FOLLOW ME

07 September 2016

Tragedi Cermin Belakang MYVI Pecah Gara² Tukang Mesin Rumput



Tragedi terjadi hari semalam...
tekezut sgt...pagi² baru masuk opis tu..
sbb pagi² park kereta ok je tgok cermin bonet blakang...
baru duk kejap dalam opis,,,baru brape minit,,,
kawan bgtau cermin crack suh pi check...
masa park kereta tu memang ade pekerja di opis ni tengah mesin rumput...
so,,pi tgok,,,SAH,,,,memang pkerja tu yg salah...
siap ade bukti batu kecik kat blakang bonet tu,,,maintain duk situ...


sya pun,,,,oh,,,Blurrrr,,,x tau buat aper..
x nah lagi jadi eksiden gini..
seb baek kawan ade suh refer org tu org ni...bos la kan..
sebab sblum ni pernah jugak ade staff pernah pecah cermin keta sebab yg sama..
so tau lah step² nak settle hal ni...
so sya pun ikutlah saranan kawan tu...


dipendekkan cite...malas nak panjang cite...
syrkt. pembersihan slaku bos pekerja tu sanggup gantikan cermin tu...
dia yg bawak pi kedai...
sya pun malas lah nk pkir dah,,,percaya jer lah,,,arap² cermin ORI lah yg dia tukar..
mintak suami suh escort gi bengkel pun x leh,,,sebab dia tengah kerja gak..
pastu kerja urgent,,,memang x leh tinggal...
sya pun klu ikut pi bengkel pun,,,bukan reti pun bab² keta ni...
so harap bos dia tu Jujur la kan,,,org melayu kite...
arap janganlah hancurkan kepercayaan kami...
kami suh ganti cermin Original hendaknya...
arap² btullah ORI nya...


so skejap je da settle ganti tukar cermin baru...
sya pun lega lah...
tu lah critenya...


meh la tgok rupa kejadian cermin pecah tu..




ohhh...yg aksesori yg rompong blakang bonet keta tu...
bukan org tu yang wat....hihi....mak sya yg patahkan...
kejadian tahun lepas masa suami tengah pi Umrah...
da beli da aksesori tu utk ganti...tapi benda tu warna putih pulak...
so kena pi cat dulu warna merah,,,baru leh tepek situ...
lambat benor ganti sebab susah gak nak cari kedai jual spare part ni...
kat pusat Perodua x pi tanya lak sbb takut mahal...
tapi mahal gak lar menda tu w/pun kecik...
menda tu harga lain,,,,kena add lak logo Perodua harga lain...
dah hampir cecah RM200+...tu lum campur nak suh Pomen pasang lagi & cat...
agak² mau cecah RM350 ke atas...
huii bleh tahan gak utk menda cenonet gitu org kata...
hihihi...


now da siap ganti baru..
rupa cermin baru kek bawah nuuu....




3 komen:

Iela Fazielah said...

aduhai.....tp nasib baik bos tu settlekan n bwk gi tukar cermin kan..mcm kes kete kancil suami ila dulu kena langgar ms mula2 msk rmh paragon dulu.... tp kira sumysya xpayah nak gerak mana2..dia uruskan semua

hainom OKje said...

Nasiblah bos dia nak bertanggungjawab....kalau kena keluar duit sendiri tak ke naya

shazeem_ezzat said...

Salam. Boleh saya tahu kedai cermin yang dekat mana pergi ye?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...