FOLLOW ME

18 May 2011

Mai Beli Pampers Murah



x sempat amik pic baru...jd guna yg lama jer...blh ker??

abaikan brand HUGGIES yer,,,,brand FITTI pilihan sya


Dulu-2 masa baru dpt anak,,,1st baby,,beli pampers brand DRYPERS

pampers nie dulu harga berpatutan & ok,,

baby blh pakai pampers ni dr mlm sampai siang tanpa bocor...

pastu,,,bile da dpt sambutan & dikenali ramai,,,DRYPERS da up kan harga...

mmg mahal la skang..

tggu promosi baru dpt murah skit,,,tp jarang-2 ade promosi utk brand nie...


anak sya jenis peha besar & punggung lebar,,,

jd kena beli pampers yg potongan besar,,,

x leh pakai yg jenis potongan slim,,,,


survey,,,punya survey ngan member2 yg berpengalaman,,,

akhirnya pilih brand FITTI

sampai la ni,,,anak 2nd pun trus pakai ni...


tak kira siang & malam mmg pakai pampers nie jer,,,

ok lar bg sya pampers nie sbb,,

slalu klu pampers murah,,

kapas akan berkumpul kt tengah & mmg cepat hancur & berbulu2 kat bhgn depan,,,

pampers nie ok lar,,,tahan lasak lar bg sya....


mcm sya slalu beli time promosi,,,slalu kat GIANT mesti ade promosi

tp kena rajin belek2 srt kabar or katalog promosi,,,tiap2 bln mesti ader,,

pampers ni klu tk promosi RM 30+ ke atas...

bile promosi dpt lar 25+ ke atas..


yg dlm gmbr nie sya beli kat TESCO 6/5/2011 yg lepas,,,

harga promosi RM24.99,,,sblum nie harga kt TESCO nie RM33 ke atas,,,x igt harga btul


sape2 yg rasa nk jimat tur,,,sya nk kongsi jer info nie,,,try la test pampers FITTI nie

sya da pernah try PUREEN, PET-PET, HEY BABY, PAMPERS COMFORT,,,smua tk best

pas pakai FITTI nie da tk cari pampers lain...


nasib baik my baby tk de alergik walaupun asyik betukar pampers,,

masa tgh pencarian pampers yg bersesuaian,,,

sya tk kisah lar org kata kite tk branded,,,sbb nya klu brand tu ok & murah,,,ok jer

duit poket kite gak yg nk kuar,,,bkn org,,,,org byk duit tk per lar nk brand2 nieee...


p/s : ade org malas nk pi beli brg 2-3 kali kt pasaraya dlm sbulan,,,wat leceh & rugi minyak jer,,,sya tk kisah sbb rasa dkt je umah ngan GIANT & TESCO,,,




wassalam utk en3 hari ini.....



4 komen:

ummiaqeef said...

x pernah try fitti.. sbb dari kecik mmg pakai drypers..laki aku tu dia malas nak tukar²..kadang aku suke beli pet pet sbb size L aqeef leh pakai lg yg pet pet cutting besar..so bile pakai nmpk ngam2 xde la longgar or ketat sgt..

sumysya said...

@ummiaqeef

Dulu-2 aku beli 2 jenis,,drypers utk mlm & fitti utk siang,,pastu bile aku try pakai mlm tk bocor,,trus beli fitti jer,,

syauqi pernah pakai pet2 hr mlm,,bile bgn pg mesti basah sbb dia suka tidu terlangkup,,,fitti lg better lar,,ko cuba lar fitti

MAT NOR said...

Wife saya sebelum ni beli diaper Fitti online kat lazada untuk anak sepupu saya. Sekarang ni beli kat 11street. Rajin sungguh dia shopping diaper walaupun kami belum ada anak lagi. Tolong belikan untuk anak buah dia. Baru2 ni beli 12 pek drypers kat 11stret, 9 pek drypers superhero M80 dan 3 pek drypers S88 pada harga RM20/pek masa offer 11.11 di 11street sebab guna kupon diskaun memang jimat. Wife lebih prefer beli online sebab lagi murah setelah compare harga dengan tesco online dan katalog econsave. Kami lagi 6 bulan baru ada baby harap2 ada lagi offer di 11street untuk bakal baby kami.

sumysya said...

@MAT NOR TQ komen panjang lebar & bg tips shop @ 11 street, nt leh shop situ lak...tentang pampers fitti tu skang, dia da wat packaging baru,,w/lpun strap pampes tu lebih elok dr dulu tp pampersnya da x kualiti macam dulu,,,sbb makin nipis,,,so sya tak pakai dah fitti skang...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...