FOLLOW ME

18 October 2011

Krim Untuk Puting Melecet....sesuai untuk ibu menyusukan bayi

sya masa 1st baby born,,,slalu menangis bila nk nyusukan baby...
baby boy mmg kuat nyusu...da la isap susu lama sampai 30 minit...pas 10 minit nak isap lagi..
cane x melecet puting..sampaikan sya fed-up x nk bg susu...
nasib baik ade ibunda tercinta bg nasihat & support..tu yg sya continue nyusukan baby..

ok...straight to the point...

my cousin yg keje farmasi bg info pasal ubat nie...
pas sya try mmg berkesan...
don't worry,,,klu da sapu ubat ni pada puting,,,x perlu basuh2 puting utk BF...
ubat ni x kan beri kesan pada baby...

ibu-2 muda yg tk tau & tk berpengalaman,,,
leh la cari ubat nie,,,,mmg ok...

'BEPANTHEN'


UBAT NIE MUJARAB UNTUK :

1) ubati puting melecet
2) ssuai juga utk disapu pada kulit baby utk elak ruam di montot tiap-2 kali tukar pampers
3) kulit yg luka minor


5 komen:

WaWa_EzRiLL said...

nanti aku kena stand by nih... tq sebab ko selalu support aku..n tinggalkan komen.. nanti ada entri menyusul utk BFF aku nih...

sumysya said...

@WaWa_EzRiLL

sama-2 kite support..i'm waiting...aku pun tk reti sgt pasal simpan2 susu dlm peti...ko ade wat?? ntah la...cam tk confident takut susu basi...

mamaNoriz said...

akak dua2 anak boys mmg kuat susu tpi syukur tak melecet lagi, penah kena gigit tapi lum smpai luka...

mesti sakit kan!

staf akak smpi menjerit kesakitan sbb ank dia gigit kuat...huhu

sumysya said...

@mamaNoriz

sya sampai ank umo 1thn asyik melecet je...pastu baru tau pasal ubat nie...yg baby 2nd pompuan x melecet dah...nyusu slow & main-2 je..pedih klu luka plak tu bile dia nyuyut-2...

Nur Hijratul Hajar Bahaman said...

Info yg sangat menarik..dan saya sendiri mengalami situasi puting luka ni apabila menyusukan anak..start dari anak ke 2 smpailah sekarang anak ke3..mmg sangat pedih..

Jom lawat blog saya Cara Merawat Puting Luka

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...