FOLLOW ME

30 November 2015

Baru Pasang ASTRO NJOI Memang Best..



Sya memang da Anti Giler & sakit hati ngan ASTRO...
sbbnya tiap² tahun ade xtra service cas...bertambah² bayaran..
drpd amik yg harga plg murah RM39.90 up up trus sampai RM60 lebih..
itu pun sbb ASTRO x abis² call suh upgrade..
ingatkan upgrade dpt dekoder yg canggih...
rupanya yg paling murah jer...
baik lg pakai yg lama siap ade jam leh tgok..
tukar tu bukan per,,,sbb dekoder lama tu cam wayarnya da longgar..
tu tukar sbb takut rosak nt...




bayar tu x kisah la kan....
tp yg kisahnya.....anak² x behenti² tgok kartoon...
maknya sibuk,,,klu maknya tido lambat..
dr pagi sampai 12.00 mlm tgok tv non stop...
tgok mata pun da jd eyebad dahh...
klu x bg tgok,,buat perangai...
pastu sya pun ugutlah budak² ni nak tutup astro...
pastu si syauqi cabar mama yer...
hahhhh...trus mama pi tutup akaun astro...
padan muka...skali ngan mama ni padan muka x tgok tv gak...
mama ni da le feberetnya tgok tv gak...hahaha
sblum pindah umah lagi da tutup ASTRO...
berbulan jugak kami ni bertahan tak tgok Tv...
mama pun sibuk ngurus anak²....mmg x de masa pun nk tgok tv..


selepas berbulan betahan tak tgok TV...
pas pindah rumah baru,,,baru kami pasang TV..
sbbnya mmg nak Pasang Astro NJOI...
hamik korang anak²...tgok kartun hari Weekend je yer...
pasang NJOI x yah bayar bulan²...
cuma permulaan je mahal la skit...RM428 termasuk upah pasang seumur hidup...
klu nak tutup balik Njoi ni rugi la sbb 428 tu mmg hangus,,,x dpt dah balik duit tu..
biler da pasang tu,,,,wah puas hati jugak siarannya Clear,,,cantik gambar...




cumanya,,,,oh nk dptkan khidmat pasang ni payah benor...
nak citenya,,,beli tv wat perhiasan hampir 2 mggu lebih...
sms, call & online,,,no telefon kat tepi² jalan yg bertampal tu abis cuba...
langsung x berjaya,,,da sms x reply...
da call,,kena tggu call back,,,haram x dpt call back...
akhir skali,,,teringat pengasuh pasang njoi..
trus call tanya dia caner dia pasang dulu...
dia kata ade org promo kat pasar malam,,pastu dia cakap kat Tesco ade Booth...
booth kat Tesco tu mmg kami tau ade ASTRO,,,tp diaorang x promote pun Njoi tu..
ingatkan x de kat situ,,,padahal da lalu lalang depan booth tu byk kali dah..
skali pun x nah tanya  ade ke tak njoi situ...


trus hari yg sama tau...sya pi Tesco
Daftar Njoi...rupanya mmg ade,,,tp diaorang x bgtau...
sbbnya mmg la diaorang x promote sbb suh org langgan yg BERBAYAR kannn..
tp mmg bagus adik yg jaga booth tu...
pesan kat dia,,,akak nak cepat dik pasang ni...mintak Operator call cepat akak
sbb klu operator tak call kite cepat,,,kite x leh set Temujanji nak pasang..
da temujanji baru operator akan call bgtau nama org yg pasang...
set pulak temujanji ngan org pasang,,2-3 hari gak proses
hari yg sama gak operator call...
mmg skejap je urusan x sampai smggu..da settle pasang Njoi...
adik tu siap bg tips,,,akak klu Astro call,,,akak jawap smua x nak promosi..
sbb klu ckp ok,,,automatik Njoi leh bertukar jd langganan yg BERBAYAR...
mekasih la dik oiii sbb akak mmg anti btul ngan ASTRO Berbayar ni...
anti sbb bayar tp x tgok sgt tv...rugi la kan..


tak kisah la NJOI pun....mmg ENJOY sangat lahhh
tak per...klu rasa nak siaran yg best² skit..
blh je beli Prepaid tu...beli siaran pilihan...
boleh option sukahati kite nk amik yg maner kan...
rasa nak tgok baru kite beli...baru untung 
ini ha...tv tak tgok sangat...tp bayar jer mahal...


lantak korg la anak² tk tgok kartoon 
biarla org kata kesian anak ke,,,kedekut ker..x prihatin ke...
sbbnya mama nak suh korang belajar rajin²..
bukan asyik tgok kartun jer...


wassalammm..
skian luahan hati mama...
mama njoi menjimatkan kos ekonomi keluarga...
memang enjoy sesangat..
klu ade ASTRO biasa pun,,sya tetap tgok TV3...
x tgok pun siaran astro tu..
tak tau la nape...suka benor tgok siaran kat TV3..
agaknya da biasa dr kecik sampai besor TV1-TV3 je tgok...


k...daaa...

4 komen:

hainom OKje said...

Geramkan.....tulah semakin lama semakin mahal pulak yg Astro charge. Macam macam yg nak diupgradenya. Entah pape...

Last last okje tukar yg pakej murah balik

Iela Fazielah said...

ila pun plan nak pasang njoi gak n tutup astro sediaada..tp kena tunggu abis kontrak bln 2 2016 ni...gatal dulu upgrade yg boleh rekod2 tu....tp plan suami lak..tuutp astro n pasang Unifi...still ada tv gak.... anak2 dah sekolah kan...xbagus utk mereka tgk kartun selalu

sumysya said...

@Iela Fazielah unifi pun ok gak tp rumah kami x de coverage lg unifi tu..

Rosma Khai said...

@hainom OKje
Sape nak beli ANDROID TV BOX, DECODER SKYBOX, OPENBOX, CLOUDHD....
Harga murah kasi.
Boleh pos@COD di Sunway,PJ.
Jika nak langgan MYIPTV, HDTV, HUAT88TV, CLINE/ CCCAM....
Whatsapp sy 013-3332502

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...