FOLLOW ME

18 April 2016

Lepas 2 Tahun Baru Period..



Lama pulak menyepi..
biasa la biler sepi tu memang sibukla gayanya di opis...


wat pertama kalinya...selepas 2 tahun bersalinkan syamim...
mggu lepas baru sya datang period..
sblum ni bersalinkan anak² yg terdahulu, tak pernah jadi gini...
mungkin sebab kali ni sya btul² breastfeed (bf)...
masa ank 1st dulu bf jugak tp kat opis pam 1 kali & buang susu tu..
masa bf syamim ni,,btul² sya frozen susu,,,masa sya puasa pun gigih mengepam..
mungkin sebab tu badan sya maitain slim waktu tu..
btul² sya bf syamim,,,skang ni pun dia masih menyusu tp sulam dengan susu botol formula gak
mane la cukup kan,,da besor skang ni...2 tahun dah...


fuhhh,,,biler da lama x period,,lain macam badan..
mggu lepas,,,lemah je badan,,,x biasa da lama tak period..
smggu gantung kuali tak masak....beli je tapau kat kedai..
mmg rasa tak bermaya sangat...
rasa darah kuar mmg banyak,,maklum ler da 2 tahun perammm...hihihi
kemuncaknya lemah,,,,sampai demam skejap..
1 hari demam,,makan ubat..
esoknya dah tak demam,,,tp otot² badan smua rasa lenguh cam demam tu...
melepek je saya,,,asyik tidur jer...
nasib baik suami tak bising asyik tidur jer..
sbb dia tau,,saya gitau dia dah 2 tahun tak period,,darah lak banyak..
dia paham la situasi tu...


terpaksa pi amik MC kat klinik 2 hari..
nak rest kat rumah...
lepas 2 hari betul² rehat...
period pun da kering..
baru rasa cergas badan ni...


fuh...alhamdullillah lega biler da datang period..
sebabnya risau gak..
pesal dah 2 tahun masih tak period kan???
ade stuck kat mane² ke dalam badan?? badan ni ade penyakit ke??
tu la bermain dalam minda ni haa...
cumanya biler da period ni kena hati² la pulak...
takut ter'Preggy' pulak sbb da subur...hihihi
masih lum sedia lagi,,,nak Rehatkan Tubuh dulu..


Betulla cakap orang² tua kan..
kalau betul² breastfeed....kite tak period dr bersalin sampai la anak 1 tahun setengah..
tapi cam kes sya ni berlarutan sampai 2 tahun pulak...


Ape² Pun...Syukur...
Tq....da...
 

1 komen:

Nieyl said...

Singgah pagi isnin ♥
alhamdulillah...hilang kerisauan..:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...