FOLLOW ME

09 November 2015

Wardrobe @ Almari di Rumah Baru...



Salam & Morning uoallss...
skang rasa peace in my mind skit...
sebabnya 1 part da selesai...
part tu pasal Wardrobe @ Almari pasang siap dlm umah...
oleh sebab pengalaman umah lama dulu...
beli almari da ReadyMade,,pastu x sampai menutup atap kan...
mmg berhabuk byk atas almari,,w/pun kerap bersihkan,,mmg byk gak habuk..
sya pun x pasti npe byk habuk sbb tingkap sntiasa tutup...
ntah caner la habuk leh masuk rumah..
mgkin sbb rumah menhadap jalanraya..
habuk sentiasa berterbangan trus masuk umah agaknya kut...


so sya pkir baik wat Wardrobe trus tutup dinding habis..
supaya x nyusahkan diri sapu habuk..
da la sya ni masa nak ngurus rumah terhad...
jd nt kurang skit kejaan bersihkan rumah kan..
biar la abis modal banyak skit...
janji senangkan kejaan di kemudian hari...


mula² ingat nak amik org cina je wat...
pastu jiran sblah umah kata dia wat ngan org melayu Wardrobe kemas katanya..
kbtulan masa org tu datang ukur kat umah dia,,trus sya suh ukur kat umah sya..
kira² kos tgok ngan melayu ni jauh beza harganya dr cina..
trus set nak wat ngan melayu jer..lg pun blh tolong up bisnes org melayu kan... 




masa org ni hantar barang...tkejut jap..
byknya padahal tempah 1 Anti-jump almari & 1 Swing almari..
tgok barang² cam banyak jer...
biler da pasang ok jer ngam² smua barang...
x cukup lagi ader...hihihi...




1st time tgok orang pasang Wardrobe...skit pelik lah mula²
rupa² nya x siap pasang lagi..
ingatkan nape lah ade berlubang & berkaki lak wardrobe ni??
kite duk risau kang berhabuk lak kat bawah tu..
hahaha...tu la nampak sgt org x tau per...1st time pasang wardrobe gini..




last ending,,,,gini la rupanya Wardrobe sya...
bertutup rupanya bawah tu...
hahahah,,,nampak sgt x menyabor Tuan Rumah ni...




sya sengaja amik color cerah...
sbb nya,,,,dulu amik color gelap cam hitam...
mengundang tmpt nyamuk bertenggek & hinggap...nyamuk kan suka tmpt gelap
so biler color cerah gini,,,nyamuk x la suka terbang situ...
sya ni mmg alergik tul ngan nyamuk...
w/pun sekor je ade,,,x blh tido...
yg peliknya sya je duk kena gigit..si suami tidor keras sblah
x lak kena gigit...bintat pun tak der...
badan sya ni 4-5 bintat kena gigit...
agaknya darah sya ni sedap kut...


hihi,,,berbalik pd Wardrobe smula..
Warna CERAH,,lg nampak rumah tu LUAS kannn...
cenggitu pun,,suami nak gak komen...
nape lah x amik color terang benderang..
ok,,seb bek ada alasan logik..
sebabnya klu amik smua color cam Biru Pintu Almari pun boleh..
harga sama jer...
tp riso budak kecik cenonet @ baby tu haa...
kang diketuknya pintu,,abis pecah berderai...
klu kayu tu,,tahan la skit...
x de la cepat pecah...


Amik yg pintu Cermin tu,,,supaya x yah dah sya beli cermin..
pagi² bersiap trus leh hadap ke situ..
luas sedap mata memandang,,,Full Body leh nampak...
baru lah syok BerPosing Depan Cermin...ahakkss..
mmg ssuai ngan jiwa Perempuan...org lelaki ni mane hairan pun..
asal ade cermin kecik pun da cukup diaorang ni..


Last thing...pintu Biru...
abg wardrobe tu yg bg cadangan..
dia kata smua org wat gitu...
supaya naik color menarik gitu...
dia nya cadangan patutnya ade 1 je biru di tengah & diapit cermin putih tu..
tp sbb abg tu kata x kisah pilih caner Harga Sama jer..
so baik sya amik 2 cermin biru...byk skit warna biru...diapit putih...
akhirnya gitu la rupanya..comel tak??


pastu tambahan...
sya Request...nak tempat sangkut tudung...
maklum ler,,,tudung berlambak,,,da beli Hanger penyangkut.
tp still nampak x kemas..sbb nak sangkut hanger tu problem x de paku lak nak sangkut
so arap lepas ni bleh la kemas skit Tudung yg berlambak tu...
so pasni x de alasan dah mane nak sangkut tudung kann..




da wat ni masih lagi ade Masalah,.....
masalahnya budak cenonet ni lak wat halll...




jadi tempat mainan dia lak...
main tolak tarik,,,itu lah kejaannya..
pastu main sorok² dlm Wardrobe...
aptb...


 Harga Wardrobe : RM4,400 
(lebih murah dr Chinese : RM5,000) 


p/s : abaikan langsir tu..
x sempat lagi wat langsir baru..
pakai langsir sedia ada yg rumah lama dulu..
langsir sya wat sndiri tu u...(jahit lurus langsir boleh la wat) hihihi

4 komen:

Iela Fazielah said...

cantik sangat.. i loike!

Aty_Fared said...

waaaahh..murah gak harge tu... cantik pulak tu...:)

hainom OKje said...

Cantiknya Sya......
Dulu dulu masa nak pindah rumah, berangan nak buat wardrobe cenggitu....tp memandanglan al fulusnya kurang menyengat terus tukar plan, beli almari jer sudah! hihi...

Shahril said...

Nak mintak contact number org yg buat wardrobe tu boleh? whatsapp saya di 012-4497929

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...