FOLLOW ME

09 January 2015

Untungnya Bila Anak Masuk Hospital...Ubat Free Insurans Bayar



Biler anak masuk Hospital...
Insurans masih cover Treatment dlm tempoh 2 minggu lepas discharge wad..
dlm 2 mggu tu doc akan monitor lg anak sya,,,doc bg tarikh temujanji utk jupe
so nt doc akak periksa kesihatan anak Free,,x perlu sya & suami bayar..
masih di Cover oleh insurans..
tu yg untungnya,,,masa jupe doc tu bleh la sya mintak ubat-ubatan yg ssuai utk anak
maklum ler,,,baby sblum capai umor 2 tahun...mmg kerap demam kan..
so kat umah memang perlu Stand-By jer Ubat-Ubatan..


Last Day Doc check syamim..
tiba² doc cakap..."Oh kulit baby ni pun cam problem"
dlm hati,,,eh mmg kena sgt dah tu ngan masalah syamim..
kite ni mmg malas la nak ngada² mintak ubat kan..
pastu sya pun cite lah masalah Kulit Syamim cam cite SINI
then doc tu kata..."OK,,,I bagi jugak ubat utk kulit dia"
hehehe,,,mama ni suka giler la,,ubat free kan,,,yg mmg Berguna utk anak
mesti la nak kan..


bla da discharge & amik ubat...hubby yg uruskan..
mama check la bungkusan...
aik??? doc ni...ubat utk yg sakit skit jer...ubat Kulit plak Over Banyak..
time dulu masa syasya ubat pasal demam ni byk gak bagi...
(doc yg sama treat syasya & syamim)
yg ni bagi ubat baki yg syamim minum di hospital,,,kiranya x banyak lah..
hermmm,,,x kisah la,,,next leh mintak..



1 plastik ubat jer..

tiap² jenis dpt 2 botol...kecuali yg rendah tu 1 botol jer

yg ini je ubat yg sakit tu..
1 demam, 1 selsema,,1 cair kahak & ubat minum utk aper ntah..

nt 2 mggu lg jupe Doc lagi tgok camne kesihatan Syamim..
masa tu leh mintak Ubat-Ubatan yg pasal Demam,,,Selsema bagai...
best kan...
Untung..Untung...



1 komen:

Sue-Rya Qistina said...

untung berganda-ganda ni. hehehe..semoga syamim cepat sembuh ye..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...