak snap...hihi..



tp lasagna diaorang x leh Challenge lasagna homemade mama lg sedap okkk...
hihi..perasan..
daaa...


25 February 2015

Cuti Semalam Semata² Utk Shopping



Salams...semalam semata² cuti juz utk shopping..sebab hubby Offday...
leh bawak sya drive pi jenjalan..
ingatkan nak shopping kain utk Raya..
nak beli kain Satin utk wat Baju Raya Suami & Anak²
pastu biler pkir² balik,,,x jadi ler..
baik beli da siap lagi berbaloi siap ade Free Samping & Butang kan..
tapi nt terpaksa la harung Shopping di Bulan Puasa,,,kepenatan
tak per la...sya shopping baju sndiri & mak ade kirim suh beli kain..
dia nak wat jubah..

puas pkir nk shopping maner...lastly gi Bangi jer
ingat nak gi Jakel,,,pastu x jumpa..malas nak cari..
terjumpa Gulatis,,,terus terjah je...

ade la beli 2-3 pasang kain potong..
abis beli  situ...makan je kedai dekat² situ...
pergi Ani Sup Utara jer...
Rm6.50 Menu 1 set ni...siap Free Air Sirap or Teh O
ok la kan..harga berpatutan..juz utk kenyangkan perut..
malas da pi cari kedai makan len..
padahal bersepah kedai makan kat Bangi tu kan...
saje la nak merasa sup kat Ani Sup Utara ni..x nah lagi makan sini..kawan kata sedapp
for me,,,biasa² ajer rasanya,,, blh la nak makan..
 sebab pernah makan sup yg lagi sedap..tu kata gitu..






pastu gi cari Butik Radiusite yg jual tudung online tu..baru buka di Bangi
tgok kat online,,,macam² tudung kan cantik²...
biler gi sini,,,x de la byk pilihan...mgkin butik cawangan x de byk sgt stok kut..
x beli pun....juz cuci² mata ajer..




pastu gi Butik Sugarscarf...(lupa snap pic butik) same gak...x berkenan di hati..
arap harga je mahal...
tapi suka sgt Deko² Butik² kat area sini...
smua Butik yg sya masuk,,,,Deko kedai mmg cantik & klass gitu..
 

pasni baik I beli Online jer la...
or kat Pasar Malam pun cantik² gak,,,harga pun jauh lebih murah..
 kualiti pun Ok per,,,cuma x de la seGAH Branded Jenamanya...muahaha..
Bijak Memilih Ok..

 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...