FOLLOW ME

22 August 2016

Pasang Implan di LPPKN Putrajaya, Presint 4



Sambung cite yer...dari SINI
sblum ni ingat nak pasang Implan kat Klinik Maria di Alamanda, Putrajaya jer..
kosnya RM650...dah pergi hari Rabu yg lepas 17/8/2016,,ingat nak pasang terus...
tapi doktor Maria takde,,,jam 6.00 petang baru ade,,,sya lak tak wat Temujanji pun..
sya sampai awal pagi,,,so pkir² mmg x bleh tggu petang..
sbb nt petang si syauqi balik skolah pukul 6.40 sampai rumah..
memang x sempat kami nk berkejar balik ke sepang dari putrajaya...
so cancel pasang implan di Klinik Maria,,,terus ke LPPKN Putrajaya
w/pun x tau maner LPPKN kat Putrajaya,,,,trus on WAZE...cari jalan...
cari punya cari....x jumpa pulak guna waze,,,memang ade kat Presint 4...
tp lokasi x btul dlm waze,,,lastly tanya orang....baru lah jumpa..
kat dlm bangunan Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga & Masyarakat... 
trus naik Tingkat 4,,,ade LPPKN....alamatnya pernah cite SINI







sbenarnya malas wat kat LPPKN 
sebab ingatkan banyak kali prosedur,,,kena ulang alik jumpe dr & pergi LPPKN..
rupanya x pun....hari tu sya gi 1 kali amik Tarikh Temujanji...
lepas tu Hari ni 22 Ogos 2016 (Isnin) dah pasang Implan...
harga jauh lebih murah :

RM5 - Pendaftaran (1 kali seumur hidup)
RM10 - Perundingan
RM500 - Pemasangan Implan
 
Jumlah : RM 515

 Tempoh Pemasangan : Selama 3 tahun


jujur sya cakap...sya selesa sangat wat rawatan di sini...
rasa cam gi hospital swasta pulak...
selesa tempatnya,,,aircond sejuk...tandas bersih...
w/pun staff hanya lebih kurang 5 orang jer,,,x perlu tunggu lama
doktor hanya ade seorang jer...


sebab selesa kan...
mggu depan sya nak pergi lagi LPPKN ni..
doktor nak check kesan pemasangan implan tu di lengan...sama ada baik or not
sya nak wat skali Check Pap Smear...
bayaran RM20 utk Pap Smear...
sbenarnya leh je wat Free kat Klinik Kerajaan....
tapi malu r sebab majoriti nurse kat klinik kerajaan tu sya kenal...
malu lah nak menghadap muka diaorang @ jiran rumah lama...
x pe la bayor pun,,,lagipun RM20 jer pun...klu RM50 yer la cam pkir banyak kali
da alang² datang LPPKN kan,,,wat jer la skali...
lagi pulak,,,last masa lepas bersalinkan si syasya tu jer wat pap smear...
si syasya tu pun dah 6 tahun skang...lama dah x wat pap smear..


masa nak pasang Implan...berdebar jugak rasa...
rupanya x sakit pun,,,masa cucuk ubat kebas kena inject tu jer sakit sikit...
masa Dr. cucuk masukkan Implan tu,,x de rasa aper pun...dah kebas kut
prosedur pasang x sampai 5 minit pun...skejap je da siap..
rod implan tu kecik je rupanya... 4 cm x 2 mm jer...
kecik je oii...
tgok la rupa kat bawah...




This is My Card...





hihihi (ngengada cam nak nunjuk Business Card)
kad ni penting untuk rekod tarikh expired nak kluarkan Implan..
kena simpan elok²..


sblum ni sriau jugak nak pasang Implan ni sebab dgor nt nak buang kena toreh besor lah...
jangan percaya..."Pedo-oh je" bak kata orang pahang...
tu lah,,,lain kali jangan dengar kata orang,,,dengor cakap Doktor...
sbenarnya nak kluarkan nanti Dr. juz lukakan skit je lebih kurang 2mm tu lah...
pastu rod tu akan ditarik secara vakum alat dia lah kan caner pun x tau lah...x nah tgok lagi
x de lah toreh sampai 4 cm tu jugak..
kos kluarkan Implan di LPKKN - RM100...
cara kluarkan rod ni di LPPKN camtu lah prosedurnya..
better korang pasang Implan di LPPKN,,,,keluarkan pun di LPPKN jugak...
sebab kalau pergi klinik lain,,,x tau lah Dr. klinik tu prosedur camner lak...
kut nt ditoreh panjang 4cm tu kang pulak,,,harga lak maybe lagi mahal kut..


stakat ni je lah perkara yang ingat nak story...
harap² berguna lah pada sesiapa yang berminat nak pasang jugak...
wassalam...

Alhamdulillah Dah Selamat Pasang....
Smoga Harapnya Sesuailah Dengan Badan & Sihat Sentiasa...


Buat Keputusan Ambik Perancang IMPLANON



Salam...
pagi tadi sya ke LPPKN...
sblum ni sya dah pkir²,,,ape la kaedah terbaik utk Family Planning..
maklum ler syamim skang dah 2 tahun lebih...
ikutkan hati nak lagi menambah anak tahun depan...
tapi macam² perkara bermain di minda...
soal duit,,soal masa,,soal tanggungjawab..
at last...sya amik kputusan amik lah Implanon...


mahal memang lah kan,,,pejam jer la mata..
asalkan jangan termengandung skang...
dapat la rehatkan badan utk 3 tahun ni..
sya rasa badan amat letih & lesu maklum ler susukan syamim sampai skang...
skang still x putus susu lagi budak syamim tu...
sya tak sempat orang kata nak 'Jaga Body' kan..
maklum ler badan ni nak pakai lama orang tua kata..
klu Body pun dah x bagus,,suami pun lari,,,itu lah pesanan ibu...
sebab tu penting jugak jaga kesihatan,,,bukan utk org jer,,,elok utk diri sndiri jugak..

w/pun dulu sya pernah cite badan x bpe sesuai klu nak pakai SINI
sya Nekad jugak ambik,,,supaya X Stress & Pening Kepala Pkir,,,
"aku termengandung ke?"
korang mesti paham kan...
so klu pakai Implan Hampir 100% terjamin...InsyaAllah dengan Izin-Nya..


so hari ni sya dah pergi pasang Implan...
nanti sya cite proses caner sya wat tu..


sya bukan aper,,,,rasanya x terurus dah anak²,,,x cukup kaki tangan dah..
nak handle 3 orang anak skang...
x baik merungut kan....tp itu lah yg sya rasa...
slalu stress memanjang,,,
sukar nak urus anak² biler suami tiada di rumah..
anak yg lelaki tu,,,smakin membesar,,,smakin mencabar jugak nak menDisiplinkan anak²
klu maknya yg marah,,,x brape berkesan,,,klu bapaknya ade baru lah mendengar kata anak tu..
so itu yg wat sya tension...
sebab bapaknya banyak masa tiada di rumah,,,,
maknya jer yg slalu ada ngan anak²...


sebab tu,,,,
sya rasa inilah jalan terbaik yg perlu sya pilih...
w/pun jauh di sudut hati sya nak anak² ramai..
tapi sya tak mampu utk memberi mengurus/mendidik dengan sempurna...
biarla sya beri tumpuan pada anak² yg 3 orang ni dulu..
baru lah pkir baby baru...


nt sambung cite pasal Implan tu..

16 August 2016

Beli Baju Tidur Satin dari Oversea



Sblum ni teringin sangat nak pakai baju tidur satin...
tapi nak yg sopan & tak seksi....
so puas cari merata kat kedai tak jumpa..
ade jumpa yg ala² satin tapi kainnya keras & panas klu pakai..


sblum ni ade jumpa fb jual baju tu,,,tp mahal la harganya
google² akhirnya terjumpa...
tp web dr luar negara,,,web indon rasanya...
tp web ni amik baju ni direct dari China...
so,,,sya nekad la jugak beli,,,try test dulu caner,,ok tak bleh dapat??
www.aliexpress.com
laman web tu lah sya beli..
tapi tulah,,harganya USD lah...kena convert ke RM..
sya wat transfer duit online jer...
w/pun USD biler convert ke RM...harganya memang masih jauh lebih murah dr fb jual


so sya beli bulan 5 ritu...
lebih kurang 2 bulan jugak sabar menanti sampai postage...
sabor²,,,tp syakwasangka gak takut kena tipu,,,riso x sampai²...
akhirnya bulan 7 sampai...
lega sesangat...
alhamdulillah berjaya gak sampai baju tidur idaman..
dan sya mmg puas hati sangat baju tidur satin tu mmg lembut...
 

kalau korang nak beli..cuba lah...
tapi kena sabor lah kan..
klu tak sabor bleh,,,,bayar yg postage mahal punya...
sya amik yg paling murah,,,sebab tu lambat sampai...
klu korang amik yg mahal postage tu,,,melambung la plak harganya nanti kan..
cam tak jimat la pulak...
kite ni klu boleh nak beli smua murah tapi nak kualiti Ok,,yer idok??
hihihi..
postage ni dipos oleh China Post...
 





cam gambar kat atas ni la gambar full baju tu...
rasa cam nak beli lagi lah...

Bertukar Pula Amik Penapis Air CUCKOO



Salam...
btul² abis kontrak penapis air Coway,,yg pernah cite SINI dulu & SINI
berakhir sudah kontrak selepas 2 tahun,,,sya tukar amik CUCKOO plak...
bukan sbb Coway tak bagus,,,tapi sebab sya nak try air alkali pulak...
pulaknya nak jimatkan kos skit...maklum ler skang macam² nak kena bayar kan..
so kite cut kos yg maner² bleh cut..
sblum ni Coway bulanan RM130...
yg ni Cuckoo bulanan RM103 jer lah..da jimat berpuluh rm kan...
ade org kata,,per la sgt puluhan rm tu kan...oh penting....
sbb dgn puluhan rm tu,,sya blh beli RM30 topup prepaid telefon tau..
sya malas nk cite panjang pasal hutang sya yg ade utk terang kat korang..
yg penting....pointnya,,,jimat,,,sudah..


lagi 1,,,,sya nak jimat space di rumah...
sblum ni penapis air coway ni berdiri sbijik kat sblah peti...
rasa cam semak lak sbb sya dah wat penuh Kitchen Kabinet kan...lupa lak nk snap tunjuk pic
so sya wat kputusan amik penapis air letak atas table top jer...
supaya ruangnya leh lapang nampak sbelah peti es tu..
plaknya ade beberapa pintu kitchen kabinet tu 
x bleh bukak sbb terhimpit ngan penapis coway tu..
 jadi cenggitu sbb tak plan betul² ukur,,,salah diri sndiri gak..




so...ni lah new look my penapis air Cuckoo..
cumanya yg susah skit,,,cuckoo ni tak ade air suhu biasa..
klu coway dulu,,putar je tmpt air Cold,,,trus jd suhu Room air..
ini,,,nan hado,,,Hot & Cold je..
klu anak² nak minum,,,sya kena campur² lah airnya supaya jadi air suhu biasa


tapi sbenarnya ade 1 tmpt salur air tapis suhu biasa kat sinki dr cuckoo...
cumanya air tu kena salur dulu keluarkan 1-2 minit kluarkan...baru leh minum..
so cam leceh skit...
kite ni cam nak senang jer kan...
malas nk tggu²..nak cepat jer...


ok...sblum terlupa...
disahkan HALAL juga...sebab tu sya berani ambik..
skang ni produk ni pun da popular & keluar iklan di TV...


ok...sekian...
x nak merepek panjang...

12 August 2016

Cadar Cotton 3D untuk Anak²



Salam & Selamat Hari Jumaat,, Penghulu Segala Hari...
sejak kami dah pindah rumah baru ni,,,baru lah boleh asingkan anak² tidor 
itu pun amik masa yg lama gak lah nak boleh btul² diaorang tidor sndiri di bilik..
sbb si syauqi Penakut Yang Amat,,,si syasya slalu mengingau menangis malam...
awal² pindah rumah ritu,,,x sempat nak 'Clear' tiap² bilik ngan bacaan quran...
maklumlah rumah baru takut ade penghuni yg tak nampak kan.."paham" jer la
suh budak² ni tidor kat bilik tu,,,2 hari berturut² diaorang tido bilik tu...
si syasya hari² menangis malam,,,,dia pun mmg jenis Lemah Semangat skit sbb pernah "Terkena"
so,,sya cakap kat suami,,,kite clear dulu tiap² bilik,,,baru leh suh anak tidor...
pas dr tu,,,slalu lah kami smayang & baca quran kat bilik tu...
sejak dari tu,,baru lah anak² leh tidor aman...tak mengingau dah si syasya tu..


plaknya si syauqi slalu kencing malam....
so sya tak nak bagi tidor atas katil,,,tidor atas toto jer...
kesian mmg kesian kat anak tidor atas toto nipis jer...
tp senang biler terkencing,,,toto tu leh trus masuk Mesin Basuh trus sidai jer..
malam leh guna balik toto tu utk tidor...
maklum lah,,mama yg berkerja ni mane lah ade masa sangat nak mengurus kannn...


sejak skang syauqi da jarang kencing malam....
so sya da plan ngan suami baru nak beli Katil utk anak²...
leh asing trus tido selamanya...
klu tak diaorang ni slalu je tido ngan kami...
da besor blaka masih tidor ngan mak pak...x sesuai...


beli runcit²...mula² katil,,,pastu baru tilam,,,then baru lah cadarnya...
hihihi,,,maklum ler mak pak da kering byk duit guna rumah baru ni haaa...
da lengkap kan...baru leh tidor...


so sya pun search Fb merata tgok Cadar Cotton 3D murah²...survey harga..
pastu Sabtu ritu free ajak suami pi beli barang kat Nilai 3...cer cuba cari design sama
skali jupe Cadar Cotton 3D ni jual kat Nilai 3...harga pun lebih murah...sebijik sama rupa
harga kat fb RM60,,,lum campur kos postage lagi...
org pakistan tu offer RM85 utk 2 Cadar Cotton 3D tu... 
pe lagi trus beli...






ni la rupa cadarnya...
 memang selesa materialnya..
ni masalahnya beli katil x ukur...
ingatkan katil single ni pendek je utk budak²...
rupanya panjang.....x boleh nak letak kiri kanan sebab x muat bilik..
terpaksa lah rapatkan je katil,,,klu cenggini tak de maknanya beli sorang 1 katil...
da cam katil Queen plak rupanya...
nak rapat katil ke dinding pun x bleh jugak...
nt tak bleh tutup pintu plak...
at last gitu jer la terbaik boleh buat...
sbenarnya abahnya suh beli Cadar biasa je..
tp maknya yg beria,,sebab nak suh budak ni eksaited skit tidor bilik tu
baru lah diaorang syok je nak tido bilik tu,,,x de la asyik nak tido bilik kami je...
Alhamdulillah maknya punya trick menjadik...
so far budak ni masih berminat lagi nak tidor situ...




sorang peminat Spiderman
sorang peminat Frozen
sorang lagi (syamim) x nampak lagi minat per smua blasah,,,,hahah




so lega dah skang Berjaya Asing Anak² Tidor dr Kami..
sampai biler nak tidor ngan mak ayah kan..
klu ikut diaorang ni,,,hari² bodek nak tidor ngan kami..
penakut punya pasal...
diaorang ni stakat ni x leh lagi asing² tidor bilik lain sbb 2-2 penakut...
tggu lah besar skit...
baru leh asing bilik lak anak lelaki & pompuan...


Alhamdulillah Allah Permudahkan...



Beli Boltless Rak 450x1200x1800 mm Untuk Simpan Barangan di Stor



Ni antara barang yg memang dalam Wishlist...
skang sejak da pindah rumah baru,,,x pening pala nak simpan barang..
sbb rumah ni siap ade ruangan utk Stor...rumah lama x de...
masa rumah lama dulu mmg sya mengaku rumah lintang pukang semak abisss..
sbb crowded giler barang,,,ade 3 bilik tp smua full ngan barang...
almari pun da full isi macam²,,nak sumbat baju pun tak muat...
1 bilik da wat jadi bilik stor sbb terlampau banyak barang besar yg tak guna utk simpan barang
rupanya gini kat SINI cite dulu,,,tempat sya letak mesin jahit dulu...
tgok kat situ ade Boltless Rak jugak kan,,tapi yg ni giler besar & panjang...
rumah baru ni....Boltless Rak tu x muat masuk Stor...
nak potong & kerat cam sayang pulak...maklum la skang mesti harganya da melambung tinggi
so sya pkir baik beli baru Boltless Rak yang lebih kecil...
so yg lama tu cabut & simpan kemas dlm stor tu jer,,,maner la tau akan datang berguna lagik..
sbb mmg besi padu & tahan karat kan...mmg sayang sgt...
mula² pkir nak bagi je kat mak kat kg,,,tp mak kata rumah dia pun da penuh barang..
& tak tau nak pakai letak aper,,,,
so sya simpan je lah...


sya beli Boltless Rak ni kedai KST yang sama jual Hanger Tudung tu SINI kat Nilai 3
rasanya harganya cam murah je situ & senang carik...
x yah ko nak survey merata dah harga...




sya amik yg no. 3 blakang badan syauqi tu..
harganya tak termasuk roda tu...giler mahal roda tu..da sama harga Boltless Rak




RM4.00 utk 4 keping pelapik getah utk kaki Boltless Rak tu...
jadik ler,,nak beli Roda mahal amat...




inilah rupa selepas pasang..
x dapat amik gambar full dari dalam...
 tujuan beli rak ni supaya leh susun barang secara Maksimum & Tersusun Rapi...
sbenarnya stor ni ade ruang lagi yg panjang slepas isi Boltless Rak ni..






Now sya happy sgt..
rumah lebih kemas & bersih berbanding dulu...
mata pun tak semak dah skang...

10 August 2016

Majlis Hari Raya di Ofis



Salam...
orang da abis cite raya,,sya baru nak cite..
kabel hp da rosak,,so susah nk transfer gambar ke Pc..
ari ni pinjam guna en. somi punya kabel..


ritu da lama la lepasnya..
baru nak cite...
ofis wat sambutan raya..
deko leh tahan la cantiknya,,,for me la kan..
so sempat la amik 2-3 keping gambar..
banyak sbenarnya tp banyak candid tak jadi..
so kite up yg agak² ok je pic nya...


sibuk sangat ko berpiccas..
sampai orang da siap² membungkus makanan pun x pasan..
sempat sambar sikit je makanan,,tu pun bihun goreng yg orang tak nak tapau...
hihihi...jadi la dr nan hado
majlis ni kelab punya,,,so skejap je majlis makan² trus selesai..
makanan tak abis,,smua leh tapau...


hihihi..yg penting...syok wefie...
sempat jugak rakam kenangan terakhir bersama my bos...
bos sya da last day this month..
semalam last day dia punch card perakam waktu...
lepas ni tak tau lah sape lak ganti jadi my new bos...
huh suspen....
my bos yg pic 1st pegang bunga merah...kecil molek je orangnya..
good bye boss...Selamat Bersara...








03 August 2016

Beli Pampers Murah di LAZADA



Baru² ni bukak LAZADA nak cari Pengecas HP..
pastu tgok...wah...offer hebat untuk jualan Pampers..
rambang mata skejap..
mula² pkir tggu dulu..seb baik sempat beli..


sya pilih pampers Pet-pet sebab lagi murah..
slalu pampers pet-pet klu offer di pasaraya harga paling murah RM29.90 kan..
ni beli 3 pek...RM80.00 bahagi 3,,,jatuh 1 pek RM26.67..murah la kan..
pos lak free...so memang berbaloi sangat beli...
sya x nak beli banyak² sebab skang syamim suka bukak pampers..
mane la tau x lama lagi,,dia da tak pakai pampers..
rugi lak beli...
ingat tak lama lagi nak ajar syamim tak pakai pampers lah...





hajat hati asal nak pakai voucher ade dapat untuk pembelian melebihi RM100
tapi sebab kejap pkir nak beli..kejap x nak...
pastu kelam kelibut nak balik keje dah,,baru online beli...trus terlupa...
rugi²..pasni tak tau lah biler pulak boleh beli barang sampai RM100 lagi kan...


hari ni naik kerja slepas bercuti da nampak kotak pampers sampai..
wah...cepat rupanya sampai...patutnya sampai harini...
ni lagi awal..




skang sedang tunggu mainan Painting Kanak² lak yg beli skali tu..


cumanya...rasa cam rugi lak x beli pampers Goo.N yg offer gak 
dengar kata bagus...
ingat nak pakai utk syamim malam..
sbb skang syamim slalu bocor kencing waktu malam..
sebab pakai pampers biasa je kan...
skang plak dia kuat menyusu berbotol²..





sya tak beli tu sebab dah x de size 'L'
risau kang nanti x bleh pakai lak pampers tu klu besar...
syamim pun cam gaya² nak Free Pampers dah tu..
so,,tu yg tak jadi beli...


da dapat beli barang murah ni...
rasa ketagih lak nak buka hari² LAZADA...
dah la skang ofis ni da kena SOUND x leh bukak web LAZADA...
huhuhu...


sape yang berminat gi la tgok www.lazada.com.my
tapi maap ler yer...da abis Promosi...

15 July 2016

Candid di Pagi Raya Pertama



Pagi Raya 1st tu bdk syamim happening sgt..
mood sangat baik..
da cam shoot outdoor la plak...ceh² perasanlak mamanya..
layannnz jer la picca...








siap meloncat keriangan tanpa disuruh...hihihi..
 



 

14 July 2016

Raya 2016 1st Raya @ Felda Purun



Raya Pertama Tahun 2016 cam biasa lah...kami beraya anak beranak jer..
tahun ni Alhamdulillah...orang lambat serbu/terjah raya rumah kami..
so pagi² raya lagi cepat² terus pergi ziarah Kubur Arwah Abah...
lega sesangat hari raya 1st da dapat pergi ziarah kubur..
masa kami sampai pagi tu pun clear,,tak ramai orang..
mungkin smua orang nak elak pergi pagi takut crowded cam tahun² yg lepas..
memang lapang je Perkuburan pagi raya tu,,,ade la 3-4 buah keluarga kat situ..
dapat la sampaikan doa yassin dll kat Arwah...




slalunya umah kami klu terlewat skit keluar dari rumah...
mmg tak dapat gi maner da lepas tu...
x putus² orang datang beraya..
nak berehat lunjur kaki pun x sempat..
nak cite tersangat penatnya..mak sya dah tumbang demam raya ke-3..
maklum ler badan dah tua,,tp duk pulun wat kerja cam orang muda..
tu pun sya banyak tolong gak la tahun ni,,,sebab syamim da besar, x memerap..
leh la wat kerja..
& Rekod This Year,,,I'M Happy,,da berjaya membalut Ketupat Palas cara mak sya lah...
Ok yer,,,mak sya mmg cerewet bab balut Ketupat Palas...
nak cantik kemas,,& paling penting, mak tak suka cara balutan Ketupat Betina...
ketupat betina tu cara balutnya lain & senang..
yg mak sya nyer stail...mmg susah giler yer...& rumit tapi mmg cantik..
sbb tu dalam famili,,,sorang pun tak pandai balut ketupat tu...rumit..
so mmg kesian mak sya terpaksa balut sengsorang...
tp bukan kami paksa dia wat ketupat tu,,dia sendiri yg nak..
sbb dia sendiri yg suka makan...
klu kami ni ha,,,belasah jer,,,lemang ke ketupat,,makan jer,,,asalkan pulut...hihi
so this year sya da lepas Piawaian Sirim Mak Kome Wat Ketupat...
fuhh bangga...tapi comel² jer la ketupat sya,,,maklumler sya baru blajar..kira orait la..
lupa nak snap gambar ketupat comel tu...kiki...
 eh..lari topik plak...
back to story raya...




sblum pi kubur...sempat bergambar raya...
anak² jantan pakai jer baju melayu raya tahun lepas..
sya baju zalora beli ritu SINI
si syasya lak,,,sbb anak dara girl kan,,x sah la klu baju raya x banyak
beli Jubah Raya baru kat dia,,sian pulak kang tgok baju sama je cam tahun lepas..
yg lelaki ni tak kisah sgt klu baju melayu sama je tahun lepas,,,slalunya la kan...hahah
si syasya paling banyak baju t-shirt dia sya beli...kalah baby syamim...hahaah
yg butterfly dokoh tu,,,sya tampal sendiri...tapi tak reti...
baru pakai da tercabut 2 dokoh tu,,,tinggal je la 2...




 


bergambar ngan budak 2 org ni je last nya..
si syauqi moody pastu,,,sibuk nk tgok TV citer Cartoon...
seb baik gambar tahun ni menjadi...
tapi sayang lah,,,sya bergambar ngan mak,,,gambar gelap...x jadi..
gambar skluarga pun tak der...sbb x cukup korum 1 keluarga...




ade la sekeping gmbr ni ngan Paksu Kimi...wat kenangan


&

budak² ni collect Duit Raya & MZB ngan Opah diaorang..





gambar syamim tak jadi pulak masa snap tu..
sbb salam skejap je trus lari...
x sempat snap byk kali,,,dpt snap 1 kali je tapi gmbr x elok...
gmbr sya lak,,,x dok sape nak snap,,,huhu sedih...


Ok lah...sampai sini saja..
nt sya continue lagi klu ade masa terluang...
daa....


p/s : this year rumah mak tak meriah...
smua tak balik Raya 1st..
ade sya anak beranak memeriahkan suasana & kimi jer..
yg adik sorang tu keje guard skolah mmg tak de cuti raya,,,
yg sorg isteri tgh pantang,,x blk kg
yg 2 org lagi Raya ke-2 baru ade..
sorg sbb keje gak,,
sorg lagi raya rumah isteri dulu..
(for my rekod only)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...