FOLLOW ME

03 September 2015

CPUV Nuffnang Best I WALL'S MAGNUM I KFC I SHELL I DKSH - Hiruscar I DOVE Hair



Syukur...TQ Nuffnang masih lagi bagi kepercayaan pada sya...
& Thanks to all Penaja Kempen juga...
dalam blog ni sunyi sepi...ade gak menempel kempen..
nama² gah & familiar yg taja kali ni..
smuanya sya suka,,,Wall's Magnum, KFC, suka isi minyak kat SHELL
pakai jugak DOVE Hair tu...k' DKSH - Hiruscar tu jer sumpah tak tau
kena search pasni...


i'll try my best,,try up smula this blog..
lepas raya ritu terpaksa slow kan aktiviti blog..
nak kena catch-up byk keja ofis yg tk settle..
nak² plak tgh wat 3 minit mesyuarat yg nk kena siapkan..
paham² la,,,slagi tk siap minit,,,x tenteram jiwa ni oiii...
sbb my bos suka wat Meeting Tergempar...giler klu tak siap minit..
mampus nak menjawap,,,berpeluh nk bg Sebab-Musabab nt..



To all my Reader's...
Tq always support me,,w/pun korang silent reader's je kan...
agak² nak lebih SUPPORT tu,,,Klik² la banyak 'X' Iklan tu yer...hihihi
Alhamdulillah,,,moga Allah balas jasa korang...
 ok...i'm happy w/pun x de la byk maner dpt...
asal gerak angka tu jadik ler...


daa...


Tengok Sample Grill Rumah



Salam...
semalam pergi tgok sample grill rumah..
kali ni sya wat grill simple jer...
x nak banyak² sgt bunga² cam rumah lama skang..
sebabnya biler berabuk,,nak cuci & lap,,bunga² tu tajam,,
luka² jari & tangan biler mengelap..
so,,amik yg simple jer,,,tp still ade bunga gak..
cuma bunganya tk crowded lar,,,sebiji² je bunga...


hihi...pakcik grill tu wat sample bukan per...
sbenarnya grill pilihan saya tu 1 color jer..
tp sya nak bunga tu color merah...
sya suka ade 2 tone color,,,baru naik kan color tu,,kontra
tu yg pakcik tu terpaksa wat sample,,nk tunjuk dulu..
caner merah bunga tu,,sbb dia kata x bleh wat terang² sgt x cantik..
klu sya ok,,,baru dia nak wat terus grill tu..




mula² tgok,,ai cam tak puas hati jer...
same je color tgok bunga tu...
pastu pakcik tu suh pekerja dia letak kat luar tempat terang..

 


warnanya coklat yg ade diamond,,wrought iron..
alahai pakcik ni silap skit design ni...
patutnya design palang besi tu tinggi rendah..
tapi dia wat selari jer,,,agaknya dia keliru kut..
sbb mmg masa pilih tu sya ade tunjuk design ni..
tp sya pilih gambar lain skit selepas tu..
nasib baik baru sample...blum buat lagi grill tu..
blh la selamatkan design grill ni lagi..


akhirnya selepas letak luar grill


 

hahh...baru la nampak...
kira orait la tu...
baru nampak ade tone color...
sya pun x mo la cerewet sgt..
cantik la tu..
wait & see la caner nt grill tu siap..
sbb sample x sama cam yg sya pilih...
corak 'S' & Bunga sama,,,cuma palang tu jer lain..
harap² tepati citerasa lar grill nt yer...

daaa...

02 September 2015

Hooyeehhh..Da Dapat Kunci Rumah




Hooyehhh...inilah saat yg dinanti²kan...
Akhirnya....Sabtu lepas,,,berkobar² hati pi amik kunci..
tp lupa lak nak amik gambar..hihi..
tp nak cite gak..


Okeh...skang tgh pening kepala...
mane 1 nak urus dulu yg kena wat...
defect pasal rumah pun,,ke laut...
x pasti nak Komplen aper²...hai tak reti sungguh la komen² ni..
mata ni tak nampak ker or mmg da Perfect dah rumah tu??...huhu
 org lain yg beli sama rumah kat situ wat Group Waapss..
banyak gak diaorang Komplen macam² kerosakan..
yg kami ni x pasti nak Komplen aper..


Hari yg sama gak,,,trus pi tempah Grail..
malas dah nk cari tempat² lain,,,x yah susah²
sbb Group tu da cadang tmpt yg Baik punya...
diaorang lg advance survey merata tempat Harga & Kualiti Grail..
so sya ikut jer yg diaorang cadang tu..
tp saje gak gatal tanya tmpt lain,,,mmg mahal tmpt lain tu,,tp kualiti kureng..
so trus gi je tempat Group cadang tu...
memang murah & kualiti..
Wrought Iron Grail..
so settle bab wat Grail rumah...
 abis part 1..


nanti ntah brape banyak part lg menyusul...
huhuhu..pening²...
skang tgh mengurus bab Kitchen Kabinet & cari orang Renovate...
 paham² la nak masuk umah baru ni...macam² kena wat kan...
Bye...




24 August 2015

Anak² Join Aktiviti @ Hari Keluarga AAN



Salam...
tahun ni Hari Keluarga wat kat ofis AAN sndiri sempena 10 thnnya..
AAN jd tuan rumah la tahun ni..
klu ikut hati malasnya nak gi sblum ni..
tp Daftar gak nama Anak² join Pertandingan Mewarna..
kalah menang x kisah pun,,juz utk Kenang-kenangan anak² besar nt..
tup² rupanya Wajib datang wat kerja jd Urusetia pulak rupanya..
ingatkan leh la bersenang lenang ngan anak²..rupanya idok..
mak ni lari² la tgok anak² wat per..
tp seb baik tak terikat sgt kerja Urusetia tu...ade back-up org len..
si syamim terpaksa tinggal kat pengasuh sbb Abahnya x de..
Abahnya kerja shif pagi lak tu ritu...x dpt join datang sama
x dapat la bawak syamim sbb nt sape nak jaga lak..




masa ni ngah tggu Pertandingan biler nak start...
dpt goodies beg..dlm tu ade :

 1 Tuala, 1 cwn, 1 mangkuk (brg IKEA)
&
1 Pensil Color & 1 Bekas Pensil

 



semangat anak² mewarna...terutama skali syauqi...
blk rumah muka sedih jer,,,"penat sya bangun awal ikut mama,,x dpt hadiah pun""
mmg bangun awal pun cam hr² biasa bangun gi skolah,,plak tu malam sblumnya tido lambat
habis silat lambat,,,11.30 mlm baru balik umah
so kesian gak kat dia letih,,x cukup rehat..
sbenarnya pas mewarna tu ade lg Pertandingan Menari Chicken Dance & 
Jawap Kuiz Pasal Hari Merdeka,,
tapi tu lah kan,,,X De Rezeki...smuanya x dapaat...
w/pun tgok syauqi beriya menari...rezeki org len...saguhati pun x dpt..
cuma yg best pas mewarna tu semua Dapat Makan Ice Cream Mat Kool (mangkuk)
byk sgt lebih,,tp budak ni makan 1 mangkuk jer,,agaknya kenyang byk makanan
offer lg 1 mangkuk x mo dah,,,
cer klu kat umah offer??? mmg x cukup 1 mangkuk tu..


x pe lar..mama kata :
kan da dapat Pencil Color & Bekas Pensil (complete smua ade cukup siap Sharp)
kira orait la x menang pun...hihihi..


yg benornya syauqi tu ingat ade mainan dlm Hadiah tu...
maner ade...smuanya hadiah tu cam biasa la kan utk kanak²
smua mesti berkaitan alat tulis & tupperware / botol air...slalu gitu la kan...
si syasya x heran pun hadiah tu..dia da syok da dapat color tu..
kat umah x abis² Mewarna je kejanya...baca buku idokk...hrmmm..


Nt anak² da dewasa jd memori terindah Saat² Bermakna Antara Mama & Anak²
smoga jd kenang-kenangan..
wassalam..

19 August 2015

Majlis di Ofis Sempena 10 Tahun AAN



Salam & Morning Smua...
mggu lepas Jumaat,,ofis ade wat majlis
sempena umur 10 tahun AAN 
majlis ni jamu menu Hari Raya...
sbenarnya banyak menu terhidang...
tapi sbb sya ni AJK Standby jaga VIP pasal Sajian..
so,,,amik gambar mane sempat jer la,,pastu sibuk dah...


Alhamdulillah majlis lancar..
cenggitu ler keja kat AAN ni...
sibuk ajer asyik² ade jer majlis besar & penting..
yg syoknya kami² la yg kerja kat ofis ni...makan jer...
tp makan² pun,,penat tu wat kerja Urusetia ni...


Syok sngguh kerja sini...
w/pun kadang² ade gak situasi yg wat stress...
tp still under control..
rakan skerja pun best²...
baru lah sronok kerja kan...

Agaknya lama lg kut kerja sini...
10 tahun next sambutan,,,agak² ade lagi ker sya kat sini?? hihi






gambar lain x dan amik,,,caterer lambat hidang...
time da hidang,,,kami smua da sibuk..
time free menu ni jer yg ade..
amik gambar mee ni sbb nampak comey plak susun
susun bulat²...sya 1st time tgok...hihi





13 August 2015

Celebrate Simple Ajer



3 Ogos catat 2 peristiwa penting hidup sya...
1st,,,Hari Ulangtahun Perkahwinan
2nd,,,hari yg sama Syauqi Dilahirkan...


mggu tu sya x pkir pe sbb masih belum btul² sihat..
biler tiba Harinya,,,3hb tu baru teringat,,,oh Bday Syauqi..
jdnya x de lah beli kek ke aper,,,juz mama & syasya jer "Wish BDay"
hmmm,,,Abahnya Kerja,,mmg babai ler,,,org laki ni bknnya ingat Tarikh² penting ni..
umor anak pun blh lupa brape Tahun..thn lahir lg lah tk ingat,,huhuhu


pastu cam biasa lah kan...
kena tggu Abahnya free...tanya abahnya nak Celebrate tak??
jawapnya,,tgok lah...
biler Abahnya dah free,,baru lah kami pi..
saje² je celebrate...pi makan pizza jer la...
da lama tak makan..lgpun syauqi mmg suka sangat pizza..
berkeping² slice dia leh habiskan..
kalau mamanya ni paling tggi 2 slice jer da stop kenyang..
so kite ikut makanan kesukaan Bday Boy


sbenarnya klu pi pizza,,lg untung klu Take-Away..
sbb lg murah & lg kenyang pizza byk...
ni sbb kami da terlewat & da lapar dah...
so makan kat situ jer..










ade miss gambar icecream lupa snap...utk 4 org..
tp alahai cenonet jer icecream tu..



Happy Bday My Boy - Syauqi
Smoga BerAkhlak Mulia, Sihat Sentiasa & Taat Suruhan Allah Taala
Amin....

12 August 2015

Sakit Tuh Cabut Geraham Bongsu



Salam..
rasanya sya x nah cite pasal gg geraham bongsu sya...
gg ni nak tumbuh tp ruang dah x de..
so gg tu x leh kuar naik ngan sempurna..
jdnya,,sya kerap sakit gusi sbb gg tu nak push gak kuar..tp x blh kuar..
so gusi tu slalu pecah & bengkak..bengkaknya sampai 2 mggu x ilang sakit
sya da malas da nak hadap sakit ni lagi...
wat kputusan pi Operate gg ni buang..
da wat Temujanji kat Hospital Putrajaya Bhgn Pakar Bedah Mulut..
3 bulan lepas,,,mula² seriau gak,,pehal nk cabut gg tp gi tmpt Bedah pulak..
rupanya mmg ade kena mengena gg & bedah ni..
kiranya minor operation je sbenarnya..


so sya pun gi jer la wat Buang gg tu slepas Demam ritu..
so nyambung² Mc sya,,lama x naik kerja..
kbtulan sblum tu Demam teruk kan,,,MC,,pastu smbg MC lak pasal gg
 sya gi Hospital ni sbb mmg klinik refer ke hospital kes gg sya ni..
klinik x blh buat sbb gg sya masih dlm gusi,,,doc x leh cabut gg cam biasa..
mmg kena operate..
plaknya kawan kata Hospital Putrajaya peralatan gg ni canggih & bagus..
so sya pun nak la merasa gak servisnya camner kan...


wat Rabu 29/7/15 lepas...
pkul 8.30 pagi wat,,,skejap je dah siap...9.30 pagi tu sya da kuar hospital dah
kononnya hajat hati nak cabut 2-2 batang terus gg geraham bongsu kiri kanan gg..
pastu biler da wat,,,rasa lenguh da rahang,,,trus tak jadi wat...
masa cucuk bius pun x rasa sakit sgt pun...sampai sya leh pkir...
btul ke doc ni da cucuk??? cam x rasa pe pun..
pastu doc tu tekan² gusi sya ngan alat tajam tanya sakit tak??
sya senyap jer la sbb x rasa per pun...
pastu doc kata,,ok bius da ok,,,baru sya Percaya,,,oh btul da bius,,,hihi


Citer pasal operate lak gg
masa mula² masuk bilik bedah tu,, Alamak,,,doc ni sarat lak Mengandung
larat ke nak cabut gg sya ni?? tu salah 1 sbb wat sblah gg jer..seriau gak
tp da alang² datang,,x kan x mo wat kan,,,buat jer lah,,malas nk pkir dah 
tp sbb sya org 1st,,,sya anggap,,doc tu kudratnya kuat lg lah nak cabut gg
ok,,,seriusly masa buat,,,x sakit per pun..x rasa per...
punya power ubat bius tu,, 
pastu doc tu x de cubaan tarik² gg pun..
mmg tersasar anggapan sya,,,x de nya doc tu tarik gg,,patut la blh wat
memang gg tu digerudi terus & dikorek buang 
bau hangit dr gerudi gg tu kuat sangat baunya..
muka sya ni dibalut ngan kain hijau utk elak air terpercik ke or 
takut kite ni seriau tgok alat² yg dia guna kut,,,hahaha
mmg dia balut tu,,muka kite bersih la pas siap operate tu,,,
x de terpercik pe...
balut tu,,,yg tinggal 2 biji mata & mulut jer ternganga..
w/pun mata tk tutup,,x nampak pe pun sbb bukaan kain tu sikit jer pun..
 

sya rasa dah lenguh sgt rahang,,,trus x jd wat lg 1 gg..
pastu pkir lak,,kut kemudian sakit tu x tau lg camner...


masa on de way blk,,da mula rasa sakit gg tu...
fuhhhhh,,,,,AZAB,,,Nasib Baik Sya x wat 2 Batang trus gigi..
Sakit Gilosss,,,,,nak angkat kepala pun x blh,,berdenyut²
terbaring jer,,,klu bangun jer,,,sakit yg amat,,,
so sya baring jer,,w/pun x blh tidor,,,paksa diri tidor,,
klu tidor x de la rasa sakit kan...
agaknya klu wat 2 btg trus gg mau Fengsan Menahan Sakit...
da pkl 6 ptg baru blh bangun...
nasib baik mak ade,,,blh jaga anak² & baby..

sakitnya pas cabut gg tu,,,2 mggu gak...
mggu ni mggu ke-3 barulah rasa x sakit sgt..
hari siang x sakit sgt gusi tu..
biler malam,,,mak oi,,,berdenyut-² gusi berlubang tu
mmg tak tahan,,,tiap² mlm makan ubat penahan sakit yg hospital bg...
mggu ni jer dah x makan...


so far,,alhamdulillah da makin pulih..lega gak 1 btg gg geraham dah x der..
pastu doc tanya biler nk Temujanji lg 1 batang gg??
ok,,,sya SERIK yer,,,,
tggu la sakitnya menjelma smula gusi bengkak...
baru kite pkir blk nak wat ke idok..hahah




rupa masa baru bpe hari operate..
sbelah pipi bengkak...
rupa org sakit,,,hahahha..

06 August 2015

Kami RAYA Anak-Beranak 2015




Salamss...
baru sempat nak cite Raya tahun ni..
tahun ni sedih skit...sbbnya Hari Raya 1st je Beraya..
Raya ke-2 mak tumbang Demam,,,Raya ke-3 sya lak tumbang...
sedih gak sbb x dpt beraya ngan suami...
Raya ke-3 baru dpt jupe dia,,salam raya pun x sempat..
skeping gambar Raya pun x de bersama suami tahun ni...
slalunya walau  x raya ngan suami tiap² tahun..
tp ade gak hr 1st tu gmbr skeping ngan suami hari raya...
sbb w/pun suami kerja,,dia kbtulan pg raya mesti ada..
tp terkejar² la dia bwk keta sbb petang da kena kerja..
sbb jarak dr rumah kg ngan rumah sepang 3 jam lebih kurang gitu..
so,,sempat la dia raya skejap di pagi raya..
pastu Rushing Drive keta,,,masuk kerja kul 4.00 ptg..
pkl 1.00 ptg mesti dia kena gerak dah dr kg...
tahun ni suami dpt cuti raya..
tapi slepas Raya ke-3 cuti dia start...
Raya ke-3 tu lak sedara dia wat kenduri Aqiqah kat Kuantan..
so jupe dia kejap jer,,,dia amik anak² kat kg,,trus ke kuantan..
sya x ikut sbb mmg x larat sgt demam x leh bangun...
si syamim @ baby jer tak ikut sbb dia nyusu badan lagi kan..


so...
kami bergambar beraya ngan Anak-Beranak jer la...
pastu kirim gambar waaps kat suami Hari Raya 1st tu...
suami balas,,"comey anak² Abah"
huhuhu,,,sedih lak baca waaps tu..
sbb suami beraya sorang...
tp tak per la lega skit hati sbb kat ofis suami..
Hari Raya 1st tu macam² juadah raya ada...ofis jamu diaorang
so dpt la gak dia merasa Raya w/pun di ofis...
maklum ler org keje kat airport,,mane leh cuti hari raya
ade turn raya...
gitu la kami tiap² tahun...





bergambar ngan mak...
muka letih...penat sgt dia tu...
esokkannya mak trus demam..

 


mak & adik bongsu

 


adik badik lain pas mane ntah raya..
x dan nak amik gambar...


wassalam...

BerSARI di Open House Ofis Hari Ni..



Salams...
syoknya hari ni Raya kat Ofis...
ofis kami x ramai org...50 lebih je staff..


Raya ritu x sempat melaram Baju Sari..
pe lagi,,,ari ni lah nak melaram...
klu pakai hari biasa org tgur lak Vogue sangat..
hihihi...


Open House Raya @ Ofis AAN







p/s : jgn ditegur mataku cekung sembab eyebad teruk..
sya baru nak pulih dr x sihat...huhuh..
nampak tak cam kurus?? 6 kg tu susut sbb demam
jap je tu,,,sbulan nt naik balik 6 kg tu
maklum ler kat ofis duduk jer... 
bertambah² lemak x terbakor... hahah

Sah Jumpa Serpihan MH370 di Pulau Reunion



Salams..
sblum ni da kuar cite jumpa beg kat Pulau Reunion tu kan ngan serpihan..
mula² curiga gak,,,pastu tgok berita...
Australia yakin tu MH370,,so sya rasa mungkin betulla cite ni..


pagi² subuh lagi harini suami bgtau..
dia tgok fb duk share kul 2.00 pagi,,
maklum ler suami baru blk kerja shif malam
so dia x tidor lg time tu...
confirm sah,,,Pm @ Najib da wat press conference umum berita..kat You Tube ada
mmg sah serpihan tu MH370 nya pas segala siasatan 
x sempat nak amik video tu nak share sini,,,
surat khabar pun x sampai lg kat ofis ni haa nk tgok berita..


w/ever...
sya rasa Alhamdulillah dah jumpa Akhirnya..
bukanlah suka,,,cuma kesian kat waris yg tinggal..nk truskan idup
klu isteri yg tk bekerja tu blh la wat tuntutan ape² duit kat bank kan..
sbb biler jd gitu mesti akaun bank semua beku kan,,x leh kuar duit..
pastu tertanya² hidup ke mati lah..
biler da confirm gini,,,blh la diaorang continue Life diaorang ngan tenang..


sya ucapkan...
TAKZIAH kpd smua waris yg terlibat ngan MH370...
akhirnya Tamat sudah Penantian....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...