FOLLOW ME

12 November 2015

Cat Mengecat Rumah...



Salams...skang tgh Warming Up Cite Pasal Rumah...
Warming House,,,hihihi,,ntah biler yer...KIV dulu..


hari ni nak cite pasal Cat Rumah...
sya tak cat 1 Rumah pun...kite blanja duit utk Perkara² penting dulu..
cuma cat di Bilik Masterbedroom & Hall 


Hall sya upah Indon yg Renovate rumah kami jer..
sbb rasa kami ni tak berbakat nak cat sndiri...
color cat lak gelap,,,rasa mmg susah nak cat..nt warna x sekata
so baik upah pada yg pakar..
alhamdulillah ok lah rasanya diaorang cat..
2-3 bijik kedai cat jugak kami gi nak cari color yg sya nak ni..
sbb mmg berkenan sgt color yg sya minat ni..
akhirnya jumpa gak kedai yg ade color sbijik cam sya nak..
cat ni amik yg paling mahal sbbnya beza brape RM jer..
pastu klu anak menconteng,,blh padam/sapu jer,,cepat hilang..
maklum ler,,budak kecik mmg suka conteng dinding..




nampak sangat Pencinta Pink kan...hihihi..
belah tepi yg putih tu,,,cadangan nak letak wallpaper...
tepi tu dinding di Dining...
sampai skang x letak lg wallpaper...
dah beli konon nak tampal sndiri jer...
tp x de masa lagi nak wat...


Bilik Masterbedroom...kami cat sendiri jer..
ok,,,ni Pengalaman Pertama Mengecat Kami... 
huhuhu,,,ingatkan senang je Kerja Cat Mengecat ni...
rupanya payah gak,,,patutla org amik upah cat sampai Beribu Hinggit..
saje nak sonok² sambil luangkan masa sama anak² cat bersama-²...hihi..
utk memori anak beranak..skali² ngan baby pun join sama,, abis sluar kena cat...haha






penat mengecat wehhh...sbb bilik ni besorr..
lenguh jugak bahu w/pun juz roll on je penggelek cat tu..
yg kami kata susah tu cat sebab,,,,ade sesape nampak tak???
color cat x sekata...
x pasti sebab ape jadi gitu..
lantak pi lah....sbb dlm bilik je pun...hihihi..


yg ade sebahagian x cat,,putih jer tu..
sebab letak Wardrobe kan tutup situ...
x nak la memenatkan diri mengecat situ..
coz tutup abis smua bahagian tu..


k...
pujuk suami cat bilik lain...
opsss,,,surrender dia,,,x mo dah..
penat katanya kejaan mengecat ni....hahaha...

1 komen:

hainom OKje said...

Mmg pun Sya......kalau tak ye ye...mmg malas nak mengecat ni. Banyak kerja. Tak pelah cari pemgalaman, sekurang kurangnya dah tau susah senang mengecat....

Okje duk usha warna white barley ni ..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...