FOLLOW ME

23 May 2011

NEXT EN3 : Muntah & Mual

bile dah muntah2 nie da tringat kenangan lama masa preggy dulu...



OH TIDAK....MENGANDUNG KER???



sya bile dah mengandung 1 bulan,,,mmg alahan da start ade,,,sampai la 4 bln



mmg teruk,,,muntah kt mulut ngan kuar kt idung skali..sampai muntah hijau, kuning,,,smua ade.



buat masa skang,,,tk sanggup lg nk lalui perkara ni....



harap-2 dptla postpone smpai umur syasya 3 - 5 thn ker...



berjaya ker,,,,harap tuhan makbulkan hajat sya nie..






hehehe...byk lak cite,,,



sya bukan mengandung ler,,



sya jadi camnie sbb sya makan ubat utk berhentikan susu bdn.



sya beli ubat kat FARMASI & da di bgtau lepas mkn ubat nie,


mesti ade rasa mual-2 & pening,,



then, sya decide nk mkn ubat ni hari CUTI,,,klu ari keje kang sya tk leh wat keje lak,,,






pg sabtu tu, sya mkn lar ubat nie,,tp sya tk breakfast mkanan berat,,,mkn kuih jer



ingat kan akan rasa mual-2 jer,,,rupanya di luar jangkaan,,,


sya tk tahan sampai muntah-2..



ubat nie sgt power,,,sya mkn 1 biji je sampai ke mlm masih terasa kesan pening nya...






aduyai,,,,nie gara-gara baby syasya lar tk mo dah susu bdn start umo 3 bln lebih..



pastu susu da makin kurang,,,,



sya pun tk perah da susu,,,sya pkir klu tk perah,,,susu bdn akan cepat kering...



tp tidak,,,susu masih ader, tp tk byk sgt,,dan wat sya jd sakit breast,,,rasa senak jer,,,



then,,,tu yg terpaksa amik pil utk bg susu tu kering....



patutnya sya kena mkn 2 biji 1 hari,,,selama 3 hari...



1 hari pun rasa nk pengsan,,,nk continue lg??? x mo,,,,tk sanggup dah...






maybe susu nie lambat kering sbb umo syasya baru 7 bln lebih,,,



spatutnya masa ni dia kena menyusu lg,,,tu yg produktiviti susu still nk continue...



agaknya lar,,,



terpaksa sya cari inisiatif lain plak nk kasi behenti susu nie....



wat cara tradisional plak...






OK,,,tu lar citenya,,,,

2 komen:

ummiaqeef said...

sayangnye dia x nak susu lg..

sumysya said...

@ummiaqeef

nk wat camne,,,bile paksa cam nk muntah...tp cam best gak,,,tk letih sgt berbanding breastfeed ni,,,x leh wat keje..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...