FOLLOW ME

10 September 2015

Borong Lampu & Kipas Murah @ House of Lightings, Puchong





Salams..
smlm cuti menguruskan hal rumah..
mula² pi Majlis Perbandaran Sepang kat Cyberjaya...nt sya cite sbb aper..
skejap jer,,,pastu trus gi House of Lightings / (HOL) kat Puchong
dekat jer dr Cyberjaya ke tempat ni ikut Highway,,,
x igt bpe minit,,,mmg skejap je,,x sampai 30 minit pun..








sbenarnya sya tak tau pun pasal kedai murah ni..
ni hasil google,,,patut la dulu kawan duk kajang pi shop kat Puchong..
rupa²nya kedai ni mmg Popular kalangan Blogger & kaki google..
kedai ni jual Lampu & Kipas murah...
sya saje lah pi tgok smlm tp mmg da Stand-by Duit dah..
sblum ni sempat survey harga kipas & lampu kalimantang jer kat Nilai..
itu pun kedai paling termurah kami jumpa...
 rupanya kat HOL ni lagi giler murah...
so per lagi,,beli terus jer la,,,malas da nak survey² lagi..
lgpun kami mmg nak duk cepat Rumah Baru tu..
so nak siapkan cepat..




cari HOL ni pakai WAZE jer...skejap je da jumpa..
memang btul la cam org cakap..
biler kami masuk je HOL,,,akan ada 1 orang yg akan uruskan 
kita dr awal sampai la siap kita pilih barang...
& lepas siap pilih,,,akan dapat no. giliran utk membayar
lepas tu baru org tu pergi,,,org lain take-over check QC barang kite 1 persatu..
lepas siap check QC,,, then diaorang kumpul 1 tempat barang kite,,,
tggu no. giliran panggil & bayar...
nak kuar tu ade org lain plak check balik barang kite cukup ke tak..
baru bleh punggah barang masuk kereta...siap.. 




 ni 1st pekerja check QC barang smua..




ni 2nd di pintu check smula barang cukup ke idok..


 kami pilih Kipas smua Jenama KDK..
design biasa jer..
sebab KDK lg bagus dr Panasonic kan..
harga pun beza brape Ringgit jer pun...
so baik amik yg bagus trus..nak pakai lama kan..


Lampu Dining ingat nak pilih Downlight cam bawah
sbb murah & senang nak urus...
klu mentol terbakar senang je nak tukar..
ini pengalaman lampu di rumah yg tgh duk skang..
tp byk abis stok,,yg tinggal design x menarik..




pastu amik downlight LED jer la..
tu pun brand China jer,,,
testing dulu pakai caner ok tak..
 LED ni mahal dr Downlight biasa tu...
cuma cantik jer la,,,klu rosak,,
kos nak tukar pun mahal gak..
kite tgok nt cepat rosak ker idokk...




Lampu Ruang Tamu pun amik LED gak..
cuma yg ni amik kualiti skit..
brand China gak tp wiring Philip gitu la...
aku pun da lupa,,byk sgt tgok lampu LED 
yg penting lg bagus kualiti...
1 lampu ade 3 warna,,,tu yg amik...
Putih, Kuning & Oren gitu..
nt petik je 1 suis,,bleh tukar² color lampu..
 best kan,,,
sya x bpe bekenan klu lampu lain,,suka putih jer..
tp sbb kat ruang tamu nt byk lampu,,
so tu amik lampu jenis ni...
nt korg tgok la sndiri..klu cite pun mesti x paham

 



da alang² jupe barang sini...
trus kami beli je kipas dapur, rak tu & speaker Loceng Pintu..
malas nak pi tmpt lain dah..
arap² murah la kut..





next en3 sya letak gambar lampu yer..
byk dah upload sini gmbr...

4 komen:

AMIIZAA said...

seronoknya sha dah nak pindah :)

rozie rahman said...

waa..x sabar nak tgk rumah baru ko nanti dah siap pasang.. hehe

sumysya said...

@rozie rahman biasa² je deco umah,,,wah,,baru nak aktif blk blog ke?

sumysya said...

@AMIIZAA x sabar ni nak pindah...hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...