FOLLOW ME

01 October 2012

Wanita,,,Bangkitlah Semangat Drive Kereta



Cite lepas SINI blaja kan..

hari semalam sya pi lagi ke Nilai,,
gi TESCO beli barang...
so hubby escort lg drive..
kali ni I'm confident..
sya da Ingat jalan..
lepas nie sya da leh drive sndiri ke sana..

Pengalaman sya :...
sya memang PENAKUT sgt nk DRIVE kereta..
w/pun da ade lesen Moto & Keta..
sya duk PERAM je lesen tu..
pastu keadaan da mendesak sangat,,
sya kuatkan azam & tekad utk Drive..
suami x nak Bantu ajar sya Drive smula coz dia pun nervous gak..
so sya pi Driving school bayar utk bg confident Drive..
sbb keta sya MANUAL...
memang takut nk bwak keta Manual,,,takut enjin mati tengah jalan..
suh org tu ajar Drive dr rumah ke tmpt keje jer..
membazir kan,,,padahal suami leh ajar sbb sya da ade lesen,,
pe nak takut kan,,tp sbb suami pun x berani ajar,,
terpaksa ler..

dr takut2 tu,,,
sya drive gak,,
stakat lepas gi keje jer..

skang sya mmg da Confident...
enjin keta dulu2 slalu mati,,
skang memang x mati dah..
byk tmpt da leh gi..
da lepas pi shopping barang rumah..
kira ok la kan,,
x yah tunggu suami bawak pi,,,
bla da tunggu,,,suami plak malas nk pi..
so senang kan leh wat sndiri..

Kepada wanita lain yg Penakut macam sya...
dpt lak suami keje shif...
memang payah nk handle urusan Rumah Tangga..
Kuatkan Tekad & Azam utk Drive..
sbb sya masih jumpa ramai org Penakut macam sya dulu..
Bangkit lah dari Bawah Tempurung tu...
Pasti Anda Pun Boleh Macam Sya..



1 komen:

fiza said...

Saya pon penakut gak dulu. Hampir 6 tahun perap lesen keta. Tapi bila dah pindah office...nak tak nak kena drive gak. Memula memang gabra, takut & macam2 perasaan lagi. TAPi skang ni dah berani. Alhamdulillah >_<.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...