FOLLOW ME

07 August 2012

Gambar Tangan Syauqi yg Kena Mercun


Weekend lepas blk kg Berbuka Puasa & tgok Syauqi..
mula2 ingat nak bawak balik Syauqi..
pas ditimbang tara tgok luka tangan tu Bad gak...
sya pkir biar Syauqi tinggal kat kg dulu..
coz klu dia g umah pengasuh lg lasak...
nt main x igt dunia...takut luka tu kena infection plak
atau tambah2 lg luka bla main ngan budak2 lain...


mula2 tgok luka tangan Syauqi tu..
erkkk..agak SENTAP gak..
alahai..sian anak aku..
sedih gak....


namun dlm masa sama...
hati ni memanjatkan syukur ke hadrat Ilahi..
coz tuhan masih sayangkan anakku..
klu nak ikutkan,,,byk kes budak kena mercun BOLA..
klu btul2 pegang....
memang PUTUS JARI..
rasanya dia sempat baling mercun tu,,,
sbb hanya melecur je...tp melecur tu truk gak..
gambar bawah ni x bpe Clear sangat..
klu tgok Direct lg nampak isi2 da tersoyak ke dalam..



Sbenarnya,,,,anakku ni mane la pandai main mercun..
sbb sya & hubby x nah bg main mercun pun kcuali mercun Pop Pop..
ala,,,mercun Bawang tu...Bunga Api pun x bg main..

Tapi da Suratan Takdir..
Baru blk kg 2 jam..
malam tu gak kena...

My Adik ni kategori Budak suka main mercun..
Jadi dia banyak simpan mercun...
malam tu Syauqi Bakar Bunga Api..
kbtulan Adik Campur Bunga Api & Mercun Bola dalam 1 Plastik..
Dekat depan umah Banyak Pelita..

Da nak Jadi..
Tiba2 Adik dapat Call dr Member dia..
kat depan umah x de sape..
Adik masuk dlm umah..
tinggal Syauqi sorang..

Dia X Kenal Langsung Mercun Ape2 Yg Merbahaya..
trus capai mercun dlm plastik..
Amik Mercun Bola...
Bakar Mercun di Pelita..
Boom...Da Meletup..

Itu la citenya...



Harap lepas ni Syauqi serik dah main mercun...
smoga jadi Ingatan di Masa Depan...


Adik pun da kena Warning ngan Abang sya..
bukan Mercun je x leh beli...
Pelita pun x bg pasang dah..
alahai...bukannya x nah kena larang Adik nie..
tp x dengar cakap....
Malam tu pun hampir2 nak kena Belasah ngan Abang,,,
nasib baik Jiran ade...
moga Insafla yer...



walaupun Syauqi tersenyumm..
Mama tetap rasa Pilu Hati...
Tpkir2 plak....camne klu Kudung Jari Anakku..
alahai Ralatnya hantar kt Kg...
Tapi Qada' & Qadar hendaklah kite Redha...


"Amaran"
JANGAN MAIN MERCUN...





4 komen:

fiza said...

Ouchhhh...siannya dia. Smoga cepat sembuh.

Kesuma Angsana said...

kesiannyer, cepat sembuh ye dahnak raya ni N next time hati2 juga!.. Salam kenal & KA da follow 60 ok

Qen Na Cindyrina said...

kesian dia!

sumysya said...

@Kesuma Angsana wassalam & tq sudi singgah..follow u back

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...