FOLLOW ME

25 April 2011

KELEBIHAN WALKER BARU SYASYA

Gambar yang sama ngan en3 lepas tp info lain yer...

syasya skang ni sgt aktif & da pandai menyulur ngan laju....

sekejap je da pas merata-2 tmpt

pastu suka mencapai segala mende yg ada kat dlm rumah,,,

mainan khas utk dia,,,bo-layan (x heran pun,,,nk main menda yg tk patut main)



nasib baik sya belikan walker nie....memang best sgt...

harga mahal la skit dr yg biasa tp tk per,,,senang keje







ni lar yg blh kunci roda walker,,,baby akan duk setempat jer lar,,,

kalau baby nak jalan-2,,,boleh un-lock balik...


bile abg tk de kat rumah (sya sorg kt rumah x de assistant),,,senang dah skang ni klu sya nk semayang, nk ke tandas ker, masak ker dll,,,x yah risau baby capai brg-2 sumbat mulut / syasya terbalik dr walker,,,terbabas kluar pintu rumah ker,,,,letak je dia dlm walker,,kuncikan roda tur...lantak lar dia menangis sorg dlm walker,,asalkan selamat....


p/s : kpd ibu-2 muda yg tk de pengalaman,,,sila lar ikut saranan sya nie,,,beli walker jenis ni kalau slalu duk sorg kat rumah sbb hubby keje,,,keselamatan baby lebih terjamin


nota : ade sesetgh negara haramkan penggunaan walker sbb baby byk injured disebabkan kurang pengawasan org dewasa,,,,





2 komen:

eB ezrin said...

yg jual kat malaysia nih rasernyer byk yg slamat kan... sbb byk ciri2 keselamatan :)
singgah kembali & polo u ... jenguk la kami kali rajin yer ;p

sumysya said...

walker smua selamat..yg tk selamat bile ank tu tk awasi...tiba2 kuar umah sbb pintu tk kunci & jatuh...tu yg injured...klu beli yg roda lock ni baby duk setempat jer tak leh gerak...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...