FOLLOW ME

02 September 2014

Minggu ni Syamim Terpaksa Minum Susu Tepung

Oleh sebab x beli awal2 pam Medela FS..
sya x de pam nak guna utk pam susu..
x beli awal takut org tak jadi beli Spectra 3 kan..
semalam godek almari,,,ingat nak guna la pam lama..
pam Manual Pureen...tp x test pun...
yg lektrik pun ada,,,tp kabel lektrik da rosak..
memang ingat nak humban je dalam tong sampah tp sayang lak...
kut2 ade org nak,,,leh bagi je kat sesape yg tak mampu nak beli..
sebab pam lektrik Pureen ni memang sakit mengepam..

ari ni nak ngepam..
da ler mmg breast ni full..
picit2 pam....eh pesal ni..
ayoyoyo...x bleh la nak pam..
da bpe tahun umor syasya nak masuk 4 tahun..tu la umor pam tu
rosak sndiri kut pam ni..
x leh langsung nak sedut susu..
huhuhu..hampa

at last...
perah manual ngan tangan jer la...
dapat gak 5 oz...
fuhhh...banyak gak kan sebab da full breast..
tapi lenguh pinggang duk lama...


eh lari topik plak..
nak cite pasal susu tepung..
syamim nya stok susu BF memang tak banyak..
cukup utk smggu jer...
ari mggu memang x leh nak wat stok da..
klu paksa perah,,,si syamim akan nangis2 menetek x puas nyusu
atau pun nak perah memang x kuar da susu,,,abis syamim sedut...
huhuhu..

kat umah pun la ni masih x beli Deep Freezer..
so,,,this week terpaksa bagi susu Anmum kotak kecik kat syamim
susu ni utk minum di umah Baby Sitter je la..
cukup la utk smggu...ada skali tu x sampai,,,khamis da abis..
sementara tggu Pam Medela FS sampai sebab tgh Restock..

ni kali ke-2 syamim minum Anmum..
aritu masa lepas Raya,,,
Raya bz body sgt...x nyempat wat stok..raya sakan
pastu bulan pose,,,susu x bpe ade...
jenuh da memerah sampai berjam
ngam2 susu BF abis timing last day kerja...
nasib baik la syamim ni semua susu dia minum..
susu BF minum...yg tepung pun minum..
alhamdulillah syamim mmg senang sgguh jaga dia..


1 komen:

hainom OKje said...

Zaman okje dulu anmum ni untuk ibu mengandung jer....la ni dah untuk bebudak yer Sya

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...