FOLLOW ME

17 September 2015

Pergi Ikut Lawatan ke Zoo Negara KL, PASTI - Part 1



PASTI syasya buat lawatan ke Zoo Negara KL...
sbb tahun lepas tgok bas ade banyak kerusi kosong...
so tahun ni sya saje catat kat borang Kebenaran syasya tu nak ikut...
saja lah 'Testing' dapat ke idok ikut...
at last,,dpt gak call dr PASTI kata bleh Ikut,,,tp bayor la kan..
utk syasya Bayar RM50,,,ibunya Diskaun RM40 je la bayar...(termasuk tiket masuk zoo)
hihihi,,,sya ni saja gatal nak ikut...
nak gamit balik kenangan pergi 'Rombongan Tadika Dengan Arwah Abah'
tempat sama gak kat Zoo Negara KL tu lah...
nak Follow ngan keta x dpt,,sbb hubby kerja petang...
so,,tumpang la naik bas ngan diaorang...
Rupa²nya I sorang jer U yg tumpang naik,,,huhuh
mmg muka x malu tull...kikiki...
tp I cover la tolong² bantu skit² urus budak² PASTI tu jugak...


Sabtu lepas 12hb September 2015,,kami pi lahh..
dah tetiba JEREBU teruk pulak...
tinggalkan syauqi & baby ngan abahnya...
ikut program kul 4.00 petang dah sampai blk sepang...
biler abahnya nak gi kerja,,tinggalkan budak² ni kat umah abang ipar jap..
gitu la plannya....riso gak JEREBU teruk ni tp wat aktiviti luar...
so masa lawatan tu mmg pakai 'MASK' lah...
tp alhamdulillah...biler masuk dlm Zoo tu,,,
x banyak asap pun,,,mungkin banyak pokok kut..
asap x sampai masuk kat dalam zoo,,,x teruk sgt Jerebu di dalam zoo..
lega...




 berkumpul dulu...da cukup orang baru jalan..






x pernah² pakai mask...rimas rasa berkuap bagai...
tp sbb sblum ni kat ofis tk pakai kuar masuk kat luar x pakai mask..
pastu pedih tekak macam nak demam...
mengenangkan tu,,,TERPAKSA lah pakai,,,X mo Sakit kan...
hihi,,tp skejap jer,,,tgok suasana zoo ok,,,terus tanggal mask..





hai beriya lah mama ni ikut kononnya nak wat kenangan Memori Terindah Ibu & Anak
hmmm,,,tarak,,,si syasya x heran pun mama dia,....
jalan nun jauh brape kaki dr mamanya,,,
klu tau cenggitu x hingin mama nak ikut...
blh je dia berdikari,,,
kesian syauqi nak ikut,,,ingatkan x blh ikut ramai²...
rupa²nya ade je org lain bawak kakak adik yg da skolah darjah 3-5 naik bas..
klu tau,,,blh je bayar skali utk dia ikut...
tapi mmg mama malas pun bawak dia,,,sbb masuk zoo negara ni mahal...
tapi x syok ikut Lawatan klu ramai² gini x best,,,sbb masa tu terhad,,,
kena follow je cikgu tu,,,x blh tgok Haiwan lama²..
sebab nak kejar masa ikut time kan..
 sebab tu malas la bawak syauqi,,,rugi je bayar tp x puas tgok haiwan kan


takpe lah,,,nt next time kite gi Zoo skeluarga baru best...
blh tgok Haiwan lama² kannn...


bersambung next en3 yer...daaa...

2 komen:

AMIIZAA said...

seronoknya kanak-kanak dapat pergi zoo...mama ikut sekali taklah risau sangat kan...

sumysya said...

@AMIIZAA sebab risau tu yg ikut...hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...