FOLLOW ME

02 February 2017

Mama Beli Iron/Sterika Steam Amway (Philips)



Assalamualaikum & Good Morning smua...
lama dah sya menyepi...
skang ni sgt bz keje lepas dapat bos baru Title Dr....
panas punggung mama wat keje memang x de masa nak feeling Free 'u'
sentiasa ade job...free pun klu dia gi meeting,,,baru leh tarik nafas panjang...
itu pun da ade keje ditinggalkan suh wat...
so pasni jgn pelik la klu mama cam chipsmore,,jap ade jap tak...hihi


Now...mama nak cite pasal Iron Steam Baru mama...
tak pernah terdetik di hati pun or masuk Wishlist mama nak beli ni...sbb mahal
tp sebab skang bile sejak anak² dah 2 orang bersekolah,,,,mama lagi sgt sibuk di rumah..
keje lagi non-stop...
adik ipar lak ejen Amway...sblum ni beli Pressure Cooker cite SINI ngan dia
so mama berpeluang la beli Iron/Sterika Steam Amway jenama Philips ni
dengan Harga Ahli..
so rugi la mama x ambil peluang ni kan...
 so mama bincang ngan hubby pasal nak beli iron ni,,,& suami paham
mama yg banyak urus anak² punya kelengkapan sekolah kan...
so dia setuju lah beli iron ni...w/pun harganya da cecah 1K...huhu
dengan syarat Ko Bayar Separuh Aku Bayar Separuh...
huiii,,,mama x kisah la janji dapat,,,drpd x dapat langsung....huhu...
klu nak tggu hubby bagi Hadiah Free mmg Musang Berjanggut la mmg ke sudah x dapek...hihi


nak citenya mmg sblum ni
mama iron baju Uniform Sekolah Anak² berjam² la sbb nak settle iron baju utk seminggu terus..
then hari lain lak mama iron baju mama lak sbb keletihan..
tu pun kadang² mama iron baju mama tiap² hari x kira masa
sebab mmg mama x cukup masa sgt rasa kat rumah nak wat macam² kerja..


Then biler da dapat Iron Steam...
fuh...mama Happy Giler U...
serius mmg jimat masa...
 adik ipar & seller datang rumah ajar guna Iron...





weekend lepas mama da guna Iron Steam ni...
skejap je mama Iron baju x sampai 1 jam,,,,siap smua baju anak²
1 set lengkap,,sluar, baju, sampin,,baju kurung, kain & tudung,,,Finish...
sluar sekolah anak lelaki tu kan tebal...mama lapis 2 helai,,,pastu sterika lapis atas jer...
tgok atas bawah smua da licin cantik hilang kedut  smua..
baju kurung syasya mama lapis trus 4 helai....siap...
cuma ade yg terkelepet skit² iron balik skit je tmpt yg kelepet tu..
mmg cepat hilang kedut...
mama x rasa guna tenaga sangat,,sebab skali gosok je trus ilang kedut..
x yah ko gosok tmpt yg sama berkali² dah cam sterika biasa tu...
klu gosok Baju Batik,,,lagi best,,,skali gosok je trus ilang,,,,Kagummm giler u..
pastu smooth je lancar nak iron sbb rasa plat iron tu licin je nak iron batik tu..
& part paling best,,,ko x yah risau Baju Ko Hangit Terbakar...
mmg confirm x kan terbakar baju tu sbb Iron ni guna Wap Air je / Steam..
klu ko biar je letak sterika tu atas papan gosok tu,,,mmg x kan hangus span papan gosok tu..
best kan...






ni ha mama tunjuk Complete Set Baju da siap gosok...
skang memang mama gosok baju sambil tersenyum sbb mama happy giler x stress dah..
klu tak dulu,,,iron baju sambil mengomel kat hubby,,,(mama letih,,,x de masa utk diri sendiri,,asyik sterika baju x abis....memasak,,kemas umah lagi)
suami pun x tension dah dengar mama merepek...hihihi..


ni review mama ler,,,mmg mama puas hati...
da...mama nak sambung kerja...


2 komen:

hainom OKje said...

Nasiblah ada kebaikannya ye Sya, kalau tidak, mcm tak berbaloi beli iron mahal hihi...Saya teringin gak nak beli tapi biasalah cik suami tu mcm mcm diauditnya. Malas nak bertekak.

sumysya said...

@hainom OKje klu anak² da besar,,x mendesak sgt nak pakai iron ni..ni sbb uniform skolah anak² byk & sibuk keja,,,terpaksa la beli utk jimat masa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...