FOLLOW ME

15 June 2017

Baju Raya JAKEL Tahun Ni....2017



Salam...
kbtulan masa balik kg yg lepas...
lalu Jakel Senawang..jakel ni baru je buka Branch di situ..
tgok lak sblum tu di fb Jakel akan mulakan offer Happy Hour start mggu tu...
so ajak suami singgah Jakel,,,x pernah shopin kat Jakel..


so sampai la...
masa tu tgh ade offer Happy Hour Baju Melayu...
then pilih la color utk suami..
mula² sya da plan tahun ni nak Tema Color Biru Turquoise.. 
skali cari color da jumpa tp jenis kain lak x bekenan...
pastu suami lak x nak sebab dia kata dah ada Baju Melayu warna tu..
dia x nak lah ade Baju Melayu color sama,,,bkn slalu kan beli baju melayu,,,
biarla baju melayu dia ada macam² color,,,
jadi sya ikut je la,,sebab kite ni pompuan, baju smua color ada kan...hihihi
so pilih Color Tema Emerald Green...
 klu ikutkan color ni da lama outdated,,thn² yg lepas da Trending..
tp beli je la sebab color ni mmg x nah ade lagi..



 

1) sya pilih Baju Melayu suami Brand Aaron Aziz..
cutting biasa,,,suami x suka fit² ni...
2) Kurung Moden Sya
3) Kurung Moden Syasya


mula² ingat nak beli skali Baju Melayu Upin Ipin utk Syauqi & Syamim..
tapi harganya mak oi...Rm100++ gitu sorang...mahal sgt la rasa..
cam baju dewasa lak harganya..
klu beli kat luar bleh dapat murah lagi...
tak berbaloi rasa nk beli mahal² sgt sebab budak lelaki bknnya pakai sgt Baju Melayu..
 sekejap je, dah tak muat nak pakai...
tak jadi beli kat diaorang....
ingat nak pi cari kedai biasa je...


But seriously rasa cam Tipah Tertipu je Jakel ni...
sya pilih cepat² takut x sempat dpt harga Happy Hour..
pastu adik SalesGirl Jakel yg ikut kami tu cakap :
"kak jgn bimbang... akak lambat bayar pun x pe,,,sya da lock harga murah utk akak"
so sya pun relaks² je pilih...
sedangkan tgok org lain duk sibuk tggu Speaker Umum Happy Hour...
org lain duk angkat² tgn antara 10 org je terpilih nak dpt harga tu..
sedangkan memang Jakel tu jual harga yg sama je sebenarnya...
x payah tggu Happy Hour,,,SalesGirl boleh bagi harga baju yg sama dengan Happy Hour


hrmmm...pasni memang sya x mau dah shoppin kat JAKEL
membeli pun sbb terpengaruh iklan by Artis Scha Al Yahya & Awal Ashari...
majoriti Baju Raya Wanita harga start RM150 smuanya...RM150 tu harga Happy Hour lah..
x de yg murah lagi dr tu w/pun Happy Hour...



sekian cite Jakel kite kali ni..
da...
Selamat Berbuka Puasa,,,ops jgn buka skang yer...tggu Maghrib nt...hihi


0 komen:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...