FOLLOW ME

02 November 2015

Dah Pindah Rumah Baru



Salam...
oh penat sangat pindah rumah baru...
dulu dr rumah kuarters ke rumah lama,, x de la penat sgt..
sbb mmg x beli barang rumah byk,,sbb da tau nak pindah 
ini,,,skang brg rumah da byk,,,fuh,,penat packing..


sebenarnya x de Planning pun nak pindah cepat...
oleh kerana suami tetiba pi Umrah,,,& jadik,,plaknya diawalkan penerbangan..
terpaksa la pindah cepat²..
klu ikut hati omak ni,,,malas lg nak pindah,,sbb x sempat kemas & pack barang
paham jer la,,ade baby kecik,,pastu x de org nak tolong jaga baby..
mmg x sempat mengemas rumah...
biler memikir kesian plak suami nt hati x tenang,,,slagi x pindah..
dia nt x bleh fokus nak siapkan diri blajar sgala hal persediaan ke umrah..
doa² bagai...
so relakan hati pindah dalam paksa...cewahh ayat..


hal suami nak pi umrah pun non-planning,,
nt leh ade masa cite..


kelam kelibut mengemas..
sya ni da risau,,byk barang x kemas lg,,
tp lori nak datang dah..
so suami cakap,,,boleh² ajer dia..


Hari Bday I you kami pindah...
wah syoknya la kan..
nt sya igt la tarikh pindah tu..
syok la sgt,,,pindah ari bday I...haram suami ingat nak celebrate bagai..
sya ingat tp mmikir smua kepenatan angkat barang,,x per la...
sya pun sama penat jugak ke hulu ke hilir...


lori sampai angkat barang yg besar² dulu...
angkut 1 lori - 1 Trip jer...
seb bek lepas smua barang besar...
seb bek gak suami rojer adik beradik ipar duai dia...
smua turun padang,,,adik badik sya x dpt datang..
adik badik dia duk dekat² je tu senang mai...
dapat la yg lelaki menolong angkat barang...
mula² ingat nak upah orang,,tp suami cakap x yah..
mtk tolong adik badik je angkat barang..





seb bek Kakak Ipar ade Hilux tu...
mane² barang yg terlampau banyak yg x muat lori...
dpt la angkut ngan Hilux dia...
ade la gak 2 trip Hilux tu ngangkut...
 



Alhamdulillah lega dah selesai pindah...
boleh la suami pasni fokus pasal nak pi Umrah tu..
cumanya skang mmg Rumah Baru masih bersepah,,, x sempat kemas lagi..
mmg amik masa gak nak kemas tu...
sya x bleh nak kemas umah sgt,,,


nak kemas rumah pun susah...
Wardrobe masih x siap lagi...Kitchen Kabinet pun blum ade..
kitchen kabinet dah tempah tp lum siap..


ok daaa...
rasa kurang skit sesak kepala ni da settle pindah ni...
wassalam..
 

1 komen:

Aty_Fared said...

pindah umah memang penat..!! tak suka kan..hahaha...nak kemas sebelum pindah satu hal..lepas pindah tu lagi satu hal lain.. bertabah lah.. ;)

neway sya..hepi belated besday.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...