FOLLOW ME

16 August 2016

Bertukar Pula Amik Penapis Air CUCKOO



Salam...
btul² abis kontrak penapis air Coway,,yg pernah cite SINI dulu & SINI
berakhir sudah kontrak selepas 2 tahun,,,sya tukar amik CUCKOO plak...
bukan sbb Coway tak bagus,,,tapi sebab sya nak try air alkali pulak...
pulaknya nak jimatkan kos skit...maklum ler skang macam² nak kena bayar kan..
so kite cut kos yg maner² bleh cut..
sblum ni Coway bulanan RM130...
yg ni Cuckoo bulanan RM103 jer lah..da jimat berpuluh rm kan...
ade org kata,,per la sgt puluhan rm tu kan...oh penting....
sbb dgn puluhan rm tu,,sya blh beli RM30 topup prepaid telefon tau..
sya malas nk cite panjang pasal hutang sya yg ade utk terang kat korang..
yg penting....pointnya,,,jimat,,,sudah..


lagi 1,,,,sya nak jimat space di rumah...
sblum ni penapis air coway ni berdiri sbijik kat sblah peti...
rasa cam semak lak sbb sya dah wat penuh Kitchen Kabinet kan...lupa lak nk snap tunjuk pic
so sya wat kputusan amik penapis air letak atas table top jer...
supaya ruangnya leh lapang nampak sbelah peti es tu..
plaknya ade beberapa pintu kitchen kabinet tu 
x bleh bukak sbb terhimpit ngan penapis coway tu..
 jadi cenggitu sbb tak plan betul² ukur,,,salah diri sndiri gak..




so...ni lah new look my penapis air Cuckoo..
cumanya yg susah skit,,,cuckoo ni tak ade air suhu biasa..
klu coway dulu,,putar je tmpt air Cold,,,trus jd suhu Room air..
ini,,,nan hado,,,Hot & Cold je..
klu anak² nak minum,,,sya kena campur² lah airnya supaya jadi air suhu biasa


tapi sbenarnya ade 1 tmpt salur air tapis suhu biasa kat sinki dr cuckoo...
cumanya air tu kena salur dulu keluarkan 1-2 minit kluarkan...baru leh minum..
so cam leceh skit...
kite ni cam nak senang jer kan...
malas nk tggu²..nak cepat jer...


ok...sblum terlupa...
disahkan HALAL juga...sebab tu sya berani ambik..
skang ni produk ni pun da popular & keluar iklan di TV...


ok...sekian...
x nak merepek panjang...

1 komen:

Nieyl said...

singgah petang...
nieyl pun nak tukar jugak penapis...
tapi x tau lagi..masih dalam survey lagi..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...