* Klik Dapat Duit *

center>

27 August 2014

Genaplah Syamim Umur 5 Bulan Hari Ini...




Hari ni....
Syamim dah genap umur 5 bulan...
Alhamdulillah masih lagi menyusu badan..
2 hari lepas,,,dia da tunjuk perkembangan baru..
da pandai terlentangkan semula badannya selepas meniarap..
asyik tu je wat dari 2 ari lepas,,,syok agaknya baru pandai
kejap tergolek2..pastu meniarap,,,golek balik
hehehe...mama pun sonok tgok..

serasa baru je semalam melahirkan syamim..
sakitnya menahan sakit utk bersalin pun masih teringat2...
cepat sngguh masa berlalu..

syamim very good boy...
love u so much..

Memang Murah Rupanya Barangan di Warehouse Pureen..

Salams...
kejap ade kejap x de sya ni..
rasa cam x nyempat je nk berblog..
sibuk ngan tugas & mengepam..
caner la org len tu still blh update blog hari2,,
 w/pun sbuk mengepam susu di ofis..
sya ni rasa mmg tak cukup masa je..
baru je wat keje skit..da tiba masa mengepam..
sambung balik wat keje,,,da tiba sesi ke2 pam lak..
uhhh kejap tul masa tu terasa...

hari ni nak kongsi cite ni...
kan hari tu pergi Pureen SINI
x sure barang Shurah & mandian baby tu murah ke tak??
so kbetulan gi pasaraya saje la menjenguk harga..
betul ke idok murahnya..

bile da tengok...
mak ai....terkejuut mak tulll










MEMANG MURAH....
untung sungguh sya beli...
harga produk tu less 50% tu...





RM 14.90 - 1 barang...
hari tu beli RM 15 - 2 mandian

 


RM 5.90 - 1 barang..
hari tu beli RM 2 harganya...
banyak gak beza harga tu..



so...i'm really happy..
coz dpt shopping murah kan..
klu korang gi next time Pureen Warehouse...
beli la produk selain Pureen yang diaorang wat sale tu yer..
memang sangat BERBALOI harganya...



25 August 2014

Syamim Go Stand

Morning uoalls...
da lama x cite pasal my baby boo Syamim..
last cite masa dia 2 bln lebih hari tu masa pandai meniarap..
skang ni banyak lagi dah perkembangan dia..
sayangnya nak tinggalkan syamim gi kerja..
pasalnya,,,syamim very good boy..
asal celik je mata dia,,,,mesti syamim akan TERSENYUM dulu...
senyuman paling manis utk pembuka hari mama..
asal nampak je muka sape pun,,,senyum je kerja dia
memang syamim PEMURAH SENYUMAN..
kalau syamim dapat baca ni suatu hari nt..
mama nak kata memang syamim TERBAIK sgt setakat nie...
senang nak jaga dia,,,,
kurang menangis,,senang bawak jalan,,x meragam sgt..
mama siap sempat wat kuih lagi utk hari raya..yg simple lah

27hb ni nt syamim 5 bulan..
perkembangan & kemajuan syamim sgt cepat..
skang dia da Pandai Go Stand..
slalu baby menyulur ke depan kan...ini ke belakang..
asal letak je meniarap terus...
tp masih x pandai nak terlentangkan balik badan tu..
skang da pandai gerakkan badannya corner kiri & kanan..

jom tengok video syamim..
tp video ni tk nak lak dia tunjuk aksi Go Stand tu...
jenuh mama tggu tak gak wat..low profile nie..
x nak menunjuk kat korang...hehehe




video

19 August 2014

Hasil Shopping di PUREEN Warehouse Sale..

x abis lagi cite di SINI
nak sambung lagi citenya...
nak detail lagi cite..




ni semua baju yg dapat dipilih..
campur baju RM 3 dan RM 12..

eheh...pesal ade baju pink pompuan tu??
hihihi...utk syasya ker??
eh bukan...syasya punya saiz tak de situ..




baju2 ni nak bagi kat pengasuh sya..
dia pun baru dpt baby Girl..
alang2 gi,,,bagi la skit gift utk dia..
baru RM 12 je smua...ingat nak beli lagi
tapi sebab malas dah nak pilih...
priority pilih baju utk Syamim dulu..
baju girl memang banyak compare to boy..
tapi tu lah,,,susah nk dapat match sama saiz..
tu sebab cari baju yg syamim dulu..
sebab baju boy pilihan lg skit dr girl..
tu pun pilih2,,,sampaii syamim da menangis2 nk tidor lak..
nak nyusu pun sama..




baju ni yg 1st sya capai...
untung dpt sama saiz...total RM 6 sepasang
4 me rasa cantik sgt da tu...untung & nasib baik sgt rasa
rasa bleh jd baju jenjalan..

cara2 pilih baju...
amik je yg mana rasa berkenan..
angkut abis..
pastu da abis pilih..baru asingkan baju x berkenan
baju x nak tu letak dalam kotak 
yg disediakan di sudut tepi jalan yg disediakan




baju & seluar yang lain smua RM 3 sehelai
yg 4 pasang ni je RM 12 sepasang sya amik..




baju yg ni kan...
sya ade jumpe yg sehelai RM 3
tapi saiz sluar & baju tak sama lak jumpe..
so sya amik je la yg harga RM 12 ni
sebab sama saiz...
klu jumpe,,da jimat RM 6




contohnya cam baju & seluar ni yg RM 3




bajunya saiz 14




seluar saiz 16
yg ini saja amik x sama saiz
sebab mmg da tak de design ni yg sama saiz..


produk lain cam mandian pureen, shampoo smua & lain2
x beli coz masa sblum bersalin dulu beli,
masih ada yg tk pakai lagi
lgpun beza skit je harga...RM 2-3 je
target memang nak beli set baju baby jer pun..

dalam gudang tu jugak ada sale barang SHURAH & lain2..
x pasti murah ke tak...
tapi sya beli je,,agak2 murah kut..
korg lak rasa cane?
x pernah beli produk Shurah ni..
tapi pernah la tumpang mandian adik ipar guna,,,wangi jugak
tu yg sya beli lah...




ni semua hasil shopping...




yg ni sya punya  campur mandian & syampu RM 10 ( 2 barang )
yg 2 lagi mandian,,,adik ipar kirim..




yg ni RM 10 ( 5 barang )




yg ni RM 15 ( 2 barang ) baby punya


so far..memang puas hati gi shopping..
 seronoknya dapat gak beli baju murah Pureen...
memang berbaloi2...

Dapat Jugak Pergi PUREEN Warehouse Sale di Shah Alam, Ahad Lepas 17 Ogos 2014

Hai all bloggers..
semalam sgt bz ngan program ofis..
ari ni baru free..
nak cite Ahad lepas dapat jugak sya gi Pureen wat clearance stok..
da lama teringin sgt nak pergi..

mggu lepas hubby kerja masuk petang..
so pagi sempat la pergi...
sbenarnya kami mmg tk nah gi drive sendiri pi Shah Alam..
sedara mara pun tak de kat situ...memang x jejak la sana
hubby mmg berat hati nak gi sebab x tau jalan kan..
sya pujuk gak hubby guna GPS Waze jer..
sblum ni gi IKEA guna Waze,,mmg sampai tempatnya..
sya pun beria la gigih tanya org ofis jln & highway mane yg dekat sekali

pagi ahad tu gigih bangunkan anak2 pagi2 suh mandi cepat2
nak gi cepat,,,dengor org kata kat warehouse tu ramai org kan..
so kena gi cepat2 utk berebut-2..
sampai syamim x mandi pun,,
basuh muka jer & tukar pampers,,pakai baju lain..
nak jimatkan masa kononnya..
alhamdulillah dpt gerak awal...

guna Waze,,,wah memang senang je jupe tempat..
search je nama SUMMIT COMPANY & jalan U/17 shah alam..
trus dapat,,,& cepat,,x de sesat2 pun..
dari rumah dekat 40-45 minit gerak cam biasa je,,x laju sgt drive
kul 9.20 pagi da sampai...
warehouse sharp kul 9.30 baru bukak gate,,,
masa tu x ramai sgt org..
sampai awal sempat la bergambar sekeping 2




 sya ingatkan ramai gilers org...rupanya biasa2 jer..
mungkin x ramai sebab Sabtu semalamnya da mula Sale..
mungkin org da ramai datang semalam kann..
semalamnya sale ade baju RM 1...murah gilers
ingat memang nk datang Sabtu,,,tapi
ade kawan ofis lak kahwin & org len wat open house,,,
x bleh la gi Sabtu... x sempat nt hubby keje kan




da lengang je..leh la bergambar 
bawak beg sendiri...x leh bawak masuk
rupanya kena pakai beg Pureen sediakan kat dalam..
 
 

pas sya masuk tu..
baru la org mula nak ramai..
bila da masuk tu...
terus sya LUPA DIRI..
x ingat langsung nak snap pic kat dalam..
ingat nak cari baju & match je...grab,,,grab berebut..
bukan pe,,,nak cepat2 pilih,,
takut nt baby syamim nangis lapor susu..
jenuh lak nak breastfeed kat ner ramai2 org tu kan..
 

 



 da abis shopping..
baru teringat..
lahhh,,,aku x amik gambor pun kat dalam...
hapa lahh,,,sblum gi,,da cam2 dlm kepala nk snap gambor..
akhirnya gambar masa lum masuk je ade..

 situasi sya masa pilih baju tu kira ok la...
x de la ramai padat sgt orang..
slalu kan org cite memang bersesak padat bla gi Pureen Sale ni kan..
time sya gi ni bernasib baik la...x padat sesak
masa sya nak balik dah...masih ada orang baru sampai
lepas tu kut baru ramai...


 Hasil yang dapat sya pilih..
sehelai RM 3...
alhamdulillah smua baju dapat match..
kira sepasang RM 6...murah la kan...cantik gak..
ade gak yg sya amik yg mahal skit RM12 sepasang...
yg RM 12 tu diaorang da siap seal sepasang..
blh wat baju jenjalan sbb nampak cantik..
sblum ni target baju utk wat basahan hari2 pakai jer..
sebab syamim x de byk baju baru..
byk recycle baju abg & kakaknya jer..
la ni,,,terlebih byk lak baju dia...



Jumlah semua : RM 120
berbaloi2...banyak pasang gak dpt..


13 August 2014

Secondhand Breast Pump Spectra 3 Murah Untuk Dijual

Salam & Selamat Pagi Semua..
Ade tak sesiapa Readers Blog yg berminat nak beli Breast Pump??
kalau ade sesiapa nak beli...
sya nak jual...
bukan sebab rosak ok,,,masih baru lagi..


sya beli Pump Spectra 3 ni masa tengah mengandung lagi..
Tarikh Beli : 6/1/2014
kononnya nak trus guna masa dlm pantang..
tapi tk guna pun time tu.. 1-2 kali je guna dlm pantang..
 dlm pantang baby direct BF,,pastu cam sakit je mengepam..
trus malas nak pam..

pastu bila da mula kerja...
baru la spenuhnya guna Pump ni..
hari2 guna..mulai bln 1/7 start 100%...baru je la sya pakai pam ni
rupanya sblum ni sakit mengepam sebab salah teknik pam..
sbenarnya,,,puting kena masukkan betul2 ditengah corong pam..
barulah x sakit puting bila tengah mengepam..
Spectra 3 ni mmg bagus sgt...sekejap je pam,,da dpt byk susu..
mmg highly recommended..

sya nak JUAL sebab nak Upgrade ke Medela FS..
Harga nak Jual : RM 280 sekali Postage..
tapi maaf la sebab da xpired warranty..
kalau ade org nak beli Spectra 3 ni..
baru lah sya nak beli Medela FS pulak..
  sekarang ni jenuh skit,,,nk angkut mesin ni..
pergi balik,,sebab kat umah pun sya pam jugak susu..
klu tinggal kat ofis je,,,x de la terasa sgt berat kan..
lgpun kerja PA ni x leh tinggal sgt tempat..
so,,klu pakai Medela leh la sya Free style je kat tmpt..
spectra 3 ni x sesuai la nk pam kat tmpt sbb kena pegang corong tu..
tempat sya duk tmpt org slalu masuk nak jupe bos..

k lah...byk plak my story..

Spectra 3 ni boleh Double Pumping..
ada 2 corong tu..
 klu ikutkan Pam tu jual 1 corong je kan,,
pastu kena beli asing 1 corong lagi..
ni sya jual skalikan 2-2 corong,,free je bagi
listnya :

This set consists of :

  • Spectra 3 breast pump
  • 2 Breast Shield Set (for double pumping purpose)
  • 1 Feeding Bottle
  • 1 Bottle Cap
  • 1 Bottle Stand
jgn risau k...
 sya setakat ni x nah kena penyakit kat puting tu..
baby pun x de kena penyakit putih dlm mulut tu..
selain tu pun x de sakit ape2 yer...

sesiapa berminat nak beli..
leh direct Call / Sms / Whatapps : 019-9151360
or
pm di fb :
 suzilah.m.idris@facebook.com

PM me as soon as posible..
sape cepat,,dia dpt..
cepat jual spectra 3 ni..
dpt la sya beli cepat medela pulak...hihihi
malas dah mengangkut spectra ni..
klu medela kecik je nak angkut..

12 August 2014

Resepi Agar-Agar Cendol Sedap

Cite bulan Ramadhan aritu x abis lagi..
baru sempat nak taip resepi..
sape minat agar-agar cendol..
cuba resepi ni mmg sedap..
resepi ni cam biasa lah amik org punya..
sya ni bukan pandai masak & wat kuih..
so byk resepi belajar dr google or blaja dr orang..



Bahan-Bahan :

BAHAN UNTUK LAPISAN ATAS :
  • 500 ml air
  • 200 gm gula merah/gula melaka
  • 300 ml santan pekat
  • 10 gm serbuk agar-agar
  • 1 biji kuning telur
  • sedikit garam
BAHAN UNTUK LAPISAN BAWAH :
  • 500 ml air
  • 180 gm gula pasir
  • 300 ml santan pekat
  • 10 gm serbuk agar-agar
  • 500 gm cendol (tapis & toskan airnya)
  • sedikit garam
Cara-cara Menyediakan:

Lapisan Bawah
  • Masakkan air, serbuk agar-agar dan gula hingga mendidih.
  • Masukkan santan dan garam. Biarkan mendidih sedikit.
  • Masukkan cendol. Kacau sedikit.
  • Angkat dan tuang ke dalam acuan/loyang yang dibasahkan dengan air.
Lapisan Atas
  • Masakkan gula merah dan sedikit air hingga gula larut. Tapiskan.
  • Masukkan air gula tadi dan air serta serbuk agar-agar,masakkan hingga mendidih.
  • Telur dipukul bersama santan dan tuangkan santan tadi ke dalam adunan agar-agar.
  • Masukkan sedikit garam. Biarkan mendidih sekejap.
  • Tuangkan ke atas lapisan bawah dengan berhati-hati.
  • Biarkan sejuk sebentar barulah disimpan dalam peti sejuk hingga beku.

05 August 2014

Kelebihan Utama Radiance Signature...Sya Agen Sepang

 Salam..
hari ni sya free..
so nak cite lah sya dah sah jd Agen kawasan Sepang..
sesiapa yg area ni nak beli, leh la sya COD
klu yg lain,,,boleh la sya POS LAJU jer..




Banyak sgt Manfaat & Kelebihan Utama RS ni..
klu berminat,,,baca la entri yg panjang ni yer..
yg penting,,Radiance ni mmg sedap diminum..

 Radiance Signature - Whitening & Glowing Series adalah supplement yang diformulakan sebagai supplement terbaik No.1 Asia untuk kesihatan dan kecantikan anda, kerana ianya bertindak secara semulajadi serta menggunakan hanya bahan yang berkualiti dan bermutu tinggi.

: 3 Langkah Mudah :
 i) Hanya koyak dan minum.
ii) Menjadikan badan lebih sihat serta kulit cerah & gebu sekata.
iii) Merawat dalaman badan dengan mengeluarkan toxin dan menggantikan sel kulit mati serta menambahkan kandungan kolagen dalam badan.
 
✘ Tak Perlu Bancuh
✘ Tak Perlu Shake
✘ Tak Perlu Kemam
✔ Hanya KOYAK & MINUM !


 MANFAAT UTAMA RADIANCE SIGNATURE

kesannya kulit PUTIH, CERAH & GEBU SEAWAL 3 HARI


kulit akan tampil MENAWAN, 'FLAWLESS' & 'GLOWING' ! Halal, Disahkan JAKIM & KKM.

1.
Kecantikan
  • Mencerah dan menggebukan kulit seluruh badan.
  • Menjadikan kulit 'glowing' secara natural.
  • Menghilangkan kulit kusam & tidak bermaya.
  • Anti-penuaan dan menjadikan wajah kelihatan muda.
  • Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit.
  • Mengecutkan dan menghilangkan jerawat & jeragat.
  • Memudarkan dan menghilangkan parut jerawat.
  • Menghilangkan kesan lebam di bawah mata.
  • Meningkatkan kandungan kolagen dalam badan.
  • Mengecilkan pori-pori.
2. Kesihatan
  • Anti kanser.
  • Menstabilkan tekanan darah.
  • Menstabilkan hormon lelaki dan wanita.
  • Merawat ekzema.
  • Merawat imsonia.
  • Merawat resdung.
  • Merawat penyakit kencing manis.
  • Merawat dan mencegah kanser payudara.
  • Merawat dan mencuci buah pinggang.
  • Meningkatkan sistem imunisasi dalam badan.
  • Bertindak sebagai antibodi.
  • Memberikan tenaga serta merta.
  • Memberikan tidur yang nyenyak.
  • Merawat rambut gugur dan tidak bermaya.
  • Melawaskan pembuangan.
  • Meningkatkan daya ingatan. 
3. Bentuk Badan Yang IDEAL
  • Mengawal berat badan.
  • Membuang toksin dalam badan.
  • Meningkatkan kadar metabolisme badan.
  • Memberikan rasa kenyang.
  • Mengawal nafsu makan.

  Radiance Signature juga :

  • Mengandungi makanan sunnah spt kurma, madu dan delima.
  • Bentuk sachet yang mudah dibawa.
  • Boleh diminum ibu mengandung, pantang dan menyusu.
  • 70% kolagen gred AAA yang berkualiti tinggi.
  • Boleh dipakai sebagai mask muka.
  • Sesuai untuk mereka yang mengidap kencing manis.
  • 100% natural base.

Hampir 500 testimonial diterima dalam masa 3 bulan pelancaran : http://is.gd/TestimonialRS

. KKM - 120314/03/149
. JAKIM - 20140424-164308 (PR)
. Kilang berstatus GMP Certified
. Dijamin tiada kesan sampingan

Cara Pemakanan :
► Hanya koyak dan minum.
► 1 sachet pada waktu malam sebelum tidur atau
► 1 sachet pada waktu pagi sebelum breakfast

Harga:
✪ 1 kotak = RM 180 (WM) / RM 190 (EM)
✪ 2 kotak = RM 350 (WM) / RM 370 (EM)
✪ 3 kotak = RM 520 (WM) / RM 550 (EM)

Nota:
Untuk mendapatkan kesan yang optimum:
. Dinasihatkan tidak mengambil kafein & alcohol.
. Dinasihatkan tidak mengambil rokok.
. Minum air yang banyak.


UNTUK PEMBELIAN, sila :
➽ SMS / Whatsapp : ke 019-9151360
➽ Inbox fb : https://www.facebook.com/suzilah.m.idris 



Sya membeli dari stokis yang SAH !

Sya Radiance Signature™’s - Agen under Member ID: RSS02
 

 sesiapa yang membeli sekarang boleh join Contest :




31 July 2014

Resepi Cornflakes Madu

Hai..
da abis raya baru nak upload resepi..
hehehe,,,sblum raya nk upload x sempat..
bla nak upload je resepi lak hilang..
x pe la..
nt korang guna resepi ni utk tahun depan yer..
sya amik resepi ni kat mana ntah..
terlupa nk save nama tuannya resepi..
mintak halal yer copy kan kat sini..
memang sedap cornflakes ni jauh beza dr yg dulu sya wat..
rupa pun menarik sgt..
sukatan pun sgt senang..


sya buat setengah adunan dr resepi tu..
da dpt 3 bekas..



da wat baru tingat nak snap pic..
sya pakai Brand Kellogg's..
sya suka cornflakes brand ni nipis sgt..
rangup sgt bla di makan...
slalu org wat pakai nestle kan..



: Resepinya di bawah :

CORNFLAKES MADU

Bahan-Bahan :
1 kotak besar (500 g) Cornflakes
250 g Buttercup
10 sudu besar Madu
8 sudu besar Gula
Papercup
Manik-2 Gula warna-warni

Cara-2 Memasak :
  1. Panaskan butter,,bila dah cair butter, masukkan gula. Apabila gula dah cair masukkan pula madu. Kacau sebati adunan.
  2. Semasa adunan masih panas, masukkan cornflakes sikit demi sedikit & gaul rata. Matikan api.
  3. Guna sudu kecil masukkan adunan cornflakes dlm papercup. Taburkan manik2 gula di atas.
  4. Panaskan oven dan bakar 150' Celcius selama 5 - 10 minit atau sehingga nampak perang...jangan terlalu lama,,,nt hangit pulak...

Selamat Mencuba

Raya 2014

Salam...
Selamat Hari Raya Aidilfitri..
Maaf Zahir & Batin..
Tulus Ikhlas dari sumysya sekeluarga..
sekiranya ade penulisan sya di blog ini
pernah mencuit hati anda smua...
terkasar bahasa..
maafkan lah sya,,,
smua yg silap & salah datangnya dr diri sya sndiri..
yg baik,,,datangnya dr Allah S.W.T

Nie lah gambar raya sya tahun ini..
beraya bersama anak2 je lah & keluargaku..
suami masih bekerja di Hari Raya..
macam ni lah tiap2 tahun...
raya slalu tanpa suami di sisi..
klu dia ade pun,,kejap2 je ade..
nie la nasib klu suami kerja di Airport KLIA..
memang org keje kat Airport kan susah cuti..
x pe lah...yg penting sya dpt gak raya ngan FAMILI..
huhuhu...kata2 kejam dr ISTERI...
dlm hati mesti lah nak suami raya skali kan..
tp apakan daya,,tuntutan tugas suami x mengizinkan..
org lain dpt salam hari raya di pagi raya..
kite lak slalu miss..

x terasa sangat sbb anak2 ade ngan kite..
mgkin suami la sunyi,,dia sorg je kat umah..
lg kesian...
klu nk stay ngan dia kat rumah,,malam lak baru dia balik
kat area rumah ni smua org balik kg...
x best lak raya x gi mane2 kan..
so,,,balik jugak la raya ngan anak2..
baru la budak2 ni Merasa Kemeriahan Hari Raya kan..





budak2 ni mmg x leh bergambar elok2 langsung..
ade je x kena...





Selamat Hari Raya..
Untuk Semua Muslimin & Muslimat..





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...