FOLLOW ME

09 January 2015

Dah Jahit Tanda Nama & Lencana Sekolah Baju Syauqi





Tahun ni sya x payah nak susah² jahit nama sndiri kan..
sebab tanda nama tu tempah jer...cuma kena jahit kat baju jer la..
hermm...ingatkan senang nak jahit lencana tu...payah gak rupanya..
sebab ada poket tu yg payah nak jahit..
yg tanda nama tu sya pakai mesin jahit jer senang..
tang lencana tu,,,klu pakai mesin jahit....mesti terjahit skali dgn poket..
 sebab baju ni mahal skit,,,x nak la rosakkan baju tu..
terpaksa la jahit tangan jer lencana tu..
siap 2 helai baju...
fuhhh,,penat gak jari jemari ni menjahit...
sampai senget bengot jahitannya...
tu baru btul seni kan,,,Homemade,,hihihi,,,
(banyak ler alasan,,,nk cover benornya sya ni x reti sgt menjahit)





ada 2 helai lg baju x jahit lencana..
sebab baju tu murah skit,,,
sya ingat nak tetas dulu poket tu & jahit lencana
pastu baru tampal balik poket tu...baru senang jahit..baju murah x sayang sgt..hihi
malas dah nak jahit guna tangan ni..
jahit manik sya suka lerrr..
baju yg atas tu sya x nak tetas sbb takut jahit balik poket x cantik..
sebab sya ni bukan pandai sgt guna mesin jahit...
jahit lurus boleh la sya ni,,,klu nk control stop mesin tu payah skit..
mujur jugak la ade mesin jahit buruk pemberian mak..
blh jugak guna time terdesak..hihihi
sya main taram je jahit tu sebab x pasti nama tu jahit atas poket or dekat poket
so buat 2-2 jenis,,,klu x btul,,,1 je kena tetas & betulkan smula..
mintak² blh la guna 2-2 jenis ni...malas dah nak menjahit balik...


2 komen:

Sue-Rya Qistina said...

wahhhh..dah siap dah..kita tak dpt nak jahit lagi sbb lencana sekolah dah abis masa cuti aritu..stress je nak kena tunggu sekolah bukak pulak, x psl je nnt sure kena beratur panjang semata2 nk beli lencana..huhuhu

sumysya said...

@Sue-Rya Qistina alahai siannya...faham sgt la situasi tu nt..hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...