FOLLOW ME

13 September 2016

Tragedi TERKORBAN di HARI RAYA AIDILADHA



Salam AidilAdha smua..
sya raya simple je tahun ni..
igtkan nak beraya kami² je sbb tak balik kg kan..
tetiba pak & mak mertua nak datang umah kami Raya skali...
sebab anak² yg lain smua ikut suami balik kg..
pak & mak mertua tak balik kg lah,,sbb nt kg pun sunyi kan..
itu tak kisahla kan...


cumanya...
biler depa dah datang umah kami...
so sya sibuk la kat dapur...
so syauqi pun 'RAYA' lah guna HP...
sbb maknya tak terjaga HP nya...
guna HP dr petang sampai ke petang soknya...
sya pun malas la nak bising memekak kat anak² time depa ade kat umah...


biler depa dah balik...
tgok lah HP.....
HUWAAAAAAAA......
All My Precious Memory GONE....
segala gambar dalam memory card HP habis hilang...
dah la banyak....
dan banyak jugak yg gambar² tu sya tak save kat pendrive or pc ke...
memang terkilan sgt...sbb HP tu sya beli masa tengah mengandungkan syamim @ baby
so mmg banyak gmbar syamim,,,video dia dlm HP tu...
biler anak 3 ni mmg masa x terurus..
so byk gmbr syamim sya biar jer dlm HP tu tak save..
sebab ingat selamatlah gambar tu tersimpan dalam memory card...
ralat..ralat sangat...
sblum ni dah pernah terpkir nak copy smua gambar tu dlm pendrive..
dah nah wat,,,tp amik masa terlalu lama nak simpan smua tu..
masa kat opis pun limited & kekangan tugas..so x jadi wat...
 x jadi la simpan copy tu...
pernah tpkir camtu sbb pernah tpkir kut anak² tersalah klik aper² biler main HP...
so,,,aper yg dirisau dah terjadi & tiada BACK_UP piccas...
 
 
ohhhhh.....sedih giler...
dr petang smlm sampai ke malam x henti² nangis..
sedih sbb gambar syamim smua ilang...dari baby sampai la ni..video baby yg banyak pun abis
gmbar tu ade la gak copy skit² kan,,,klu video sah² x save maner² sebab fail besar...
yg 2 org tu sya  x kisah sgt sbb dulu sya rajin transfer gambar...
 
 
adoiii...x tahu dah nak wat per..
rasanya ank dah terFormat kut memory card tu sbb da '0" memory..
menangis air mata darah pun x dpt kembalikan dah gambar & video tu...
 
 
bukan lembu kambing je kena Korban raya ni...
skali ngan Memory Card GambarKu TERKORBAN jua.....
uwaaaaaaaa....nak sambung menangis lagi...
 
 
p/s : nak marah anak pun tak guna dah....perkara dah terjadi...
rotan kang wat sakit anak jer,,,semata² sebab gambor...
so,,,,,aku PASRAH jer lah...
 

4 komen:

Fhatin Amelia said...

sabar jelah ehehe done follow http://mellyacrayola.blogspot.my

Iela Fazielah said...

aduhai..sayangnyer

hainom OKje said...

Biasanya mak pak tak maunya Raya rumah anak ni terbalik pa ye Sya. Fahamnya hakak dgn kebizian Sya dihari Raya tu hihi.... mesti tak lalu nak makan kan...

Emmm....dah terdelete nak buat mcm mana lagi. Sabar ajelah nampaknya. Benda dah berlaku.

umi adam faris said...

Ohhh kasihannya mak

Bersabar lah ya

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...