FOLLOW ME

23 April 2015

CPUV Nuffnang I MCMC I MCDONALDS - FROZEN FANTA I SUNSILK I SAFI RANIA GOLD I TGIF - Meal I DIGI Postpaid




TQ Nuffnang...sudi gak bagi iklan pada blog sya yg biasa² ni
w/pun jarang² update,,ade gak iklan nk bertenggek blog ni..
w/pun x banyak maner...dpt gak bergerak angka tu..



hihihi...kengkawan sudi² kan lah klik² Iklan tu...
Teringin Betul Nak Merasa Pendapatan Dari Nuffnang Nie...


22 April 2015

Syamim Masih Breastfeed Lagi...




Da lama x cite pasal breastfeed..
k,,,w/pun syamim dah 1 tahun & minum susu formula..
tp dia masih juga breastfeed..
klu kat umah sya direct bf,,klu tgok cam dia x ckup susu..
baru la sya bancuh susu formula lak..

sbenarnya sya ni rasa malas dah nak pam susu di ofis..
tp biler kenangkan syamim ni 2-2 susu pun minum...
susu formula & bf pun dia mau jer minum..
sya mengepam juga lah di ofis..
buat tambah² susu yg ade..
sayang la nk buang je kan susu tu...
sbb syamim mmg minum jer susu bf tu,,,dia mau minum
biler top-up² gini,,,kurang la skit kos nak beli susu formula tu..
dpt la gak berjimat..
maklum ler skang smua kena GST...
susu MAK ni je FOC,,,no GST...
mama ni beli Pil Perancang Noriday kena GST RM0.70
bayar renew Ahli Cosway GST RM3.00
tu blum kira barang² dapur..
utk 1 hari,,,da cecah ber RM ringgit² utk GST jer..
huhuh...parah rasa,,,waima nak beli skecik² barang secoit pn kena GST..

sya ni malas pam bkn per,,,rasa badan ni sgt penat...
keletihan sgt mengurus hal surirumah ni..
biler x mengepam,,sya da jimat masa utk basuh botol² tu & alat pam susu
sya bleh urus perkara lain di rumah..

Part paling best bf ni sebab berat sya susah nak naik..
sbb lemak² & makanan x sempat jd lemak...
abis jd susu...
klu naik berat pun x steruk dulu lah...
sya masih maintain lagi berat...tu yg syok...
padahal makan sama jer cam dulu...


cumanya skang susu bf ni x smeriah dulu...
dapat la skali minum jer...1 botol
kalau sya rajin pam 2 kali kat ofis..dpt la 2 botol




 pam cik B 2-2...dpt cam pic...

 


campurkan jadi banyak ni jer...
skang syamim minum 4 auns skali minum...


insya'Allah harap dapat la syamim BF hingga 2 tahun..

20 April 2015

Pengalaman Bersalin di Hospital Serdang - PART 2



Sambungan dr cite SINI
dr segi dpt gift tu mmg syok la cite SINI byk dpt gift
ok...meh kite mengimbau kenangan....hihih
nak sangat bersalin kat Serdang sbb nak jadi Anak Selangor..
lgpun x nah lg bersalin kat hsptal ni..
nak merasa gak servis nya camner,,lgpun Putrajaya pn da ramai org skang

Mula² pi check pun da pelik,,,apesal lar da buka 2 cm x tahan wad...
rupanya mmg penuh giler org kat situ,,,wad bersalin smua penuh..
sya mula² dtg petang tu penuh,,pastu malam pun penuh...
ni sbb da bersalin,,tu baru dpt wad..

masa dtg kali ke-2,,,btul² da sakit nak bersalin..
huhuhu...sedihnya,,,mula² check cm atas katil,,,
lepas check dia suh kite duduk kat sofa jer...
tahan la ko sakit kat situ smentara nk tggu check cm lg..
bkn kite je,,,smua org macam tu jgk...
ramai² la duk bersusun kat sofa tu...siap ade pelapik kat sofa tu..
utk serap darah & air ketuban kite yg bocor tu..

kbtulan masa time malam tu,,,2 doc lelaki...
sya wat x tau jer nk suh check,,,ade sorg doc lelaki friendly sgt..
tanya,,kak da check ke,,,mmg muda lg doc tu...
sya cakap,,,nt lerrr,,,,dlm hati nak usha doc pompuan benornya..
pastu nurse dtg check perut...sya tanya nurse...ade tak doc pompuan..
"sorry la cik,,,malam ni shif doc lelaki"
aiiyaaa...mmg x leh lari ler,,,terpaksa tadah gak ler...
ok terpaksa la sya harung gak ler...w/pun malu yg amat
doc lelaki check mesti ade ditemani 1 orang nurse perempuan ngan dia
sya pkir positif je la otak ni,,,"alah,,,bkn kite sorg je dia tgok,,da brape ramai 1 hari doc tgok"
mesti dia lupa dah muka kite pasni,,,," hah gitu je nk relakskan minda..


tp mmg malang nasib kali ni,,,,2-2 doc lelaki tu yg check..
sbb pesakit ramai,,diaorang gilir² ikut time check...
check cm tu,,,aduyai...nape lar x de doc pompuan saat kritikal ni..
 then....masa pecahkan ketuban doc pompuan yg sya cite tu..
tp bkn dia yg jd doc masa bersalin...
smua nurse yg tolong masa bersalin...
pastu ade lg 1 doc lelaki lagi yg check jahitan...

& last 1 doc lelaki lain lg yg check masa nk kuar..
check jahitan gak,,,hmmm....parah,,,ce korang kire,,,
brape org dah doc lelaki,,klu yg sama tahan gak,,ni lain² orangnya..
tebalkan jer muka ni haa...
my hubby @ suami x leh kata per daa...kelu lidah x terkata pe
sebab x de pilihan dah....


Yang best nya...
sbb smua bilik wad penuh yg kena share 4 org 1 bilik tu...
sya dpt bilik special...
duk sorang² je dlm bilik tu..
risau gak kena bayar,,,tp x kena bayar pun pakai GL,,sbb hsptal yg tawarkan bilik ni
sbenarnya bilik tu khas utk kes² berjangkit,,,tp sbb x de kes tu..
hsptal gunakan bilik tu utk kes bersalin..
best bilik tu sbb nk gi tmpt yg ade kemudahan smua dekat...
sbb bilik tu kat tgh²,,,jupe doc,,nurse mandi baby depan bilik je..
so sya x yah la jln jauh²,,,maklum ler lepas bersalin,,mane leh langkah byk² kan
paling special....my view dr bilik,,perh....rasa cam VIP..
nampak pokok² & taman dr bilik..
x ke pelik,,,tkt paling atas skali ade TAMAN..
k,,,hsptal ni wat taman atas BUMBUNG yer..
tp sya x dpt gi pun ke taman tu..
mane larat jalan...lgpun semalaman jer..
ptg sok tu da blk dah...




sya dah sediakan 1 beg utk kelengkapan baby..
tp hospital pakaikan baby baju hsptal sndiri termasuk pampers tu..
so masa kat spital x pakai baju baru pun..
 bagus kan...




kalau tarik bidai langsir tu,,
nampak la Taman kat belakang nun..




tgok la lengan sya tu besor gabak...
skang lengan sya da halus balik..
betapa menunjukkan sgt² besor gabak masa preggy




alahai,,,comeynya baby..
rasa teringin plak lagi,,hihihi,,,jangan,,,
nak berehat dulu..

K...itu la cite pasal Hospital Serdang...
pasal Bilik Hospital mmg puas hati..
yg x daya tu doc lelaki smua check,,,tolongla ramaikan doc wanita
klu tang perut tu,,x de la malu sgt,,ini tang tuttt...
kan bagus org dulu² beranak mmg bidan kg yg confirm² pompuan...
wassalam...


Pengalaman Bersalin di Hospital Serdang - PART 1



Salams & Morning Smua...
hihihi...jgn terkejut tgok tajuk ni yer..no,,no,,,sya bukan baru bersalin lagi yer..
mengandung pun x skang...
selepas sya wat entri pasal TAWAS SINI
baru teringat sya Hutang nak share cite pasal bersalin di Hsptal Serdang ni
kat SINI punya lah lama,,,1 tahun baru nak share,,,hihihi
sorry yer,,,klu korang x beminat nk baca pun x per,,
ini utk tatapan sya nt,,,kut lama lg nk ngandung,,,
bile baca ni leh igt balik caner tanda² nak bersalin kan..
biler da lama x bersalin,,,leh lupa plak,,,cam baru nak beranak sulong jdnya


Pengalaman bersalinkan syamim mmg jauh beza sgt drpd yg lain...
mmg diluar jangkaan sgt...
last dah nak dekat due-date bersalin,,,hampir 2 mggu x gi kerja...
mintak MC kat doktor & selang seli ngan CUTI REHAT
sya x amik cuti bersalin awal yg 2 mggu tu..
sebab rasa syg,,,klu amik cuti tu,,kena naik kerja awal 2 mggu pulak..
biler pkir² sayangnya klu nak tinggalkan baby awal kan,,,baik toksah
sya mmg x larat btul nak jalan,,mgkin terlampau berat badan ni...
pastu biler berjalan,,,terasa sakit yg amat,,seolah² urat tu tersimpul
biler nk jalan tu mmg menitik la air mata,,,rasa sakit sgt di celah peha..
bak kata org tua,,,"bayi terselit"


pastu sya Rehat je kat umah,,,ingatkan baby nak rr kuar awal...
tk jugak,,,terlebih 10 hari tu...
pastu kluar Tanda Air Ketuban,,,sikit² je kuar dlm masa 2 hari
sya da keliru sbb selama ni bersalin,,,x nah jd gini..
air ketuban pun x kenal camne rupa...
rupanya jernih je air tu...
selepas 2 hari baru sya gi Hospital...takut baby lemas klu biar lama
sya pun pergi lah Hospital Serdang..
Doc pun check,,,baru 2 cm...
ade ke doc suh balik,,,spatutnya 2cm sya dah kena tahan..
ok,,,Hospital Serdang ni mmg ramai giler org...
mgkin sebab tu hsptal x nak tahan klu btul² x bersalin..sbb wad smua penuh..
sya gi petang,,,pastu balik la rumah...
sampai je kat umah duk skejap,,,,terkejut,,,,ohhhh DARAH..
pakai pad,,,penuh,,,tukar lagi,,,ade lagi,,
cakap kat mak & hubby,,,hubby kata jom la gi balik hospital..
malam tu gak kami gi hsptal...
rupanya mmg nak bersalin hari tu..
kali ni sya merasa TANDA KETUBAN & DARAH..
org tua kata klu ketuban darah,,,sakit nak bersalin kan...
utk kes sya mmg btul....
sakitnya tuhan ajer yg tau...igtkan senang la nk bersalin..
sbb anak no 2 dulu,,,stgh jam je sakit dah bersalin...
yg ini mmg x sama kes...
doc check,,,pastu tggu 3 jam,,,check lg,,baru tambah 1 cm,,3 cm jdnya
aduhhh,,,sakit contraction da makin kuat,,doc kata tggu lg 3 jam lg...
patutnya jam 9.00 pagi lak check lg..
tp sya dah tak tahan,,,,mengerang kesakitan sgt...

akhirnya doc yg suh sya balik tu masuk smula shif pagi tu,,doc pompuan..
dia igt muka sya yg dia suh balik tu,,,
dia tgok sya dah tak tahan,,,trus check w/pun baru 7.00 pagi..
5 cm,,spatutnya syarat masuk wad bersalin 6 cm buka..
doc tu pecahkan air ketuban utk cepatkan jln buka
sbb dia tgok sya dah tak tahan sgt menahan sakit kontraksion tu...
slepas pecahkan air ktuban tu,,baru lah 6 cm buka..
trus tolak sya ke labour room...
perut ni sgt lapar sbb berjaga semalaman..
nurse suruh makan pun x lalu dah,,,sbb terlampau sakit...

sya terlampau letih & mengantuk sbb x tidor menahan sakit
doc kata kepala baby x mo trun ke bawah...
doc kata klu x turun gak nt kena operate...
huh,,,trus rasa gelabah,,,
sedaya upaya sya usaha teran utk baby ke bawah...
biler kat labour room...blh pulak nurse kata..
kak jgn teran,,,tggu dulu...
tggu btul² buka 10 cm baru push...
aiyaa,,,mane 1 arahan ni nk ikut...
akak jgn push lg sblum tu,,nt koyak besar plak...

hmmm,,,slepas nurse tu bg arahan push..
trus push...2 kali gak ler...
blh push sambil mata tu da lali² mengantuk,,,srius ngantuk sgt..
alhamdulillah berjaya gak bersalin normal...
sbenarnya sya takut giler bler dgor kena operate..
tu sedaya upaya try normal..
pastu rasa penat giler,,,tp happy dengar suara baby..
segala kesakitan trus ilang biler baby dakap di dada utk menyusu..
sriusly rasa serik giler bersalin kali ni...
sebab sakit kontraksion tu lama giler utk bersalin...
sbb anak ke-2 dulu sakit skejap je 30 minit je btul² sakit..
yg ini lebih kurang 8 jam sakit,,baru bersalin...
haa,,,x ketara benor bezanya...

Tapi Alhamdulillah...Allah itu Maha Kaya Pemurah & Penyayang
nak lahirkan syamim ni punya seksa,,,tp biler dah kuar...
sebaik² baby kalah yg 2 orang tu..
baik sangat & senang jaga...
sampai lah skang...


k,,,pjg dah cite..
nt sya sambung part penting pasal Hsptal Serdang tu..
daa...







17 April 2015

Syasya Main Bola Jaring Untuk PASTI




Salams...cite yg x sempat nk story sebab kursus kan..
si syasya terpilih wakil untuk PASTI main Bola Jaring...4/4/15 Sabtu lepas
terkejut mama ni..
sebab nak main rebut gula² pun slow..hahaha...
tp mama bg main gak lar,,,utk jd memori dia masa besar nt..
abah dia beriya amik cuti gitu sebab nak support anak dia...hihi

rupa²nya banyak tu PASTI lawan bola jaring & bola sepak je permainannya
utk boy & girl,,,sluruh PASTI di SEPANG...
comey je tiap² PASTI Deko masing² nyer penampilan..


yg bawah ni PASTI syasya..UMMU MARIYAM




yg lg 2 bawah ni PASTI sape ntah,,,




comey siap ade tanduk...& kepak




yg atas ni kreatif tp cam kecian lak budak pakai...
cam rimas jerrr..




si syasya pemain simpanan jer..hihi






seperti yg mama jangka,,,memang syasya main ke LAUT
hmmm,,,pas cikgu masukkan dia main...
org tangkap bola,,dia duk pusing gelanggang
bkn utk tangkap bola,,,tp main syok sndiri
haiyaa...
pas break,,,mama balik sbb syamim muntah..
abahnya tggu...
x lama pastu syasya balik...
abah dia kata,,,bagus gak kump. dia kalah...
kesian tgok duk berjemur tgh panas...risau gak demam
w/pun skejap je berjemur...
balik rumah...muka syasya da hitam sunburn..





x pe syasya...
ni main saje² sonok kan..
si syauqi pas mana masa ni...
jalan merata sebab da jupe geng X-PASTI & kawan² skolah dia...
rancak duk main keliling padang...
huhihi...smoga jd kenangan syasya nt...
kalah menang x penting,,,yg penting mama & abah spend time ngan aktiviti anak²
tu yg paling terindah kan...
luv them all..

16 April 2015

Syamim Terima Duit RM1500 dari TAWAS, Selangor



Salams,,,rindunya nak taip di blog ni..
rasa cam da lama tak menaip..
mggu lepas 1 weeks sya kursus,,,kat ofis je pun...
jadual sgt padat,,x sempat nk skip langsung,,
pastu ade ujian bagai,,,x leh la klu x pay attention..
nt x leh jawab soalan lak..
mggu ni bz settle kan kerja yg tertunggak la...
skang baru free..


k...sya pernah cite WHY bersalin di Hsptal Serdang SINI
hihi,,,biler baca,,x de sebab rupanya tulis situ,,,hahah,,igtkan ade,,
meh nak cite sebabnya : nak syamim ni jadi Anak Selangor... 
nk jd Anak Selangor sebab nak layakkan syamim bleh MOHON AHLI TAWAS
sesiapa yg anaknya lahir di Selangor,,,bleh tgok laman web di bawah :
 http://www.tawas.org.my/
jangan risau,,,daftar free jer bagi sesiapa yg layak...
malas cite panjang,,,korang bacalah sendiri di Web tu...
sekarang Pendaftaran dibuka sehingga sblum Anak Capai Umur 3 Tahun 
contohnya anak korang skang umur 6 tahun nak mohon...maaf memang x dilayan & x layak
yg berjaya memohon akan terima RM1,500,,,tp tggu anak umur 18 tahun...
baru leh redeem Penyata tu..
ade beberapa syarat & kelayakan juga bagi Ibu Bapa yg memohon,,sila baca yer
skang blh online je trus isi borang dgn syarat kena Cetak & Hantar Pos..

kalau ikutkan dulu,,,TAWAS ni tempatnya di Shah Alam
jauh kami nak pi amik Penyata & Kad...sepatutnya kena amik sndiri di sana
baru² la ni skang,,,TAWAS ni wat Program Bergerak..
kami dpt sms 2 kali
yg 1st wat di Sg. Pelik,,kami x gi sbb balik kg...
yg 2nd wat di Dengkil,,,kbtulan suami cuti,,,dpt la gi...

fuh,,,lega sgt² sbb kami x gi kat Sg. Pelik tu...
sbb org tu cite,,,masa diaorang wat kat sane,,,ramai giler...berpeluh panas bagai
kami gi kat Dengkil ni,,,x ramai pun orang,,,
5 minit je gi,,,da siap amik kad & penyata...
mujur sesangat...x yah beriya amik no. bagai nk ke kaunter..
skejap je settle smua urusan..





Alhamdulillah...
kut ade rezeki masuk Universiti ke pe bagai...
boleh la top-up² wat belanja daftar duit ni...

02 April 2015

Cara Pastikan Secret Skin White Kawaii Collagen ORIGINAL



Salams...
sape berminat nak beli Kawaii ni leh tgok entri SINI
sape yg nak tau Butiran Lanjut Kawaii klik SINI
sekarang ni Kawaii Maxx yg dipanggil Set Jihan,,,hanya dpt 1 free gift sahaja
kalau dulu dpt 2 free gift,,,mgkin sambutan yg Hebat,,,
tu HQ bg gift 1 jer kut,,,mmg Hot Item ni...cepat jer abis dijual
free gift tu x blh pilih,,,kena ikut yg HQ bagi..
so far skang free gift dpt Brightening Serum..
harga masih sama,,,lum ada xtra cas sebab GST...
setakat ini lar,,klu pembekal naikkan...
terpaksa la sya naikkan gak harga..
so far skang,,,harga still sama cam dulu..


Now,,,sya nak story skit yer...
sya try beli kat 1 supplyer Kawaii Set Jihan ni yg lebih murah sangat..
i'm not sure Set ni Original ke tak...
sebabnya,,,1 jar Maxx ade Qr Code sticker tp 1 jar Hijau mesti x de Qr Code..
klu korang nak tau....Qr Code ni sgt penting..
sebab nak pastikan set Kawaii ni Original..
2 supplyer yg berbeza yg jual murah..
biler dpt barang...
mesti 1 jar Maxx putih ade sticker Qr...1 jar Hijau x de sticker..
so,,,ade tanda tanya situ,,,,ori ke tak Kawaii ni??
 klu tanya sya,,,sya pun tak tau..sebab rasanya sya x leh beza pun perisa kawaii tu..
bla scan Qr check mmg r kuar original produk tu...
tp yg jar hijau x de sticker,,cane nak scan nak pastikan original tu...
haaa...takut maner la tau kut diaorang beli asing² campur kan..


So,,,sya tak nak amik risiko dah...
sya memang amik Kawaii dr supplyer yg mahal skit...
yg mmg confirm² dia supply Original
biar kite bayar mahal yg mmg pasti Original..
ini ha...confuse tul ke tak original ni..

Cara Nak Pastikan Secret Skin White Kawaii Collagen Original..
korang juz guna aplikasi WeChat
klik di lambang + 
akan nampak Scan QR Code
pastu halakan HP ke sticker Code di botol (jar) 
automatik gambar akan terklik sndiri..
selepas tu akan kuar sendiri...
1 laman yg sahkan original dr HQ Secret Skin White Kawaii ni




 yg ni yg sya kata sya x pasti Original ke tak..
tp sya tak kata ini Tiruan jugak..
memang x sure...
sebab scan yg Qr jar putih ni..
ok jer kuar Original
sticker ni bkn tampal luar botol yer..
di botol tu,,,pastu baru seal ngan plastik..
maknanya,,,sticker tu mmg x leh kopek kuarkan..
klu nak kuarkan gak,,kena koyakkan seal plastik tu..




gambar lebih kurang tp berbeza yer...
k...yg ni mmg SURE SAHIH ORIGINAL..
2 jar ade sticker...
sticker di seal dlm plastik..


Now sya umumkan sya Jual ORIGINAL KAWAII..
w/pun harga sya murah dr orang len....
x bermakna sya nya tak original..
sya amik untung sikit jer...
x sampai hati amik untung Giler Babas Mark-up..




Ini Set Terbaru Kawaii Set Jihan
Free Gift yg tengah tu yer...


sya close-up skit pic




Nak beli
waaps me : 019-9151360
jgn lupe mention blog sumysya utk harga murah special utk my bloggers
klu x letak sya bg harga biasa jual..


sebenarnya saya ada jual macam² lagi produk..
tapi sya fokus kawaii ni sbb mmg sya minum ni..
kalau berminat nak tau ape lagi sya jual,,,klik SINI 

31 March 2015

Perkembangan Terkini Rumah Baru Sya..



Salams...
fuhhh..hangat skang isu GST ni..
sya pun turut terasa hangatnya sebab,,,,
pe² esok penentu segalanya,,,kite tgok ler caner harga tu canak naiknya kan..
sya ni of course rasa Hot sgt ni,,,
sebab nt nk renovate umah,,,byk barang nk kena beli kan...
smua nak kena GST tu...
pesal la umah ni x siap sblum GST...huhuhu
nasib x bpe baik kan...
smua nak kena pkir tu,,,kipas, lampu n segala menda kecik² bagai
smua kos $$$$

Memang Tersangat² X Sabor ni...
nak duk sgt umah baru,,,
sebab umah skang,,,da taraf cam leh masuk rancangan Clean House...
huhu,,sape Pernah tgok rancangan tu yg mat salleh nyer tu..kat Astro
tp x de la melampau sampai nak jalan pun x bleh semak tu..
still bleh lalu lalang lg..cuma x kemas la..
merata² ade barang dlm umah...
rumah kecik,,,barang byk,,,sampai x reti da kemas..
huhuhu,,,sbenarnya sya perlukan bibik sesangat..
tp duit nk bayar bibik x de,,,muahahaha
bibik skang mahal sgt nak kena bayornya...
k,,,sorry merepek dah...


jom,,,mai tgok cite terkini umah sya..
happy sgt...
sya suka warna rumah yg dicat oleh Pemaju tu..
klu ikutkan rumah ni siap Mei Tahun Ini...
tapi ura² @ surat menyurat amik kunci masih lum sampai...
hahaha,,,cane nak amik kunci..
tombol pintu pun masih lum ade...





sya pilih umah kat depan² sbb kawasan ni agak sunyi..
takut ade pe²,,,kalau depan² mesti org perasan kan 
klu ade org x dikenali lalu lalang...
huhuhu..jgn aim umah sya yer..
srius duit x berkepuk pun kat umah...
sbb byk utang kat bank,,,huhu
pi la korang AIM BANK...
jgn ingat umah sya besor,,duit pun byk...huhu..
poket kempis dah utk bayar rumah ni...
kereta pun x mampu nak tukar lagi MYVI Merah tu..
patut kena pakai MPV da biler ank da 3 ni haa...
tp bajet mmg da tak de,,,arap² MYVI tu Nyawanya Panjang & X Sakit...




happy gak ade la Tanah Sekangkang Kera haaa..
blh la cucuk tanam  serai ke daun pandan ke,,,
ingatkan tanah besor,,tp sbb ade longkang besor tu,,
jadinya x ler luas & besar maner pun blakang umah..
 ok,,,ibu bapa sya & suami x de Harta Tanah Pusaka..
ni jer la Harta Kami Suami Isteri..
Rumah Yang Kami Duk Skrang Pun,,,Wat Aset jer...
bagi sewa kat org,,,klu org nak beli pun mgkin tidak ler jual..
sbb tanah skang sgt value...
sya mgkin nak wariskan pada anak² jer..
mane nak dpt dah rumah 90K bertanah Landed wooo...Hak Milik lak tu




nampak tak keta merah tu..
keta sya ler tu..
sayang woo keta ni..
my 1st Harta Bernilai DiDunia yg sya Beli
2nd Rumah Sya Duduk Skang...
Myvi ni pun mgkin x akan dijual,,,sayang giler..
 smoga MyVI ku Berbakti Dengan Baik yer...
jangan nak ragam² ok...
tahun ni baru nak abis bayar utang bank...




 ni Ruang Bilik Master Bedroom...
Besar gilerrrr
2x ganda ruang bilik tidur skang..
mmg happy sgt² x terkata ape...
Bersyukur ke Hadrat Ilahi..
Plan Mesti Bagus Perancangan Kewangan Kena Baik...
Tp yg Paling Penting....Jangan Lupe...
Alhamdulillah...Semuanya Rezeki Daripada Allah 
Jangan Kite Takbur & Riak..
Sya Share Ni Coz I'm Happy Sesangat yer..


sya kata ni sbb sya ni keje biasa je uoalls...
suami pun sama,,,gaji biasa² jer,,,bknnya pegawai atasan ker..
tp sbb tuhan tentukan rezeki sya & suami berjalan lancar..
 sya & suami dapat miliki smua ni...
harap² rezeki ni kekal & lancar je perjalanan smuanya ..
k...daaa




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...