FOLLOW ME

08 August 2017

Terjah IKEA Tukar Barang...Shoppin Lagi...Hihihi



Memandangkan Rabu lepas sya ke KL ada urusan penting..
so da alang² hubby Offday teman ke sana,,,terus pi terjah IKEA..
sebab nak tukar Lennart Drawer yang pernah cite SINI
pergi kat Customer Service...
budak tu kata klu nak pasangkan kena cas RM60 upah pemasangan..
which is sgt rugi tau nak bayor,,,padahal harga barang baru RM34.90 jer..
so sya kata,,,x per la gitu...baik sya pulangkan jer for free..kami nk pasang pun x reti..
then,,,budak tu offer,,x pe la kak,,kami cuba la bawak dalam sape pasangkan pun x tau..
then menunggu lama gak lar situ...
pas abis tggu...budak tu bawak kluar Lennart tu da siap pasang....
yiipppie....hooraiii...suka..berjaya gak diaorang pasang...
da barang diaorang,,,mesti la reti pasang kan...
yg suami ku ni x reti pasang sebab salah step pemasangan lar tu...
yg best nya...FOC...mujur x yah bayar RM60 tu...
klu suh bayar...memang sya tinggal jer..baik pi shoppin barang lain...
lagi banyak barang boleh beli ngan duit tu....hihi


Lennart ni kecik jer...leh letak bawah meja..
cam pic bawah ni : sumber google


da alang² terjah IKEA..
mesti la ade gak yang dicapai kannnn...hihi




1) 2 plastik bag...suka bag ni,,,sebab tahan tau,,,x reput..sebab da pernah beli..
1 bag kecik RM1.50,, 1 besar RM1.90..bleh letak barang shoppin  barang dapur..tahan,,x koyak w/pun berat..

2) jam dinding - RM5.90

3) skubb box - RM24.90...untuk letak dalam laci..rupanya cam bawah ni





4) bintje plant pot - RM1.50 - 1 pcs... 


bintje plant pot ni sebab murah..sya beli la 3 pcs...
padahal x tau nak deco & plan nk letak mane..
main beli jer..
geram sebab tengok cantiknya biler da deko cam pic bawah :




tapi bunga orkid ni sya x beli pun..sebab mahal...
RM29.90 sepokok...
baik sya gi Nilai 3,,,cari bunga plastik orkid..beli pasu plastik kecik tu..
& deko sendiri...lagi murah kut & jimat...
so...lain kali la kite deko...
kite peram dulu pot tu...


itu je la yg sya shop skit..
sekian...


0 komen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...