FOLLOW ME

06 March 2017

Percutian Big Famili di Langkawi - Part 1


Assalamualaikum...lama sungguh skang menyepi..
sekarang terlampau sibuk sangat,,sejak da dapat pengganti bos pencen..
bos baru gelaran Dr...cara kerja pun da lain,,,kerja pun leh kata non stop..
dia bz,,sya pun sama terpalit bz...mmg x de masa senggang free lah..
x de da masa nk pi minum & makan tengah hari awal skang...huhu..


now...
meh nk story...
adik sya keje Air Asia tu dapat tiket free...
offer sya sefamili & bawak mak & adik badik skeluarga...
sebab mak x nah lepas lagi gi Langkawi,,so kami bawak pi sana lah...
sya lah eksited lebih...leh numpang shopping kan..hihi


huhu...banyak syok wooo percutian kali ni...
sebab 100% kos homestay,,tiket & kereta sewa semua adik aku tanggung...
hihihi...dia dapat rezeki terpijak...tu yg nak blanjer adik badik..
so,,,da dia tanggung tu,,,,dia suh sya lak take over kos makan kami kat sane..
orait la kan,,tu pun,,mak ade top up jugak blanjer makan...
seb baek...sebabnya nak habaq mai,,,,skang makan minum kat sane da mahal weiii...
kami pi skejap je,,,3 hari 2 malam jer...
sebab adik yg sorang keje kg,,,x leh cuti lama²,,,keje Pak Guard susah nk cuti..


Hari Pertama sampai terus naik Kereta Kabel
sya tak cite kat mak pun naik kereta ni tinggi..
klu tak,,,memang tak hingin dia naik lah...
da naik,,terpaksa la kan...











seharian kami kat area kabel car ni..lama lah abis masa kat sini
mak sya naik ni sampai termengah² semput..
so kami berehat sebentar kat meja tu...
lepas mak ilang rasa letih dia tu, baru kami turun..
turun tu terus ke 3D Art...



skang ni da naik harga dah oiii...
kami amik yang Basic Combo jer..


Dewasa - RM40.00
Kanak² - RM30.00 (mulai umur 2 tahun ke atas)




Tiket Basic Combo

SkyCab
SkyDome
SkyRex
3D Art Langkawi 


Ini pun da x larat da nk tgok smua..
aku teringin nak naik Duck Tour,,kena bayar lain RM38.00 sebab x amik pakej..
tp pkir sebab diaorang x mo naik....x kan la nak naik sengsorang kan
seb baek tak amik sebab da keletihan sangat²..
kat sini da lama...pastu next stop kami di 3D Art lama jugak...
maklum ler sakan bergambor kan...hihi...
k next...cite 3D Art.. 

2 komen:

hainom OKje said...

Seronoknya keje Air Asia....dapat free tiket berapa orang tu Sya? Semua ke? Mak aiii syok betul.

Pernah jugak naik keta kabel kat langkawi ni tapi lama sangat dah... Masa tu ramai orang, jenuh le menunggu

sumysya said...

@hainom OKje adik dapat 8 tiket free tiap² tahun

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...