FOLLOW ME

04 June 2015

Bawa Anak Cuti Sekolah Mandi Laut @ PD



Terkejut ai tetiba hubby tanya nak gi jenjalan maner²..
sebabnya dia x nah tanya sblum ni,,,slalu sya jer beriya suh jalan maner²
mgkin biler syauqi da start skolah ni susah nk berjalan..
time cuti lah baru leh bawak jalan,,,,tu yg abahnya baru Perhatian lebih..
sifat KeBapaan tu baru timbul...hihi..


sebab haritu pas kenduri kahwin di umah Kakak Ipar @ PD...
 budak² ni duk sungut² x dpt mandi laut..
x dpt mandi sbb x bawak baju 'spare'
so,,,kesian lak mamanya...
hubby cam x nak gi laut sbb syasya lum btul² sembuh demam..
takut panas² nt teruk lak demam..
sebab mama tgok demamnya cam On Off..
jadi lah plan Mandi Laut,,,lgpun dekat je @ PD
kos pun murah...
maklum ler,,,x lama lg nak naik umah baru...
x senang hati nak BerBelanja Sakan Cuti² ni..


kami pi hari jer,,,abahnya mmg Offday semalam...mama amik cuti sehari..
pagi sampai,,petang tu balik dah...


mama risau gak takut x de tempat nak duduk..
maklum ler kat sane 1 tempat berpayung sampai RM30..
klu blh nak free kan duk..
nasib baik pas melilau,,,akhirnya dapat gak..
mula² target tmpt bangku bawah ni jer..sebalik pokok tu
sebab igt susah dpt tempat...




sekali nampak tempat WAKAF...fuh alhamdulillah rezeki...
lagi selesa...mungkin hari biasa sbb tu masih kosong..
kami sampai hampir pukul 10.00 pg...kononnya nak gerak awal..
last² kul 10 gak sampai,,,igt nak elak panas la mandi laut..
kalau hari weekend Jangan HARAP nk dpt klu datang lambat ke tempat Wakaf ni..
sebab Sabtu lepas masa kami singgah tu mmg Ramai Giler orang..




hihihi..x sangka syamim very da good boy...
mula² je takut,,,skejap je da serasi ngan laut..
si syasya ni lak Over Penakut...
si syamim x nangis pun mandi laut...
steady je dia..
si syauqi lak senang dah dia...ok jer..
sampai hitam legam dah kulit...
main air spuasnya,,,sampai x mo naik..
puas mama panggil...mama risau mandi berjemur lama² demam plak kang


elok pulak si syasya ni hari semalam...
x panas langsung badan demam..
hihihi,,,dapat gak budak² ni Mandi Laut..
Mama Happy Anak² Happy..


ohhh,,,mama  da lapar nak Lunch...
nt kite sambung Part 2...






1 komen:

Lin Chalo said...

Baguslah.... yang penting spent masa dengan family

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...