FOLLOW ME

29 January 2015

Larome Slimming Serum MURAH SANGAT





X nak cite panjang..
mesti ramai da tau Produk ni...
memang berkesan..

PRICE BEST OFFER (TERMASUK POSTAGE)

1 Kotak - RM 120 SAHAJA
2 Kotak - RM 235 SAHAJA
(setiap 1kotak mempunyai 2 Botol Serum)

MEMANG MURAH & ORIGINAL   
(dapat murah sebab Sya beli Borong)

KEBAIKAN LAROME

  • membakar lemak dengan pantas sekitar (PERUT, PINGGUL, PEHA & LENGAN)
  • mengurangkan selulit dalam tempoh 1 minggu
  • LANGSING, kesan seawal 3-7 hari
  • 100% strech marks hilang dalam masa 1 bulan
  • boleh disapu pada DAGU (Double-Chin)
  • mengeluarkan angin dalam badan
  • haluskn teskstur kulit
  • hilangkan selulit orange peels, strecth marks & parut selepas bersalin

CARA GUNA

  • cuma sapu 2-3 titik sahaja pada tempat bermasalah (jangan letak terlalu banyak kerana bimbang kulit akan terasa sangat panas,,serum ini selepas dipakai semakin lama semakin panas)
  • gunakan 2 kali SEHARI selepas mandi, SIANG atau MALAM


27 January 2015

Produk Paling Murah




Sesape yang berminat nak beli produk..
bleh Call/Sms/Waapss me : 019-9151360
or pm me di Facebook..
ade lebih 100 produk yg dijual...
tanya jer yer..

sya bagi Best Price...
murah tak semestinya Tiruan..
sebab kite Borong banyak,,,dpt lar harga murah...
ade sesetengah Penjual war² kan Tiruan supaya membeli dengan harga yg Mahal
namun kena Hati² jugak,,,sebab mmg ade jugak di Pasaran Barangan Tiruan...
Kite sebagai Pembeli Kena Bijak Memilih..
Entri Ringkas..
x sempat nak Update 1-1 Produk...
so,,sape berminat sila tanya jer la yer...


Cari Duit² Tepi Tambah Duit Poket kan...
Maklum ler Rumah Besar Nak Siap..
Nak pakai duit banyak...
so,,,kena la Usaha skit...
Tambah Pendapatan..

Disangka Ubat Free, Rupanya Kena Bayar,,,Hati² Ape Yg Insurans Cover



Sape pernah baca entri sya SINI
cam best jer baca kan sebab dapat ubat FREE @ FOC
hermmm...hampeh jer..



mggu lepas ade sambungan check-up syamim ngan Doc Pakar...
tiba² masa daftar di kaunter,,,budak kaunter tu bgtau..
Puan,,,ade RM340 kena bayar...
sebab ubat Krim Kulit tu Insurans "X Cover"
"slurp,,,,telan air liur jap"
mak oi,,,banyak nyer kena bayor...
klu Rm100 lebih Ok lagi..
ni 300 huiii,,,terkezut Mak..
mintak diskaun pun tak dapek...
nasib baik la sya ni dapat bonus bulan ni..
en. somi pun dpt gaji xtra sebab ade OT Cuti Umum..
kembang kempis jap nak membayor...
sebab terkejut tu,,,bayar gak lar...tp half jer..
semalam pi langsaikan smua dah..

ni bil yg bayar mula²




sblum ni da cakap kat doc tu...klu insurans x cover,,,x nak ubat tu..
masa kluar wad tgok ade ubat ni,,,ingatkan kira da settle lah doc check pasal ubat ni
rupanya lain jadinya..

 sya pun cakap la kat doc tu pasal ni..
doc pun dah 'Say Sorry' sbb dia tak tau mane ubat cover ke tak..
sbb insurans akan bgtau cover ke tak selepas ubat dibagi biler submit bil..


hrmm...so...
kena Hati² & kaji betul² Term & Condition Insurans..
nasib baik Ubat² demam tu smua cover...
pasni jgn nak gatal² mintak ubat selain ubat demam...
klu sya ni Duit BerKEPUK dalam KOCEK..
x de kesah sgt...
ni cukup² makan jer..


yg dpt ubat ni...
kena pakai ngan penuh cermat yer..
x per la,,,utk kesihatan anak gak kan..


yg geramnya...insurans company suami ni asyik tukar jer..
pastu insurans pe² ntah...x glamor
nak amik ubat pun payah skang kat klinik..
amik la insurans yg bagus,,,
ni makin lama,,,makin low kualiti..
hmmm...

22 January 2015

Secret Skin White Kawaii Collagen MURAH TERLAJAK



Salams...
skang sya minum produk ni pulak..Secret Skin White Kawaii Collagen
produk ni lebih Jimat & Ekonomi...
sesuai la ngan sya ni yg nak kulit Putih, Gebu,,dgn harga berpatutan..
sya suka ambil produk yg sachet sebab sya ni BZ Supermama..
sachet senang dibawa ke mana²,,,anytime sya nak minum juz koyak je sachet
senang kan,,,x yah bancuh²...sebab nak bancuh² tu la sya ni asyik skip je minum
ni,,,klu x sempat,,,sambil bawak keta sya minum...hihihi,,,
nampak....betapa bz women I ni...


OFFER UNTUK BULAN JANUARI 2015

RM 140.00 SAHAJA




2 jar = 70 sachet
Free Gift = Miracle Water (Bernilai RM35)
(Harga Termasuk POSTAGE)
***TERLAJAK MURAH***

Call / Sms / Whatsapp : 019-9151360


: Fungsi Secret Skin White Kawaii Collagen :


  • Merangsang kolagen asal kulit 
  • Menghalang sinar UV matahari 
  • Merangsang penghasilan kolagen 
  •  Kulit lebih anjal & muda & cerah berseri
  • Melambatkan penuaan, mengurangkan jeragat & kedutan
  • Menghilangkan jerawat & memudarkan parut  
  • Pemutihan kulit lebih pantas  
  • Meningkatkan kecergasan badan
  • Melembabkan kulit yang kering & kasar
  • Sesuai untuk lelaki & wanita 
  • Sesuai untuk ibu mengandung  
  • Sesuai untuk ibu menyusu
  • Sesuai untuk mereka yang berpenyakit Darah Tinggi & Kencing Manis
: Yang Penting :

  • LULUS HALAL JAKIM & KKM
  • Dikilangkan oleh muslim HALAL

: Cara Pengambilan :
  • 1 sachet sebelum tidur
  • boleh dicampur dan dibancuh dengan air kosong atau jus
  •  boleh juga dikemam di bawah lidah (cara ini lebih cepat bertindak balas berbanding dibancuh)
  •  Minum ketika perut masih lagi kosong
  • Elakkan minuman  kafien atau bergas semasa mengambil produk ini kerana boleh mengurangkan khasiat
  • Disarankan ambil sachet ketika waktu malam kerana badan bertindak balas semasa waktu tidur 




Inilah Rahsia Kecantikan Jihan Raja Lawak

&
 
Rahsia Kecantikan Dr. Halina (Isteri Angkasawan Malaysia)
 
 
 

21 January 2015

X Sabarnya Lahai Nak Duk Rumah BARU



X sabarnya la wehhh..
asyik counting the day & month..
klu ikutkan dijangka siap Bulan Mei 2015 ini...
berapa bulan jer lagi..

sblum ni dlm pembinaan,,slalu jugak gi tgok...
tp pandang dr jauh jer la...
nie 1st time kami dpt tgok dekat² sebab tgok cam x bahaya da kan..
pondok pengawal yg jaga tu pun da dirobohkan...
kiranya cam da safe utk kami masuk la kan...
pergi tgok tp x ingat rumah yg maner 1...hahaha
ingat² lupa,,,rasa² cam no. 3 dr depan...
rupa² mmg rumah selepas yg ke-3,,,kiranya rumah ke-4 ler..
x sabar sebab rumah ni lagi besar dr skang..
20x95 (2 tingkat)...







sya imagine belakang dapur nt akan ada Tanah Yang Luas..
boleh la saya tanam macam² pokok yg besar Buah-²an,,,
mmmm..
tgok la pic bawah...





x de la luas sgt tanah yg ada...
sebab da terpisah ngan longkang besar...
tapi syukur gak ler ada tanah gak kan...


lagi 1 x sabar ni
sebab lokasi mmg strategik giler lar...
memang dekat sangat ngan Sekolah Rendah Anak...
nanti bleh la Syauqi gi sekolah jalan kaki jer...
jalan bpe tapak,,,da sampai...
rumah ni pun jaraknya x bpe jauh jer ngan umah skang...
bleh kata klu nk angkut barang naik motor pun bleh,.....
hihihi...


daaa..

19 January 2015

Resepi Puding Triflles LAZAT




2 mggu lepas sya teringin nak makan Triffles..
da lama x wat..
so sya wat la,,,tk sempat nak cite mggu lepas..
anak² pun memang suka SESANGAT...abis 1 bekas tu LICIN
sya happy ler klu anak habiskan makanan kan...
maknanya memang Sedaap la tu sya wat makanan tu...hihi
kali ni sya da ade bekas cantik...muahaha...baru la comey nampak kan 
nampak MENYELERAKAN la skit TRIFFLEs tu..
sape nak resepi...dulu nah wat SINI




Bahan-bahan :

2 gulung swiss roll

1 tin fruit cocktail (buah-buah campuran)

1 kotak agar-agar Nona + 2 cawan air

1 tin susu cair IDEAL + 1 tin air + 5 sudu besar tepung custard + 4 sudu gula (nak lebih pun blh jika suka manis)

CARA-CARA MEMASAK :

1. Potong swiss roll dan atur dalam bekas.

2. Amik fruit cocktail,,asingkan buah dan airnya.....amik air buah sahaja dan renjis pada kek

3. Masukkan susu, tepung custard dicampur dgn 1 tin air (larutkan dahulu tepung dan air hingga sebati baru letak dalam periuk) dan kacau di atas api yang perlahan sehingga masak...tuang pada kek..

4. Didihkan 2 cawan air dan masukkan agar-agar...kacau dan sebatikan,,,tutup api...

5. Tuangkan agar-agar ke atas kek dan tabur fruit cocktail...

6. Biarkan sejuk dan letak dalam peti ais...sedap dimakan ketika sejuk,,,rasa cam ala-2 kek aiskrim... 




Bubur Caca Nangka Madu




Salams...
pagi ni kite jamu mata dulu yer..
sbenarnya saya x suka bubur caca sebab manis & tepung semata kan...
sejak kawan ofis jamu sya makan Bubur Caca Nangka...
terus sya Jatuh Cinta ngan Bubur Caca ni..
skang ni pantang dpt Nangka,,mesti wat Bubur Caca...


Cara Nak Buat Senang Jer ::::


1) Rebus Tepung Caca tu sampai kembang...ketepikan
2) Masukkan Santan, Gula & Garam (skit jer utk lemak) & Daun Pandan
3) Kemudian campurkan Caca Yang Kembang di dalam Santan masak tadi
4) Da masak bubur,,,akhir skali masukkan lah Nangka tu,,terus tutup api
(jangan lama² masak nangka,,,nt ilang rasa manis nangka tu)


letak skejap je tau nangka dalam bubur tu,,,
tujuan letak nangka dlm bubur masa panas tu,,,
juz utk kluarkan AROMA NANGKA HARUM SEMERBAK..
sebab sedap bubur caca ni makan ngan Nangka yg fresh..
si syasya memang suka betul Bubur Caca Nangka ni..
memang MENYENGAT...
si syasya mmg suka makanan manis² ni..
asyik dia je bertambah² makan bubur ni..
1 periuk nasi Bubur Caca LICIN...
sya & syasya jer duk Pulun Makan...hihihi
Resepi Simple & Mudah..
Santan & Gula tu korang agak² jer la yer..
Deria rasa manis ni Berbeza² kan...
yg pasti Garam tu secubit or 1 sudu teh pun da cukup..
ikut kuantiti Banyak maner Bubur yg korg masak...hihihi
cepat² pi beli nangka skang..
memang tip top...
mama suka makan Bubur SEJUK,,,letak dlm peti ais..
daaa...






16 January 2015

Kisah Minggu Pertama Syauqi Sekolah



Salamz..
hari ni habisla mggu pertama persekolahan kan..
fuhhh,,,bukan anak je terkejar² masa kan..
mama pun sama turut Rushing wat itu ini...srius mama pun turut penat
awal² ni mungkin x biasa lagi,,,lama² nt baru leh Biasa & blh Urus masa kan..
sboleh mungkin mama siapkan smua kelengkapan sekolah anak² waktu malam..
skang mama pun da No More TV...x sempat weh nak Nonton...
tu pun mama curi² masa tgok Berita jer jam 8.00 mlm..
tuu pun mama tgok jap² jer,,,bla time Sukan,,trus mama wat kerja lain..

Alhamdulillah mggu ni mama BERJAYA lagi sediakan Sarapan & Bekal utk syauqi..
juz hari Isnin jer mama x sempat wat sndiri,,,Tapau je Nasi Lemak..
hari ni Jumaat syauqi habis Sarapan Roti Canai Segera,,,
so dia da kenyang,,,jadi mama malas da bekalkan makanan..
bagi duit je,,,kut² dia nak beli lagi makanan & lapar lagi...

Mama Berjaya Bekalkan :
Isnin - Nasi Lemak (Tapau), Sarapan Kuih
Selasa - Bihun Goreng & Nuget, Sarapan SAMA
Rabu - Mee Goreng & Nuget & Sosej, Sarapan SAMA
Khamis - Roti Canai + Dalca, Sarapan SAMA
Jumaat - x de, bagi duit poket tapi Sarapan Roti Canai + Dalca


Catat Rekod,,,1st day syauqi sekolah,,pukul 9.30 mata dah layu tertidor...
isnin tu awal dia tidur,,,slalu biasa,,,pukul 12.00 sama ngan mama tidor..
skang awal je dia da ngantuk sebab kepenatan..
mama ingat start sekolah ni nk cabut kad ASTRO nak paksa tidur awal..asyik tgok kartun
nampaknya x perlu paksa,,,dia da tertidur sendiri...
masalahnya syauqi ni tak nak pi tidur sendiri dalam Bilik...
sebabnya dia Penakut,,,nak tggu mama tidur,,,baru la dia tidur sama dlm bilik..
hihihi,,,syauqi masih tidur sbilik ngan mama...
tggu yer,,Rumah Baru siap,,siapla Anakku Syauqi...memang Paksa tidur Bilik Sorg..
sebabnya skang Bilik smua penuh ngan barang...crowded giler klu nk tidur
Rumah baru nt confirm mama well manage,,,mmg khas ade 1 bilik Syauqi..
no more reason yer nk tidor ngan mama,,,

Alhamdulillah mggu ni mama berjaya buatkan Sarapan & Bekal utk anak mama
mggu depan mama x tau lagi camner...
klu mama mampu mama buat ler...
x mampu terpaksa la mama sub jer,,hihi..tapau
sibuk uruskan persekolahan syauqi...sampai x sempat mama wat bubur syamim
nt agak² free skit mama continue smula bekal utk syamim lak..
skang mama bekalkan Nestum jer utk syamim...
mama mula x wat tu sebab sblum tu syamim demam,,,pastu dia x selera sgt makan
biler mama wat bubur x makan sgt,,,so cam bazir je mama wat bubur..
& rugikan masa mama jer wat bubur...
jadi mama bekalkan jer nestum,,,
pengasuh bancuh skit je agak² kuantiti yg syamim makan...
x de la bazir jugak nestum tu..


daaa...


13 January 2015

1st Day Syauqi Sekolah Darjah Satu



Salams...semalam mama cuti urus syauqi Darjah 1.
fuhhh...penat jugak ler semalam tau,,,
penat tu sebab mama ke hulu hilir sepanjang hari...
rasa letih sgt semalam maybe sbb cuaca panas pun sama yg wat letih tu..
klu ikutkan ape la sgt menunggu ank kat sekolah tu kan,,,
cuaca yg terik tu ngan kena gerak byk,,,tu yg wat mama terketar² letih
hihihi...slalu duk kat Aircond,,,duduk je kan,,,kat ofis...
tiba lari dr kebiasaan Rutin Harian,,,terkezut jap mama ni..
maklumler ni 1st pengalaman mama Urus Anak Darjah 1...
baru tau caner Letihnya...


Mama da plan 1st day school tu nak wat sarapan pagi..
malamnya mama ni x leh tidor,,,mama ni yg over plakk..
mama lak yg nervous,,,tp jauh dlm sudut hati mama ni tau syauqi OK jer..
esok pagi tu sebab x lena tidur,,,mama Terbabas,,,x dpt bangun awal..
w/pun mama da kunci 2 HP, 1 Tab & Jam Loceng,,,ingat nak bangun 5.30 pagi..
tup² 6.20 pagi baru Bangkit Tidur,,,huhuhu,,,
memang x sempat masak w/pun mama da rendam Bihun awal² malam tu..
so mama suh Abahnya beli Nasi Lemak je bungkus bawak pi sekolah
Air bancuh sendiri letak dalam Tumbler...


hihihi...
spatutnya kena Training ajar caner nk bayar makan kat school kan..
tp sebab atas nasihat Kakak Ipar @ Guru Sekolah..
dia da tau dah situasi kat Kantin caner...
nasihat supaya Budak Darjah 1,,,baik x yah beli makanan kat Kantin..
sebabnya Masa Rehat sekejap,,,Budak RAMAI nak BERATUR PANJANG
memang kesian sgt klu Darjah 1 ni ditolak² je budak BESAR klu Waktu Rehat SAMA


so...mama pun ikut la nasihat w/pun TAMBAH LAGI KERJA MAMA,,PENAT
tp sebab SAYANGKAN ANAK,,,Mama wat gak ler..
tgok la dlm 2-3 minggu caner,,,agak² Anak da Pandai Manage Duit....baru bagi Duit Poket




so mama pun pi antar la syauqi,,,tggu jap...
nak stay sampai Rehat,,,lambat lg,,so mama blk umah jap SARAPAN...
mendidih da perut mama x tahan lapor,,,
mama confident nak tinggalkan dia sebab dia OK jer,,,
siap Halau mama balik...dia kata dia x kisah & Cool jer..
mama da agak dia OK sebab masa 5 Tahun dulu hantar Tadika Little Caliph,,
tinggal jer,,,x menangis pun...6 Tahun di PASTI gitu jugak...
so da biasa kan....mesti x menangis jugak...






Balik umah,,,mama jahit lencana Uniform..ade 2 lg baju x siap..
sebab time ni je mama free,,,klu ada baby mama x bleh da wat kerja..
sebab baby skang kena monitor lebih,,,da asyik nk memanjat..
jahit jap,,,uihhh,,,da 9.30 pagi,,time rehat 9.40 pagi...iskh..terlewat dah..


Pergi kelas syauqi da kosong,,,cari kat Kantin...
risau gak x de kat kantin sebab budak terlampau ramai,,,takut x dpt tempat..
nasib baik jupe,,,fuhh...nasib baik la Anak Pandai Manage Diri..
mama risau gak dia salah bukak nasi lemak tu kang terburai jatuh ke lantai...
sampai je mama,,,da nak abis syauqi makan...air pun da siap minum...
LEGA sngguh Hati Mama...tgok budak² lain masih RAMAI yg BERATUR nak membeli..sian
ade anak Jiran,,,Bulat cam syauqi,,,beli Kuew Tiao Goreng - RM1...
mama tgok goreng cincai jer,,,pastu skit..
budak tu siap cakap,,Ibu skitnya makanan,,mane cukup...
mmg mama tgok skit sgt makanan tu dlm pinggan...
nasib baik la mama da siap bawak bekal utk syauqi...syauqi pn lebih kurang je ngan budak tu,,,kuat makan...klu sikit maner nak kenyang...
kesian sgguh mama tgok budak² kecik ni beratur tp makanan ntah per la RASA...sikit pulak
(mengada saje² dia wat mulut muncung tu masa mama amik pic)





Da settle makan..mama blk trus la sebab tghari Syauqi naik Kereta sama ngan anak Jiran
so,,x perlu risau dah...
tghari mama lari lak gi cuci gambar,,,x perasan gambar syauqi da abis..
ingatkan ade lagi gambar,,,rupanya da guna smua,,,
nt esok mama nak antar,,,spatutnya kena bagi dah gambar skali FAIL MURID
siap cuci trus balik umah...


tggu syauqi balik Sekolah Rendah,,,mama gi tgok lak dia Transit umah Jiran tu lah..
sebab anak dia sebaya je ngan syauqi,,,senang gi sekolah balik sekolah sama..
tgok bleh tak dia urus diri ngan umah org..
mama pergi je umah tu,,,da siap makan, mandi & uniform...wah..mmg well manage..
tp kesian tul...terkejar² budak² ni,,,nak gi KAFA lak...
baru je sampai,,x sempat Rehat,,gi balik sekolah...
naik Transport balik...


mama gi asing sebab nak ajar naik Transport & Transit umah Jiran..
petang tu mama gi lak Sekolah Agama konon nak bayar yuran..
skali mama pergi,,,x bleh pulak bayar yuran sbb Cikgu x prepare lagi..
Cikgu nak urus budak² masuk kelas dulu...
wat letih mama jer,,,,klu tau baik mama duk umah jer...
 mama tggu lah sampai syauqi rehat...
nak tgok beli makanan..
pastu mama blk...




Kul 4.30 mama balik....terus pi amik syasya di PASTI...
igtkan nk suh Hubby je jemput,,tp hubby OT plak..
terpaksa la mama jemput,,,mama jemput je awal..
patutnya 5.30 baru leh balik...tp sebab mama ni letih sgt..
malas nak kuar balik dah,,,amik je la awal..


Alhamdulillah...da settle...
balik tu mama terdampar PENAT GILER...makan pun rasa cam x makan
rasa tenaga ni btul² habis...x terasa aper makanan yg masuk dlm mulut ni...
nak citernya betapa mama Letih....huhuhu
tinggal nak Bayar Yuran Sekolah KAFA je lagi...
hrmmmm....mama lg kena pergi urus...
klu ikutkan hubby Off time tu leh la dia gi pulak,,,tp mama Kesian pulak..
ade Jiran tu nak tumpang,,dia x de transport...
x pe la mama tolong dia,,,suami dia kerja time tu..
sekali sekala Menolong Jiran,,,Apesalahnya kan...
nie time dia,,,mane tau nt time kite lak mintak tolong..





Nie Nak Cite Pasal Syauqi ke Pasal Mama???
hihihi....







LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...