FOLLOW ME

05 March 2012

HRMIS Menyakitkan Jiwa....

Morning uoaallls..
pagi ni semangat pi keja cozz sampai 15 minit awal..
slalu tiap ari isnin
mesti lg 5 minit nak kul 8.00 am baru sampai,,,ataupun ngam2...
tiba2 rini awal plak..

sampai2 je ofis trus on PC nak apply cuti kat HRMIS
ingatkan pagi2 ni x de la org on lagi kan HRMIS...mesti sistem laju
skali,,,dr tadi sampai la nie,,,,x berjaya2 lagi..
nak cuti Jumaat & Isnin niee...
sbb tu kena apply cepat...
nak balik kg Perak ade kenduri...

Trus Mood Cam Angry Bird..
Cam nak Meletup da nieee...
Hampeh btulla sistem...
memang la konon nak canggih & sistematik...
tapi nyusahkan orang jer....
buat sistem tapi punya lar SYSTEM SLOW...
cam siput kura-2...x sampai hati nak sbut...HARAM..
aduii...tolongla....tolongla canggihkan sistem..
bukan sya je ngomel...1 Malaysia rasanya...
cuba la skali klik je trus je dapat...
hari ni sya da membazir beberapa jam semata2 utk HRMIS...
keje pe pun x jalan,,,,,

nasib baik sya ni BERINTEGRITI tau...
klu x integriti...
aku cuti jer...ngan alasan payah sgt nak wat online..
kat sini da tk pakai borang hardcopy...
pastu wat-2 lupa x yah apply online...
bos bukan check & perasan pun brape byk cuti...
haaaa...ni cite sbb ade budak wat kat sini..
rasa2 nya dia cuti da lebih kelayakan...
sebab HRMIS x buat2
cuti tetap byk dlm sistem...
tapi main cuti jer..

bla pkir kite ponteng keje cam gitu..
cam haram je kan duit tu kite guna utk makan..

iskh...di mana keberkatannya..
'Harap2 tolongla Pkir Sndiri'
Ingatlah...orang mungkin tak tahu...
Tapi Tuhan Sentiasa Mengetahui...
Pkir-Pkirkan...



4 komen:

eB ezrin said...

aduh,
eB ader mslh kalo kat spital.
x jumper namer. aduh...

sumysya said...

@eB ezrin klu pi spital mmg bawak je GL sbb Spital pun xmo guna HRMIS lembab..so far putrajaya je yg sya tau guna HRMIS..

aanie said...

menyusahkan pulak ek...nasib opis sy x buat sistem camtu....tp kesian kerani cuti la sb dia yg kena isi borang cuti utk kitorang....hehe...

sumysya said...

@aanie sistem ni utk org keje gomen jer...nak nilai prestasi pun guna nie da skang..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...