FOLLOW ME

25 February 2015

Cuti Semalam Semata² Utk Shopping



Salams...semalam semata² cuti juz utk shopping..sebab hubby Offday...
leh bawak sya drive pi jenjalan..
ingatkan nak shopping kain utk Raya..
nak beli kain Satin utk wat Baju Raya Suami & Anak²
pastu biler pkir² balik,,,x jadi ler..
baik beli da siap lagi berbaloi siap ade Free Samping & Butang kan..
tapi nt terpaksa la harung Shopping di Bulan Puasa,,,kepenatan
tak per la...sya shopping baju sndiri & mak ade kirim suh beli kain..
dia nak wat jubah..

puas pkir nk shopping maner...lastly gi Bangi jer
ingat nak gi Jakel,,,pastu x jumpa..malas nak cari..
terjumpa Gulatis,,,terus terjah je...

ade la beli 2-3 pasang kain potong..
abis beli  situ...makan je kedai dekat² situ...
pergi Ani Sup Utara jer...
Rm6.50 Menu 1 set ni...siap Free Air Sirap or Teh O
ok la kan..harga berpatutan..juz utk kenyangkan perut..
malas da pi cari kedai makan len..
padahal bersepah kedai makan kat Bangi tu kan...
saje la nak merasa sup kat Ani Sup Utara ni..x nah lagi makan sini..kawan kata sedapp
for me,,,biasa² ajer rasanya,,, blh la nak makan..
 sebab pernah makan sup yg lagi sedap..tu kata gitu..






pastu gi cari Butik Radiusite yg jual tudung online tu..baru buka di Bangi
tgok kat online,,,macam² tudung kan cantik²...
biler gi sini,,,x de la byk pilihan...mgkin butik cawangan x de byk sgt stok kut..
x beli pun....juz cuci² mata ajer..




pastu gi Butik Sugarscarf...(lupa snap pic butik) same gak...x berkenan di hati..
arap harga je mahal...
tapi suka sgt Deko² Butik² kat area sini...
smua Butik yg sya masuk,,,,Deko kedai mmg cantik & klass gitu..
 

pasni baik I beli Online jer la...
or kat Pasar Malam pun cantik² gak,,,harga pun jauh lebih murah..
 kualiti pun Ok per,,,cuma x de la seGAH Branded Jenamanya...muahaha..
Bijak Memilih Ok..

 

17 February 2015

Makan² Sempena BONUS di Tasik Idaman @ Jenderam, Dengkil, Selangor



Salamsss..
da lama x cite pasal makan² kan..hihihi
k,,,da lama dpt Bonus kan,,tp x sempat Celebrate..
nak blanjer ahli keluarga makan²..
igt nak ajak Adikku yg keje Air Asia tu join skali blanjer dia makan..
sbb dia jer Ahli Keluarga sya yg terdekat ada ngan Kami ni...
so dia jer la yg slalu merasa kami blanjer..
kadang² dia yg blanjer kami lak...hihih..
tp kami lar yg untung,,,kaka kah..
kami blanjer dia sorang..
dia blanjer kami skluarga...
x pe la kan...adik badik,,,jgn berkira sgt..muahaha..


x de la planning sgt nak gi sbenarnya..
kbtulan Sabtu tu hubby cuti...ajak² ayam jer,,,hubby gi Sabtu malam tu..
ajak² ayam tu kiranya x bersungguh lar,,antara jadi & tidak nk gi nyer..
ingat klu jadi nak tepon lar adikku nak ajak dia gi skali..
tapi x tepon lagi,,punya lah mak Jemah ni bz kan..
bz urus rumah tangga & anak²,,
tup² tetiba tghari tu adikku datang,,,
x de la rugi kredit tepon ni call² bagai,,,hihihi...dasar kedekss..(hihi,,,sajer jer gurau)
hahhh..mmg kena sgt la Timing tu..
terus confirm jadik nak gi makan²..
pastu cakap kat Adik nak Blanjer Dia Makan..
Dia cakap dia pun nak Blanjer sebab dpt Bonus di Air Asia
so,,kami Bayar Separuh²...sya & Adik kongsi bayar..
sesama blanjer la kan...


smenjak diperkenalkan ngan Tempat Makan di Tasik Idaman ni oleh Kakak Ipar...
memang Jatuh Cinta sesangat ler...masuk ni 3 kali dah makan sini..
x yah ler Kami ni pi Drive Jejauh ke Bagan Lalang nak makan Seafood..
srius sedap,,,& fresh...harga pun rasa²nya berpatutan..
x de la Mahal Gilers cam di Bagan Lalang tu..
memang Kena Ngan Tekak Kami ni Masakannya..
sya paling suka Ikan Stim Masak Asam dia,,,perhhh,,mmg sedap tauuu..
kat sini memang Ramai Sangat Orang,,
siap ade tempat makan di atas Tepian Tasik Gitu,,mmg Kelasss..
klu da Ramai tu,,,Tandanya Sedapp  la kan Masakannya..
klu x,,,x kan ramai orang nak gi,,iyer dok??

kali ni x order dah ikan masak stim...nak rasa la gak resepi lain kan..
kali ni order Ikan Jenahak Masak 3 Rasa...
ohhh Sedapp jugak...
& really sya Recommended,,,Udang Butter,,,da 2 kali order..
mmg rasanya x mengecewakan...for me lahhh..
 kat sini klu Ikan Bakar Biasa pun sedap gak,,,terasa rempahnya..
fuhh beriya Promote,,cam la dpt tips...
hermmm,,x de dpt per pun..
Menda yg Bagus Jom la Kite Share² kan..

Kami enjoy makan² ritu..
tapi korang kena faham ler..
klu ari Weekend...memang ramai org sesangat..
biler da ramai,,,lambat skit la dpt makanannya..
so,,better korang gi awal² utk order makan..
or blh call dulu Reserved tempat...
dulu masa kami gi hari biasa...
cepat je makanan sampai..
so klu nak gi hari biasa yer,,,
tp hari biasa pun still ade ramai org gak..
tapi x de la Pack giler cam Weekend kan..


fuhh nasib baik budak kecik Syamim ni behave sgt..
lega mak ni...riso gak tggu lama..pastu nangis...
nasib baik x menangis pas dpt Mainan & Susu 1 Botol..
sya ni skang klu jenjalan,,,stand-by Susu 1 Botol utk syamim..
sebabnya Suami Daring jer kat I ni...
x bagi selak² baju depan orang weh utk menyusu..
so utk elakkan situasi yg x bpe best ni..
bawak jer la susu senang,,,breastfeeding time kat umah jer yer..




budak ni saje dia jer wat muka gitu biler mama nk snap pic..
suka 'spoil' gambor..




ok..
mama ni perasan Putih sebab minum Secret Skin White Kawaii Collagen













kami ade lagi order selain ni..
tak der sebab Dah Habis...
bukan habis makan,,,da habis di masak utk org len...
Sotong Goreng Tepung & Kerang Bakar..
x dpt sebab da habisssss..


k...daaa...


Secret Skin White Kawaii Collagen Maxx Extra Murah



Salam...
sya ada jual Set Secret Skin White Kawaii Collagen Extra Maxx ni..
sape nak beli juz wapps me at 019-9151360
plz : klu wapps sya,,TAIP : Blog Sumysya
jd sya tau la korang pembaca blog ni,,
sya bg best price utk pembaca blog ni sahaja..
sbb sya ade gak jual melalui fb,, 
sya nak jual Murah jer yer..
as korang nak tau...
slalunya pemakanan kolagen yg sya jual ni..
memang sya minum jugak..
so,,,do not worry ok ke tak produk ni..
sbb klu sya minum tu kiranya ok lar kan..
tp kesan tu maybe tak sama lah kan ngan setiap orang..
for me...klu putih tu BONUS la kan...
tp sya prefer lebih kpd utk kolagen kulit muka sndiri jer..
maklum ler kite ni da makin tua,,,kolagen dlm badan da makin kurang..
so kena top-up ngan suplemen..
yg bagusnya produk ni,,menyusukan bayi pun,,masih boleh minum..
x memberi kesan pada bayi..


Radiance Signature  tu bagus gak..
tapi sya tak tahan Harganya Yg Mahal amat...
tak mampu weeh..
tapi klu sape nak beli,,,bagitau jer yer...sya masih JUAL
RS ni mmg senang sgt minum..
sbb jus air,,terus koyak & minum jer..
tapi tu lah,,,20 sachet je 1 kotak,,,x cukup utk sbulan..
klu KAWAII ni,,leh tahan utk 2 Bulan Ok..


oh x sempat nak cite panjang pasal kawaii tu..
korang tgok la set yg lama dulu sya cite SINI
yg gambar ni Set TERBARU..
klu ada masa sya taip pasal Info Kawaii Xtra Maxx ni yer..
daaa...

10 February 2015

Syauqi Belajar Silat Gayung



Salams..
biler anak da mula bersekolah...
rasa nak suh smua belajar macam²...
tapi biler tgok anak tu penat & letih,,kesian plak...
sblum ni ade gak tpkir nak hantar syauqi belajar Silat..
tp mama rasa jap nk antar Taekwondo,,,jap Silat..
biler memikirkan bab Ekonomi...
so sya hantar Silat jer la,,murah skit...
paling BAGUS,,, sebab Gelanggang Silat ni Betul² Depan Rumah jer..
1 minggu 2 kali jer belajar,,,Jumaat Malam & Ahad Petang..
pas sya pkir timbang tara segala,,,ok lar,,,
sbb time belajar tu,,,sesuai lar sgt..
sebab jumaat tu esoknya cuti,,,ahad tu pun time cuti..


si syauqi pun Semangat Sangat Nak Belajar Silat
tambahan pulak kawannya sebaya @ anak Jiran masuk sama..
geng yg sama² pi sekolah Darjah 1 & Transit kat umahnya..
so biler berkawan,,,lg lar sronok kan belajar sama²


Hari Ahad @ semalam syauqi mula belajar silat..
nampak seronok sngguh dia,,,
berguling² atas rumput...
w/pun nampak dia penat...tp tetap semangat lagi tu
arap anak mama @ syauqi belajar sampai abis Silat..
supaya dapat Pertahankan Diri & Keluarga...






p/s : mama pun teringin rasa nak belajar silat...
tp susah lak nk jaga baby ni,,,
padam ler niat tu yer..
nt baby da besar leh la blajar...
ade je kat gelanggang tu hantar anak belajar silat,,skali ngan maknya pun belajar
hihih

09 February 2015

Syamim Belated 10 Bulan Sudah...



Dah terlepas...10 bulan syamim..
mama bz x sempat nk menaip..
tp mama kuarkan gak en3 ni...
utk tatapan dimemorikan...blh mama tgok di masa depan..
maklum ler mama ni,,,memory kureeeng skit..
banyak urat putus,,,slalu lupa...

sweet sgt skang ni...syamim macam² da pandai..
mama pun skang kena Over Aktif seiring ngan anak kan...
klu x cane mama nk urus & lengkapkan segalanya utk anak² mama yg ber-3 ni..

mama mmg dah maklum...
smua anak² mama LAMBAT TUMBUH GIGI..
si syamim ni pun sama,,,masih x de gigi lagi..


: ape syamim dah pandai skang :

  • dah tegap Duduk
  • dah pandai Berdiri (tp kena berpaut pada sesuatu)
  • dah pandai Merangkak (tp malas,,dia lebih suka Menyulur dgn laju)
  •  dengar lagu, dah pandai Goyangkan Badan...
  • pandai Main Air dah,, (klu dulu elok je duk diam mandi,,skang masuk je bilik air,,,suka tepuk² air guna tapak tangan & tolak² air dengan 2 kaki,,,memang x diam dah)
  • dah pandai Dari Berdiri ke Duduk,,,masih x bpe kukuh lg,,,dia da tau cara²nya,klu x wat gitu sndiri sakit biler Jatuh,,klu x,,main lepas tangan je & jatuh & nangis-sakit







k...that's all yg mama leh refresh ingat..
daaaa..



p/s : smua anak² mama air liur terlebih,,,dr anak 1-3 gitu lar
smua jenis meleleh air liur jer..
org tua² kata x dpt nk makan menda ngidam...
ntah ngidam ape pun mama tak tau ler
ngidam strawberry fresh petik dr ladang mama dah gi...
hrmmm,,,da pesen genetik mmg gitu la kot...


ending with my picture cutiey baby da boom...
syamim "muaahhhss.."

05 February 2015

Sedap Jugak Satay WILLY



Salam...
slalu pas beli barang di TESCO..
biler nampak Restoran Satay Willy...mesti cakap "org kata sedap satay sini"
da berkali² lalu,,, mesti dia sebut gak..
last² sya cakap kat hubby,,,asyik sebut jer,,,belanja lah..
bknnya susah sgt pun nak gi..dekat Nilai jer 
tp sbb timing tu,,,
skang x leh gi makan lewat malam,,
sebab syauqi da skolah skang,,
biler pukul 9 lebih dia da mula ngantuk..
so x leh jln² sgt malam² ni..
kesian nt syauqi tido lewat,,kat skolah ngantuk lak kang..

Malam Isnin ritu,,,sebab Selasa Cuti Thaipusam..
so kami gi lar nak Merasa Satay Willy..
bleh tahan gak ramai org..
tp cepat gak ler sampainya satay..
x de la tggu lama..
tapi sini Hanya Ade Menu Satay jer..
oleh sebab perut kami ni mmg lapar..
mane nak kenyang makan satay jer...
hubby lari jap pi Tapau Beli Nasi Goreng kat Kedai Siam lain..





hmmm...sedap satay situ..
patutla ramai org..
tapi korang jgn order Satay Daging...
sebab Daging ada yg lembut & keras,,,pastu ada lemak² yg sure korang x bleh gigit
better amik ayam jer la mmg confirm OK...
kami order satay ayam & daging jer..
sbenarnya ada gak pilihan satay lain,,kambing & lain²
tapi kami x minat...so tu je la...
nasib baik order satay daging 5 cucuk jer...
klu x membazir betulll...
satay daging not recommended...

04 February 2015

Naik Cruise Tasik @ Putrajaya



Hai Uoallsss...
Sabtu lepas kami 1Famili gi naik Cruise @ Putrajaya..
sbenarnya x plan pun nak gi ni..
kbtulan hubby cuti so pergi lah..
ingat malas lagi nak gi,,tp biler tgok tiket Xpired 2 Feb. 2015
terpaksa la gi gak..
pergi agak rushing sbb tghari tu gi Kenduri kahwin di Taman
pas makan di kenduri baru kami gerak gi..
sampai kul 4.00 petang..
next kapal jam 4.45 petang..so 45 minit gak menunggu nak naik..
kami tggu kat tepian tu jer la...

tiket ni kami beli masa tengah Promotion..
klu tak,,ntah biler la merasa nak naik Cruise ni kan..
sebab MAHAL weiii...
1 orang Dewasa da RM 30
1 orang Kanak² da RM 20 
itu guna mykad,,,yg ni offer...
kami anak-beranak,,,juz RM50 rasanya lah,,da lupa..
sbb berbulan dah tiket ni kami beli..
ingat nak gi time Cuti Sekolah lepas...
pastu Tunda,,tunda...akhirnya nk xpired tiket tu dah..

Akhirnya dpt gak merasa naik Cruise ni..







 pergi ke depan nak tgok pemandangan luar..
kena lalu blakang Kapten Kapal,,,
Kapten x kisah pun lalu..






masa nak naik Cruise..dengar ade budak panggil nama Syauqi..
ingatkan org nama sama..
rupa² nya spupu syauqi baru sampai nak naik Cruise gak...
Kakak Ipar yg tolong belikan tiket ni pun Baru Nak Naik Cruise gak..
sebab sya upload kat fb tgh tggu kapal..
dia pun trus datang nak naik sama² Cruise,,rumah dekat Putrajaya gak..
 tu lah si Tina Bertudung Unggu..




sya beli lah gambar ni sbb Murah jer..RM10.00 sahaja skali Frame
slalu klu tempat lain Mahal Gilerr...
sbb tgok gambar COMEY jer,,amik la...
klu smua mata tutup...GOOD BYE...x kose nk membeli..

K...I Like This Pic..
sbb nampak I Putih dr Suami I..
padahal Realitinya Suami sya yg Putih banyak dr sya...hihih

Citer Terbaru Pam Susu Untuk Syamim



Salam...
da lamer x cite pasal Breastfeeding..
sbenarnya aktiviti mengepam masih lagi sya wat..
tapi x la serancak dulu...
memang x de wat stok frozen pun skang..
org kata kais pagi makan pagi..
gitu la umpamanya..
bukannya susu x de,,,tp sya ni bz kat ofis & rumah..
so mengepam ikut sukahati jer...
biler suka hati,,,susu pun x la dpt banyak cam biasa..
as korang tau,,,klu nak dpt susu banyak..
kena disiplin mengepam ikut time kan..

skang ni pun pam dpt skit jer..
mmg sya x terkejar nk wat MISI Breastfeed ni..
kat tmpt kerja bz,,,kat umah lg BERGANDA BZ..
plak² syauqi da mula sekolah Darjah 1..
lg tambahan kerja sya ni..
smua keje Mama ni kena cover sbb Abahnya slalu x de time malam
kerja shif kan..
mmg xtravaganza byk sgt kerja,,kena tgokkan dia wat kerja skolah
siapkan beg smua ank², prepare makan mlm, bubur syamim
lipat kain, kemas umah smua...wat sarapan sok pagi tuk syauqi gi skolah plak
hati ni mmg x tenang la nk mengepam di umah..

 kat ofis ni pun susu da drop..
skali pam 2-2 BF
dicampur,,,jd 1 botol je akhirnya..




klu kat umah syamim still BF spenuhnya..x bg susu formula pun..
cuma di umah pengasuh jer la,,,susu formula..
klu ada susu Breastmilk ni,,,sya bg la,,,
slalunya dpt bekalkan 1-2 botol jer..
x nah lebih skang..

kpd ibu² di luar sana..
jangan ikut cam sya yer as a guide..
sbb susu tu sbenarnya banyak jer...
cuma kite ni lah kena rajin mengepam...
mama ni sbb stress..tu jd gini..
& sya ni pun biler bz sgt di ofis terlupa nk minum air yg banyak..
klu kurang minum air pun,,,
susu pun ikut sama jd berkurang..
yer la,,,maner nk datangnya susu klu air kurang dlm badan kan..


k...da....

 

29 January 2015

Larome Slimming Serum MURAH SANGAT





X nak cite panjang..
mesti ramai da tau Produk ni...
memang berkesan..

PRICE BEST OFFER (TERMASUK POSTAGE)

1 Botol - RM 120 SAHAJA
2 Botol - RM 235 SAHAJA


MEMANG MURAH & ORIGINAL   
(dapat murah sebab Sya beli Borong)

KEBAIKAN LAROME

  • membakar lemak dengan pantas sekitar (PERUT, PINGGUL, PEHA & LENGAN)
  • mengurangkan selulit dalam tempoh 1 minggu
  • LANGSING, kesan seawal 3-7 hari
  • 100% strech marks hilang dalam masa 1 bulan
  • boleh disapu pada DAGU (Double-Chin)
  • mengeluarkan angin dalam badan
  • haluskn teskstur kulit
  • hilangkan selulit orange peels, strecth marks & parut selepas bersalin

CARA GUNA

  • cuma sapu 2-3 titik sahaja pada tempat bermasalah (jangan letak terlalu banyak kerana bimbang kulit akan terasa sangat panas,,serum ini selepas dipakai semakin lama semakin panas)
  • gunakan 2 kali SEHARI selepas mandi, SIANG atau MALAM


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...